שתף קטע נבחר

מי הישראליות שיציגו בברצלונה?

יותר ממאה‬ חברות מישראל יציגו ממחר את פיתוחי הדור הבא לטלפון בכינוס הסלולר הגדול בעולם, ‭,MWC‬ בברצלונה. הן יציעו לעולם, בין השאר, תרגום חי תוך כדי שיחה, התראות פקקים מתפרצות, ותיקון מכשירים מרחוק. כמה דוגמיות מ"ידיעות אחרונות"

<< קרה ברשת: צנזורה בסין ופורנו בבריטניה

 

תערוכת הסלולר הגדולה בעולם, MWC , שתיפתח מחר בברצלונה, נערכת חודש וחצי אחרי כנס האלקטרוניקה הבידורית הענק בלאס- וגאס, שגם בו הוצגו השנה, לראשונה, לא מעט חידושים בתחום הסלולרי והטאבלטים המחוברים לרשתות המהירות. CES‬ מתייחסת רובה ככולה לשוק האמריקאי והישראלים הפוקדים אותה הם בעיקר יבואנים המתעניינים במוצרים חדשים, ואילו בברצלונה הישראלים הם בין המציגים בתערוכה ומוכרים טכנולוגיות ושירותים למפעילות הסלולר הגדולות בעולם.

 

מכיוון שמדובר בתערוכה הנחשבת למשפיעה ביותר בתחום והשתתפות בה עשויה לפתוח דלת אצל השחקנים הגדולים והמשמעותיים בעולם, שכירת שטחי תצוגה בה היא עניין יקר במיוחד.

 

יותר ממאה‬ חברות ישראליות יציגו השנה במיתחם, רובן יתרכזו בשני מוקדים: הראשון - ביתן גדול של מכון הייצוא, במיקום מרכזי ובמימון ממשלתי. השני - ביתן שמרכז ‭,IMA‬ ארגון ישראלי התומך בסטארט-אפים בראשית דרכם ומסייע להם במימון ההשתתפות בתערוכה ובארגון ותיאום פגישות עם אנשי מפתח בתעשייה. למה לא לעבוד ביחד ולהציג חזית אחת בזירה הבינלאומית? שאלה מצויינת, והתשובה כל-כך ישראלית - חיכוכים, חילוקי דיעות ומשחקי כבוד. רגע לפני שריקת הפתיחה, קבלו הצצה ראשונית אל הפיתוחים הישראלים היותר-מעניינים שיוצגו ממחר (יום שני) בתערוכה.

 

מהמסך הקטן לגדול

כן, דבר אתי סינית. Lexifone הוא שירות המאפשר תרגום מיידי, בזמן אמיתי, במהלך שיחה טלפונית, ומאפשר לשני אנשים שלא מדברים בשפה זהה לתקשר ביניהם. המערכת מזהה ומבינה" את המילים הנאמרות ומתרגמת אותן מיד לצד השני. מתאים במיוחד לאנשי עסקים חובקי עולם.

 

ברקוד סלולרי. אחד הטרנדים החמים בעולם הוא קניות באמצעות הטלפון הסלולרי. חברת ‭3Gvision‬ פיתחה טכנולוגיה ההופכת את מכשיר הטלפון הסלולרי המצויד במצלמה לקורא ברקוד נייד, ומאפשרות גישה קלה ומהירה באמצעותו לאינטרנט. התוכנה פופולרית מאוד בכמה מדינות, בעיקר ביפאן, ושולבה כבר ביותר מ‭180-‬ מיליון טלפונים סלולאריים. היא מותאמת גם לאייפון ולאנדרואיד.

 

האפליקציה של ‭3Gvision‬ מאפשרת סריקת ברקודים ממודעות מודפסות, משלטי חוצות, ממגזינים, מאריזות מוצרים, מכרטיסי ביקור ועוד, ומיד לאחר הסריקה להתחבר ישירות לאינטרנט לצורך קבלת המידע "המסתתר" בברקוד. החידוש שמציגה החברה השנה הוא אפשרות לקבל, באמצעות הברקוד, קופונים הנשמרים במכשיר הסלולרי ו"תרגום" כרטיסים לקולנוע לברקוד המופיע על מסך הטלפון.

 

התקף דרך הטלפון. אירוטל, שמספקת מערכות לשירותי רפואה מרחוק, תציע בברצלונה אופציה לשידור ולקליטה של מידע רפואי דרך הטלפון, הסלולרי או אפילו רשת האינטרנט.

 

נמאס לכם להקליד על מסך המגע? חברת דסור פיתחה את סליידאיט (שאותה סקרנו בעבר) אפליקציה שמאפשרת הזנת טקסט לטלפונים סלולאריים ולכל התקן אחר המצויד במסך מגע בדרך מהירה ומדויקת: החלקה של האצבע בין האותיות במקלדת הווירטואלית בלי להרים אותה אחרי כל הקשה. מדובר בתכונה שמאפשרת להגביר את מהירות הכתיבה והופכת אותה קלה בהרבה.

 

מכשירים מדברים. חברת טריפלי מתמחה ביצירת קשרים בין מכשירים דיגיטליים שיודעים להתחבר לאינטרנט - כל מה שיודע להציג וידיאו, תמונות ומוסיקה, כמו מחשב, סלולרי וטלוויזיה מודרנית. טריפלי פיתחה שורה של מוצרים המאפשרים גישה מכל מכשיר לכל מכשיר, והעיקר - סנכרון פשוט של התכנים הדיגיטליים. דוגמה למוצר דגל שהובילה החברה הוא שירות המוזיקה של פלאפון, מיוזיקס.

 

למה לעמוד בתור

עולם ללא פקקים? חברת סלינט מספקת מידע על עומסי תנועה בכבישים באמצעות מידע שנאגר מטלפונים ניידים אנונימיים - בזמן הנסיעה ומנותח מאחורי הקלעים. בזכות שיטת איכון ייחודית, המוגנת בפטנט, המערכת של סלינט, "טרפיקסנס‭,"‬ מסוגלת לנתר כל אירוע משמעותי המתרחש בכביש בתוך דקות ספורות, ומספקת מידע השקול באיכותו להתקנה צפופה של חיישנים בכביש. המידע מופיע בפני הנהג באמצעות טקטס, הודעה קולית ומפה מדוייקת, ויכול לשמש גם מרכזי בקרה לצורך ניהול תנועה.

 

סלולרי על מסך גדול. חברות סקרינוויט ו‭Amimon-‬ מפתחות ומשווקת טכנולוגיה, המאפשרת חיבור אלחוטי של הטלפון החכם למכשירי מדיה אחרים, כמו טלוויזיה, מסכי תצוגה ברכב וצגי מחשב ‭Amimon)‬ תומכת גם ב"שידור" סרטים באבחנה גבוהה מהטלפון, ואפילו בתלת-ממד‭.(‬ כך ניתן להפוך את הסמארטפון שלכם למרכז תיפעול של מוזיקה ווידאו המוצגים על מסכים גדולים ונוחים יותר, בלי לחבר אליהם שום כבל.

 

תקנו לי מרחוק. נמאס לכם להמתין במרכזי שירות? חברת Communitake מנסה לחסוך את הצורך לבזבז שעות בהמתנה לעידכונים ולתיקון תקלות תוכנה במרכזי השירות של חברות הסלולר. היא מציעה אופציה של השתלטות מרחוק על המכשיר הסלולרי. נציג השירות "מתלבש" על המכשיר שלכם מרחוק - מתקין, משנה, מסדר - והטלפון חוזר לבעוט.

 

מאיפה באו כולם. תארו לעצמכם מרכזי קניות, שיכולים לקבל על צג מחשב נתונים מעניינים (ואנונימיים, כמובן) על הלקוחות שמבקרים בהם בכל רגע נתון: כמות, אזור מגורים, זמן שהייה ממוצע, נוכחות חוזרת, חתך חברתי ועוד. איזה עסק לא חולם על כלי שינתח עבורו במדוייק את כמות וטיב הלקוחות שמגיעים אליו. חברת טרנדאיט פיתחה טכנולוגיה כזו, שמנצלת את האותות הנקלטים מן הטלפונים הסלולריים להצגת נתונים דמוגרפיים.

 

לטכנולוגיה של טרנדאיט שימושים בשני מגזרים עיקרים: קמעונאות ופרסום נלווה, והמגזר הבטחוני (משטרה, צבא, כוחות הצלה ועוד‭.(‬

 

טבעת הקסם. סטארט-אפ ישראלי בשם Ringbow אומנם לא יפתח בברצלונה דוכן משלו אך צפוי לעורר עניין מיוחד אצל יצרניות הסלולר והאלקטרוניקה הבידורית: את מסכי המגע ואת טכנולוגיית המולטי-טאץ' אנחנו מכירים. מה דעתכם לגבי טבעת גלילה, המתלבשת על האצבע ומאפשרת לבעליה לשלוט במכשיר סלולרי, בטאבלט או בטלוויזיה באמצעות הזזת הטבעת ימינה או שמאלה או בלחיצה?

 

הטבעת מאפשרת עבודה עם כל ממשק. בשלב ראשון מכוונת החברה לגיימרים, שיוכלו להשתמש במחוות יד ובלחיצות על גבי הטבעת למשחק במכשירי מולטימדיה. Ringbow תתחיל בקרוב פיילוט עם אחד מספקי הסלולר הגדולים בעולם.

 

 

 

חייג שם. חברת NTTM תציג בברצלונה בביתן עצמאי משלה את הטכנולוגיה שפיתחה לחיוג שמות באמצעות אותיות בסלולרי, כחלופה לחיוג מספרים. הטכנולוגיה מוטמעת בכרטיס ה‭SIM-‬ או בטלפון עצמו. כך יכול כל אדם לבחור לעצמו שם חיוג בעל משמעות, בכל צירוף של אותיות, שפה, ספרות וסימנים.

 

עד עתה כבר נחתמו הסכמים בין NTTM לבין שניים מחמשת יצרני ה- SIM הגדולים בעולם, שיטמיעו את הטכנולוגיה שלה בפסי הייצור של הכרטיסים. בארץ הודיעו סלקום, פלאפון ומירס כי ישיקו את השירות.

 

 

תיבת פנדורה והאח המלוכלך >>

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים