שתף קטע נבחר

סקירה: מקלדת Dasur למסכי מגע

המקלדת של Dasur למסכי מגע מציעה תכונות שאין במקלדות הרגילות כמו חיזוי ותיקון שגיאות, אבל כדאי עדיין לחכות לגירסה יציבה יותר. בדקנו

מקלדת פיזית או כזו המבוססת על מסך מגע? שוק מחשבי כף היד עדיין מציע גם את שני הסוגים, כי ממש מדובר בעניין אישי - לכל אחד נוח להשתמש במשהו אחר.

 

חברת Dasur מציעה לנסות ולשדרג את מקלדות המסך המגע הקיימות עם תכונות שלא תמיד קיימות במכשירים, עם מוצר שהשיקה בחודשים האחרונים. כרגע התוכנה מוצעת למכשירים המבוססים על Windows Mobile ועל סימביאן. אנחנו בדקנו את הגירסה האחרונה, על מכשיר נוקיה 5800.

 

התקנה

נפתח בתשובה לשאלה המתבקשת - יש עברית. אין ערבית. יש גם רוסית ועד כ-13 שפות שצריך להוריד בנפרד. בחברה מבטיחים שבעתיד תהיה תמיכה בכ-40 שפות.

 

התוכנה מוצעת בגרסת דמו בחינם, ול-Windows Mobile יש גירסה מתקדמת בתשלום. גירסאות ל-iPhone, אנדרואיד וטבלט אין, ולפי האתר יושקו "בקרוב". בחברה אומרים שהחל משבוע הבא יוכלו גם משתמשי אנדרואיד להוריד את המקלדת, וגירסאות ל-iPhone ולמחשבי לוח (טאבלט) עם Winsows 7 יהיו זמינות בפברואר.

 

לשם ההתקנה יש לבדוק את המספר הסידורי של המכשיר, ה-IEMI - אפשר למצוא את זה על גבי הקופסה, אם שמרתם אותה, או לחפש בהוראות המכשיר. אפשר גם לחפש באינטרנט את הדגם שלכם עם המילה IEMI. את המספר הזה מכניסים באתר התוכנה ומקבלים קישור להורדה במייל תוך 24 שעות. שיטת הפעולה הזו, הנהוגה גם בתוכנות אחרות לסלולר מיועדת לכך שתהיה לחברה בקרה על כמות ההורדות, ולמנוע העתקות.

אחרי ההתקנה של התוכנה וחבילת השפה, יש להפעיל אותה, כדי שתחליף את המקלדת הרגילה. יש לבחור באפשרויות את השפה הראשונה והשניה - בלי קשר לשפת הממשק של המכשיר שלכם.

 

חוזה ומתקנת

אז מה מאפשרת המקלדת החדשה? התכונה בה מתגאים בחברה היא החלקת האצבע לכתיבה רציפה במשיכת קולמוס (או אצבע, אם אתם לא רוצים ללכלך את המסך). תוכלו להחליק את האצבע בין האותיות י-ר-ו-ש-ל-י-ם, בלי להרים את האצבע, ושם עיר הבירה יופיע על המסך. אם כי התהליך דורש אימון ולא תמיד עובד. ישנה גם אפשרות לכתיבה בגרפיטי, המוכר לנו מימי הפאלם.

 

חלק מהמכשירים עם מקלדת ספרות מציעים לנו את ה-T9. למקלדת של Dasur אפשרות דומה. היא מנסה לחזות אילו מילים אתם רוצים לכתוב על פי ההתחלה שלהן. בדוגמת "ירושלים" אפשר לכתוב רק "ירו" ולמעלה אפשר לבחור בין המילים המתחילות באותיות הללו כמו "ירוק" או השם "ירון".

 

המילון גם מזהה הטיות ואותיות שימוש, אך לא מצליח לזהות כל מילה ומילה. המקלדת יודעת לזהות גם שגיאות הקלדה ואותיות שקרובות אחת לשניה. אם תכתבו חרוש, גם תקבלו כהצעה את המילה "ירושלים" מאחר שהח' והי' קרובות זו לזו.

 

השילוב של התכונות הללו לעיתים בעייתי ומפריע. המקלדת מתעקשת לנסות ולזהות את המילה שכתבתם ולתקן שגיאות הקלדה, גם אם התכוונתם למשהו אחר. רצינו להזמין חבר שלנו "לבוא ללאנץ" - לא מילה עברית תקנית. אז היא הוחלפה ל"חירבת". גם תיקון של שגיאות איות בהודעה הוא בעייתי, שכן צריך לכתוב את המילה מחדש אם גיליתם בסוף ההודעה שטעיתם במילה מסויימת.

 

פתרון אחד הוא להוסיף את המילה למילון, מה שתצטרכו לעשות באופן ידני עבור כל מילה ומילה. פתרון שני יהיה לנטרל את האפשרויות המתקדמות של המקלדת, מה שהופך אותה כמעט זהה למקלדת שכבר קיימת בטלפון.

 

כדאי לחכות

הגירסה שאנחנו בדקנו עדיין לא הייתה יציבה לגמרי. בנוסף, לפני ההתקנה קיבלנו אזהרה לפיה מדובר בתוכנה למפתחים. עם הפעלתה גם חווינו בעיות קלות בחיפוש אנשי הקשר, ובעיות בלוח המספרים בחיוג.

 

אפשר בהחלט להתנסות במקלדת, ולראות אם היתרונות שהיא מציגה נוחים, ואם אפשר להתרגל לצורת העבודה שלה. אך אם המקלדת הנוכחית שלכם ממש לא בלתי נסבלת, ואתם מסתדרים איתה - אפשר בהחלט לחכות ולראות אם יהיו גירסאות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים