שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אוסובוקו

    שמות נוספים: שריר הזרוע עם עצם (אוסובוקו = עצם חלולה).

     

    מראה: נתח מרגלה הקדמית של הבהמה, מאופיין בעצם מח מרכזית עגולה מוקפת בבשר (שריר הזרוע), מלא ברקמות חיבור הנראות כמו ג'לטינים קטנים.

     

    מאפיינים: שריר פעיל ולכן הוא מלא ברקמות חיבור ודם, מתאים במיוחד לבישול ארוך.

     

    שימושים: מתאים לצלייה ארוכה בסיר או בתנור, או לבישול בנוזלים כמו מרק או חמין, חתוך לנתחים עבים.

     

    מה לא לעשות: אינו מתאים לבישול קצר או הקפצה.

     

    איך קונים: לא ניתן להשיג אוסובוקו קפוא שכן לא מייבאים לארץ נתחים עם עצם.

     

    טיפ של קצב: לא כדאי לפרוס אוסובוקו לפרוסות דקות מדי שכן יש חשש שיתפרקו בבישול או בהגשה.


    נתח אוסובוקו שלם (צילום: ירון ברנר) 


    אוסובוקו פרוס (צילום: ירון ברנר)

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    כל התגובות לכתבה "אוסובוקו"
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים