שתף קטע נבחר

שכר עובדי בית ליסין מעוכב בשל בעיות תקציב

עובדי תיאטרון בית ליסין קיבלו בימים האחרונים הודעות לפיהן יעוכבו 50 אחוזים משכרם. בנוסף, החליטה ההנהלה לבטל לראשונה בתולדותיו את פסטיבל "פותחים במה" למחזאות. משרד התרבות בתגובה: "העברנו לתיאטרון את כל התקציבים"

פרסום ראשון: עובדי תיאטרון בית ליסין נדהמו לקבל בימים האחרונים הודעות מייל בהן התבשרו על עיכוב של 50% משכרם לחודש פברואר. בהודעה הכתובה על הלנת שכרם, שעותק ממנה הגיע לידי ynet, כותבת הנהלת התיאטרון: "בשל מצבו הקשה של התיאטרון, הנהלתו נאלצת לנקוט בצעדים מידיים על מנת לאפשר את המשך קיום פעילות התיאטרון כסדרה".

 

רשימת הצעדים כוללת צמצום והתייעלות בשעות נוספות לעובדי המנהלה, ביטול ההפקה "פגישה מקרית" של קבוצת הצעירים בבימויו של גלעד קמחי, שאמורה היתה להיכנס בחודשים הקרובים לשלבי חזרות - וביטול פסטיבל "פותחים במה" למחזאות ישראלית מקורית שתוכנן להתקיים בחודש אוגוסט הקרוב.

 

כמו כן במסגרת הצעדים הודיעה ההנהלה כי תשלם רק 50% ממשכורת חודש פברואר, קיצוץ שיושת מיידית על עובדים ושחקנים שמשכורתם מעל 4,100 שקלים. עם זאת הדגישה ההנהלה כי היא פועלת לגיוס הסכום הנדרש לצורך השלמת השכר. "אנו מתנצלים שאין באפשרותנו לעמוד בהתחייבויות כלפי עובדי התיאטרון ומצפים להבנתכם", הוסיפה ההנהלה במכתב.

 

ציפי פינס מנכ"לית תיאטרון בית ליסין: "צריך לעשות פשרות"         (צילום: ענת מוסברג) (צילום: ענת מוסברג)
ציפי פינס מנכ"לית תיאטרון בית ליסין: "צריך לעשות פשרות" (צילום: ענת מוסברג)

 

בית ליסין אינו התיאטרון היחיד שהודיע במהלך השנה החולפת על קיצוצי משכורות, תכניות התייעלות והבראה. בתיאטרון הקאמרי הודיעו לעובדים בחודש נובמבר האחרון על קיצוץ של בין 10%-15% משכר העובדים וביטול הפקות באולמות הקטנים בשל הפסדים של מאות אלפי שקלים שהובילו לבעיות בתזרים מזומנים.

 

תיאטרון גשר מצדו, עמד הלכה למעשה בפני סגירה בחודש נובמבר האחרון, גם הוא בשל גירעון מצטבר, חובות ובעיות בתזרים המזומנים. אלמלא התגייסותה של המועצה לתרבות במפעל הפיס בדקה התשעים, ספק אם התיאטרון ביפו היה מצליח לעמוד על רגליו ולחדש את הפעילות כסדרה.

 

תיאטרון הבימה אף הוא סוחב על גבו גרעונות מצטברים ובמשך שנים העובדים והיוצרים הם אלה שמשלמים לא אחת את המחיר, בקיצוצים חוזרים ונשנים של משכורות. במהלך השנה החולפת ביקשו עובדי התיאטרון הלאומי מספר פעמים להחשיך מסכים ולהשבית את התיאטרון. השבתה חלקית הושתה בחודש ינואר החולף.

 

בהנהלת תיאטרון בית ליסין מודים כי המצב קשה אך מבדלים את מצוקתם מזו של הקולגות: "למרות גודלו והיקף פעילותו, בית ליסין נמצא באופן קבוע בתת תקצוב ציבורי מול הקאמרי שמקבל 22 מיליון שקל במסגרת ההקצבות - והבימה שמקבל 17 מיליון שקל. אפילו באר שבע, חיפה והחאן מקבלים יותר מאתנו", אומרים בהנהלת התיאטרון ל-ynet. "בנוסף לכך, עד כה לא קיבלנו את ההקצבה שמגיע לנו מעיריית תל אביב או את החלק היחסי שמגיע לנו ממשרד התרבות לשנת 2012. כולנו תקווה שלא ניאלץ לנקוט בהמשך באמצעים כואבים נוספים".

 

תקציבו הכולל של תיאטרון בית ליסין עומד על 57 מיליון שקלים בעוד שההקצבה הציבורית לה הוא זוכה נאמדת בסכום של 11 מיליון שקלים. "כשתיאטרון נדרש לעמוד על רגליו בזכות הכנסות עצמיות של יותר מ-70% הוא צריך לעשות פשרות, לחשב את צעדיו ולמזער סיכונים", אמרה בעבר מנכ"לית התיאטרון ציפי פינס. כיום, אחרי שנים של איזון תקציבי, סוחב התיאטרון על גבו גירעון מצטבר של כ-6 מיליון שקלים והתוצאות בהתאם. "אנחנו חיים כרגע רק מהכנסות עצמיות", הוסיפו ואמרו בתיאטרון והדגישו: "אין לנו ברירה אלא לפעול כפי שפעלנו".

 

ממשרד התרבות נמסר בתגובה: "משרד התרבות העביר את כל החלק היחסי של התמיכה בתיאטרון בית ליסין. בניגוד לנטען, גם התקציב לפסטיבל המחזאות הועבר במלואו כבר בשנת 2011 - וכל טענה אחרת, היא טענה מופרכת וחסרת בסיס. יצויין כי כבר בחודש ינואר 2012 קיבל בית ליסין, כשאר התיאטראות, מקדמה בגובה 20% מהתמיכה שהועברה לו בשנת 2011.

 

"משרד התרבות העביר עד כה לבית ליסין סכום של 2,843,520 שקלים, הכולל גם תשלום החזר עבור אזרחים ותיקים. בימים הקרובים צפוי בית ליסין לקבל מיליון שקלים נוספים, לאחר שתוספת מקדמית נוספת אושרה השבוע לכלל התיאטראות".

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל לנדסמן
תיאטרון בית ליסין. מקצצים
צילום: אייל לנדסמן
לאתר ההטבות
מומלצים