שתף קטע נבחר

8 דרכים לנהל דיון כלכלי בריא עם בן/בת הזוג

בניגוד למה שנהוג לחשוב, הרעל הכלכלי של מערכות היחסים אינו מחסור בכסף, אלא חוסר תקשורת בנוגע לכסף. אז אם כל שיחה בנושא מסתיימת בכך שאחד מכם ישן על הספה, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לעבור את הדיון הכלכלי בשלום

הביטלס כבר כתבו שכסף לא יכול לקנות אהבה, אבל הוא בהחלט יכול להרוס גם את האהבות הגדולות ביותר. בניגוד למה שנהוג לחשוב, הרעל הכלכלי של מערכות היחסים אינו מחסור בכסף, אלה חוסר תקשורת. זוגות רבים חושבים שאם הם ירוויחו יותר כסף , חילוקי הדעות הכלכליים ביניהם ייעלמו, אך זה ממש לא נכון. הבעיות לא ייעלמו, הן רק ייעשו יקרות יותר. חשוב לדעת שחוסר תקשורת בנושא הכלכלי הוא בין הגורמים העיקריים המובילים לגירושין.

 

עוד בנושא:

רוצה חשבון משותף? אל תקני נעליים ב-700 ש"ח

איך מתגרשים מחשבון הבנק המשותף?

אתם חולקים הכול, אבל מה עם חשבון הבנק?

רומנטיקה לתפרנים: הצעות לבילוי זוגי

 

ככל שמתקדמת מערכת היחסים ביניכם, צריכה להתפתח תרבות דיון ושיתוף הדדי בנושא הכלכלי. ישנן מספר נקודות מפתח במערכת היחסים שמחייבות התייחסות לנושא הכספי. פתחתם את הלב לאדם השני? עכשיו הגיע הזמן לדבר גם על זה, ולרוב בני האדם, הדיבור על הכסף הפרטי שלהם יכול להיות קשה ולא טבעי.

 

 

קודם כל, חשוב להבין שעבור בני האדם, התמודדות עם נושאים כמו כסף, רכישות וחסכון, מבטאת גם פחדים ורגשות לא סגורים למיניהם שמסתירים המון אחריהם, ביניהם: רצון לפצות את עצמנו או אחרים על מצוקות העבר, ניסיונות לחוש חשובים או נאהבים, ניסיון לשלוט באחרים או בעצמנו, ועוד.

 

אז אם אתם מתעלמים מהצורך לדבר עם בן הזוג על כסף, או אם כל שיחה בנושא ביניכם מסתיימת בכך שאחד מכם ישן על הספה, הנה כמה טיפים על איך לנהל דיון כזה בצורה בריאה תוך מינימום נזקים.

 

1. קבעו זמן ומקום

הכירו בחשיבות הפגישה ופנו לה זמן. התחייבו לדבר על החששות, הפחדים וחילוקי הדעות, וזכרו שאתם שותפים והמטרה היא להבין, לקרב ולעבוד לקראת מטרה ועתיד משותף.

 

2. נהלו משא ומתן הוגן

ענו אחד לשני בכנות על השאלות: מהו כסף בשבילי, מהו החשש הפיננסי הגדול ביותר שלי, מהם לדעתי, החזקות והחולשות הכלכליים של המשפחה שלנו, מהו מצבנו הכלכלי היום, ואיך אנחנו רואים אותו בעוד 5 , 10 ו-20 שנים. היו ספציפיים וריאליים באשר למטרות שלכם, נהלו משא ומתן ברוח טובה, התפשרו, הציעו תכנית שאתם יודעים שגם בן/בת הזוג יוכלו לחיות איתה, גלו עניין ויידע בנוגע לתכניות ולצרכים של בני הזוג.

 

למרות שמומלץ ששניכם תנהלו את ענייני כלכלת הבית השוטפים, כנראה שמבחינה מעשית, רק אחד מכם ינהל בפועל את חשבונות הבנק. החליטו מי זה יהיה, תוך ידיעה שגם הצד השני אינו משוחרר מאחריות ומחובת ההתעדכנות במצב החשבונות. המטרה היא לשפר את התקשורת הפיננסית ביניכם לאורך זמן, להסכים על כללים ולהתחיל להתאמן לדבר אחד עם השני על כסף, ללא כעס ולחץ.

 

3. קבלו אחריות שווה לשינוי בחייכם

למרות שכולנו עובדים עבור מערכות כלכליות שיש להם כללים כיצד להתנהל, כאשר מדובר בעסק הפרטי הכי חשוב שלנו - כלכלת הבית, אנחנו ממעטים לקבוע חוקים. חוק שחשוב לקבוע הוא לא לשים את כל האחריות על אדם אחד בלבד.

 

4. אל תעשו רכישות גדולות מבלי ליידע את בן/בת הזוג

במקרה של רכישה גדולה, שני בני הזוג צריכים להסכים על מקומה בסדר העדיפויות. אל תעשו רכישות גדולות, גם אם אינן נוגעות לשניכם, ללא ידיעת והסכמת בן/בת הזוג. זו יכולה להיות הפרת אמון בזוגיות שלכם. גם על הוצאות קטנות יותר מומלץ לעדכן את הצד השני, גם אם יש לכם חשבונות נפרדים.

 

5. אל תסתירו סודות פיננסיים אחד מהשני

אין לכם סודות פיננסים אחד מהשני. אין חשבונות בנק פרטיים. אתם לא מתנהלים כלכלית עם אנשים וגופים אחרים בסוד . לדוגמה: אתם לא לוקחים או נותנים הלוואות ללא ידיעת השני.

 

6. קבעו פגישות קבועות כדי לדון במצב הכלכלי

כדירקטוריון של המשפחה שלכם, אתם מחליטים על פגישות קבועות ( מדי רבעון?), הדנות בהווה ובעתיד הכלכלי שלכם, כאשר אתם מסכימים לעבוד לפי תקציב, וקובעים אותו ביחד.

 

7. שמרו לכל אחד את הזכות לתקציב פרטי

מעבר לתקציב המשפחתי, לכל אחד שמורה הזכות להקציב לעצמו כסף לענייניו הפרטיים. הסכום לא חייב להיות זהה, כל אחד לפי צרכיו.

 

 

8. שמרו על רוח טובה

חשוב מאד שהדיונים הכספיים שלכם יתקיימו ברוח טובה. לא מאשימים, לא צועקים ולא נגררים לנושאים שנויים במחלוקת מן העבר, או לכאלה שלא קשורים לכלכלה וכספים. כל השיחה צריכה להתמקד במה אתם יכולים לעשות מעכשיו כדי לשפר את התנהגותכם הכלכלית.

 

היעזרו בספרים בנושא, בתכנות לניהול פיננסי ואם צריך גם במטפל זוגי כדי לנהל את הפגישה הראשונה. קחו אוויר, קחו הפסקה אם השיחה יורדת מהפסים. זה יכול לקחת זמן עד שתלמדו ליישם את החוקים.

 

חג שמח ובהצלחה!

 

לכל הכתבות והעדכונים, כנסו לעמוד המעריצים של ערוץ יחסים בפייסבוק

 

ד"ר דניאל דריי - רופא, סקסולוג, טיפול זוגי ומיני. מנהל "תורת היחסים", פורטל מיניות וזוגיות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בסופו של דבר תהיו חייבים להתמודד עם זה. כדאי שתלמדו איך לעשות זאת נכון
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים