שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

שכנות פלילית: הדייר שרף לשכניו את הצמחיה

תושב אזור ירושלים הואשם שבעקבות סכסוך שכנים הצית את הצמחיה בשטח שבין ביתו לבין בית השכנים, לאחר שסירבו לגזום ענפים מאזור הגדר המשותפת. מה פסק בית המשפט?

איך אמורים להתמודד עם דייר שמצית את החצר של שכניו? בדיוק בסוגיה הזו התלבט שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, לאחר שהוגש כתב אישום נגד דייר שהצית את הצמחייה בשטח שמשותף לו ולשכניו באזור ירושלים - רק משום שסירבו לגזום אותה.

 

פסקי דין נוספים בערוץ הנדל"ן :

 

בכתב האישום שהוגש נגד הדייר נטען, כי הצית את הצמחייה בשטח שבין ביתו לבין בית השכנים, לאחר שסירבו לגזום ענפים מאזור הגדר המשותפת. בעקבות ההצתה, נטען בכתב האישום, התפשטה האש, ולמרות שהשכנים הצליחו לכבות את הדלקה כעבור מספר דקות באמצעות צינור השקיה - נשרפו הצמחיה, הגדר ושמשייה שניצבה בסמוך לה.

 

הנאשם הורשע במסגרת הסדר טיעון, לאחר שהודה בביצוע עבירת ההצתה. במסגרת הסדר הטיעון הוסכם כי המדינה תעתור לעונש של מאסר בפועל של שבעה חודשים, ואילו הסנגוריה תוכל לבקש כל עונש שהיא חפצה. בטיעוניה לעונש, הדגישה המדינה את חומרת עבירת ההצתה וביקשה לגזור על הנאשם שבעה חודשי מאסר בפועל לצד מאסר על תנאי, כמוסכם בין הצדדים.

 

עבירה חמורה במהותה

סנגורו של הנאשם, אשר לא הקל ראש בחומרת העבירה, הדגיש כי הנאשם רצה להצית רק את הצמחייה שנכנסה לחלק שלו בגינה, וכי האש לא גרמה לנזקים של ממש. בנוסף, ביקש הסנגור להתחשב בנסיבות האישיות של הנאשם, ובהן ההפרעה הנפשית ממנה הוא סובל.

 

בהתחשב במצבו הנפשי הלא יציב של הנאשם, השופט יורם נועם גזר עליו ארבעה חודשי עבודות שירות ומאסר על תנאי בלבד. נקבע כי העבירה שביצע הנאשם חמורה במהותה ובנסיבותיה, ורק בזכות תושיית השכנים שפעלו לכיבוי האש באמצעות צינור מים, לא הסתיים האירוע בתוצאות קשות יותר.

 

כמו כן נקבע כי משיקולים של גמול והוקעת המעשים, ומטעמים של הרתעה אפקטיבית, מן הראוי להטיל על הנאשם עונש של מאסר בפועל. ואולם, בנסיבות המקרה הנוכחי, בהתחשב במצבו הנפשי של הנאשם, הודאתו והחרטה שהביע על מעשיו, ניתן להסתפק בהטלת עונש מאסר שירוצה בדרך של עבודות שירות שיבוצעו בבית אבות.

 

לעיון בגזר הדין

 

לאתר המשפט הישראלי "פסקדין "

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים