שתף קטע נבחר
 

עזב אותך אחרי הלידה? שישלם לך ולילדך פיצויים

פרידה מיד לאחר הלידה או במהלך ההיריון, היא לא רק מעשה פסול מבחינה מוסרית, היא גם מחייבת פיצויים ולעיתים מזכה את האישה במלוא כתובתה

זוגות נשואים רבים מגיעים לסוף דרכם המשותפת עקב כניסה להיריון או בעקבות לידה. התופעה נובעת מריבוי הלחצים שנוחתים על ההורים החדשים: חוסר שינה, דכדוך ודיכאון אחרי לידה או קריסת החיים האינטימיים של בני הזוג. מדובר בשלל תופעות שביחד או לחוד עלולות לגרום לחיכוכים קשים, בעיקר בקרב זוגות חסרי ניסיון בהורות.

 

עוד בנושא:

הבטיח למאהבת להתחתן - וישלם לה פיצוי

גירושים מוקדמים: זוגות מתגרשים בגיל צעיר

עוד על דיני משפחה בפייסבוק של ערוץ יחסים

עוד חדשות בפייסבוק של ynet  

 

גירושים בסמוך ללידה או במהלך ההיריון, גוררים את האם הצעירה אל מצב קשה מנשוא. בלא שתכננה, היא נותרת ללא בן זוג שיסייע לה בתקופה המאתגרת ביותר בחיים. פעמים רבות גירושים שכאלה מרחיקים מהפעוטות לא רק את אביהם, אלא גם את הוריו-הסבים, שעל פי רוב נוהגים לסייע לבני הזוג לאחר הלידה. עתה, עקב הקרע בין בני הזוג, הם מתרחקים ומותירים את האם הצעירה להתמודד עם הלידה לבדה.

 

 

בעלים רבים התלוננו בפניי שתשומת הלב של נשותיהם שהייתה מופנית אליהם כבני זוג - עברה בן לילה לטיפול בילד. בעלים רבים החווים הזנחה רגשית וזוגית שכזו, לפחות מנקודת מבטם, נוטים למצוא לעצמם מאהבת אשר ממלאת להם חוסרים רגשיים ומיניים.

 

הדרך מניהול רומן מהצד, ועד לגירושים – קצרה משנדמה. יש לזכור כי גם חלק מהנשים מסיימות קשרים לאחר הלידה, פעמים רבות בשל תחושה שהגבר הכזיב אותן, לא מסייע להן להתמודד עם המציאות הקשה והמפתיעה שניחתה עליהן לפתע, ולא מבין ללבן.

 

מה אומרים בתי הדין?

פרידה מיד לאחר הלידה או במהלך היריון, נתפסת חברתית - כמעשה פסול של הגבר. בתי המשפט האזרחיים ובתי הדין הרבניים מאפשרים במקרים שכאלה לאישה להיפרע מבעלה לשעבר, ולקבל פיצוי ראוי על הנטישה. על פי הדין העברי, נטישת הבעל מיד לאחר הלידה מזכה את האישה במלוא כתובתה, וזאת, כמובן, אם היא תפנה לסיוע מבית הדין הרבני.

 

אם הבעל מתעמר באישה, מתעלם ממנה, או לחלופין מקניט אותה ומתעלל בה מילולית – הדבר מקנה לה את הזכות לדרוש גט ולדרוש שהרבנים יחייבו את הגבר בתשלום כתובתה. כמו כן, אישה שננטשה ערב הלידה או לאחריה, יכולה לדרוש מבית המשפט למשפחה שיכפה חלוקת רכוש לא שווה בין בני הזוג, וזאת כדי לפצותה בשל עול גידול הילדים הכפול שניחת עליה לפתע.

 

 

פיצוי בשם הילד

הילדים הם ללא ספק הקורבנות שנפגעים באופן המשמעותי ביותר מנטישתו של אחד ההורים. על כן, במקרה של נטישת הורה זכאית האישה (במיעוט מהמקרים נוטשות נשים את ילדיהן) לדרוש מבית המשפט לפצות גם את הילד על הנזקים שנגרמו לו בשל הנטישה.

 

עניין ידוע הוא שמעשים המציבים את האישה ההרה או היולדת הטריה במצב של אומללות, חוסר אונים ומתח מתמשכים, עלולים לגרור עימם פגיעה בבריאותו הנפשית והפיזית של התינוק – ועל כן בתי המשפט יסכימו, על פי רוב, לפצות גם את הילד.

 

חשוב להדגיש שבבתי המשפט לענייני משפחה החלה בשנים האחרונות מגמה חדשה של עירוב דיני נזיקין בדיני המשפחה. גישה זו תומכת בבקשות לפיצוי האישה והפעוטות הננטשים על ידי האב בסמוך ללידה.

 

בשל כך מתרבות ההחלטות שגוזרות למעשה אי שיוויון באיזון המשאבים בין בני הזוג במקרים שכאלה, על מנת לפצות את האישה והילד על הקשיים אליהם נקלעו.

 

בואו להיות חברים שלנו בפייסבוק

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הנטישה מחייבת פיצוי ונתפסת כמעשה פסול
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים