שתף קטע נבחר

10 דרכים לעבור לגור ביחד ולשמור על שפיות

מאיה החלה להפגין חוסר ביטחון ולחשוד בכל מה שעשה בן זוגה. זה ארע מהר מאד אחרי שעברו לגור ביחד. גם הזוגיות של גיא ויפית עלתה על שרטון רגע אחרי המעבר. למה זה קרה להם ואיך ניתן לעבור את שלב ה"לגור איתו" בשלום?

אחד הרגעים המרגשים, המסעירים והמפחידים ביותר ברווקות, הוא הרגע בו היא מסתיימת. הרגע בו אשכרה נמצא האחד או האחת, הכל זורם על מי מנוחות, האהבה פורחת והיא הדדית, הללויה!

 

עוד בנושא:

מתה על גומת החן שלו. אבל כבר לגור איתו?

האמת שלפני "לגור איתו"

זוגיות טריה ולא ממוסדת, ופתאום "לקנות דירה"

מדברים על מעבר משותף גם בפייסבוק

 

הרגע הזה מתאפיין בטקס מעבר (תרתי משמע), בו מחליטים לעבור שלב ולאחד את החיים. אז שלושים ומשהו שנים נארזים בארגזי קרטון, חוזי שכירות נחתמים, ופוגשים לא רק חפצים הזויים סנטימנטאליים אצל הצד השני, אלא גם צדדים חבויים בו.

 

 

ללא ספק שלב "הלגור איתו/ה" הוא אבן דרך משמעותית, מעין תעודה האומרת "יצאתי ממעגל הדייטים" ובהחלט זהו אחד הרגעים המרגשים בתהליכים שאני מעבירה. ועדיין, לפחות אצל חצי מהמאומנים שעוברים בגאון את טקס המעבר הזה, מהר מאד מסמל השלב הכל כך גדול הזה סדקים חדשים באידיליה.

 

לפתע מגיע הרגע בו צריך להתמודד עם המציאות החדשה, עם השיתוף, החלוקה, ההרגלים של הצד השני והשדים שבתוכנו שמקבלים קרקע פורייה לצאת במחולם האכזר.

 

הסיפור של גיא (השמות בכתבה בדויים) הוא דוגמה מצוינת לכך – הוא יושב מולי מבולבל ועצוב. "נראה לי שעשיתי את טעות חיי, אמר בעצב. רק לפני חודש, גיא עבר לגור עם יפית. זה קרה ארבעה חודשים בלבד אחרי שהתחילו לצאת. אחרי שש שנים של "מדבר זוגי" לא היה מאושר ממנו כשפגש את יפית, וסוף סוף, בגיל 36, הרגיש גיא "שזה זה".

 

"למה טעות?" אני מנסה להבין את הסערה שמחוללת בו. "זה לא עובד", הוא ממלמל. הקשיים התחילו עוד בשלב האריזה. גיא רצה להשאיר את הדירה שהוא שוכר "למקרה ש..." ויפית לא אמרה כלום אבל פניה התכרכמו (להלן - "הפרצוף"), הבעת פנים שגיא מתאמץ כדי להמחיש לי ותחזור עוד רבות בתיאוריו את יפית.

 

ואז התלקח ביניהם ריב סוער על כרזת הסרט "בירדי" שגיא סוחב איתו מאז התיכון. "זה לא יהיה אצלי בבית" היא חרצה, וגיא נאלץ לוותר, אבל התחיל לחוש כעס סמוי וזיכה את יפית ב"פרצוף". הוא חש שהיא שתלטנית, לא גמישה וכאמור, שיש מצב גדול שהוא עשה טעות.

 

הימים הראשונים בין ערמות הדברים המשותפים, היו משמחים ומהולים במתח דק באוויר. שניהם פרקו ארגזים אך אספו מטענים, דברו על הכל פרט למה שבאמת מפריע להם, ומידי פעם נזרקו הערות מז'אנר הפאסיב-אגרסיב, עקיצות מרירות שרק הגדילו את המטענים.

 

הסיפור של מאיה (גם כאן השמות בדויים), דומה ושונה. מאיה התעטפה בחוסר ביטחון אדיר דווקא עם המעבר המשותף. במקום לראות זאת כגושפנקה שיובל הכי בעניין שלה (אחרת הוא לא היה עובר לגור איתך) היא התחילה לחפש ולמצוא סימנים ברורים לכך שהוא לא אוהב אותה, ולהדביק לו תכונות שליליות כקמצן ואגואיסט.

 

בתומו הוא שכח לקנות חלב, להוריד את הקרש בשירותים וקבע כדורסל עם חברים בלי לבדוק איתה מה תוכניותיה להערב. יובל, מצידו, לא הבין מה קרה ואיך בחירת ליבו הפכה לרוטנת, חסרת ביטחון ועצבנית.

 

גיא, יפית, מאיה ויובל הם לא היחידים שנקלעים לקשיי המעבר המשותף. הרי השינוי מהלבד שהם טיפחו, מההרגלים, מהחופש שהרווקות מכנה, הוא שינוי דרסטי שמצריך כמה חוקים או "הוראות הפעלה", על מנת לעשות אותו כמו שצריך. אז מהם עשרת החוקים למעבר חלק?

 

זהו שלב חשוב בזוגיות שלכם. אין סיבה שיהיה לכם רע. מעבר משותף (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
זהו שלב חשוב בזוגיות שלכם. אין סיבה שיהיה לכם רע. מעבר משותף(צילום: shutterstock)

 

1. לדבר! לדבר! לדבר!

שתפו את הצד השני במה שמפריע לכם ועובר עליכם. זכרו שהכל לגיטימי רק צריך לדעת איך לתקשר את זה. אל תשמרו בבטן, ואל תחכו שבוע למומנטום המתאים.

 

2. די להאשמות

זכרו תמיד שזו החוויה שלכם שפוגשת את המעשים של הצד השני, ואתם מפרשים אותה בצורה מסויימת. זה שיובל לא קנה חלב לא הופך אותו לקמצן, וזה ששכח להוריד את הקרש לא גורם לו להיות אגואיסט. אולי קצת "לא מרוכז".

 

3. התמסרו לסיטואציה החדשה

אל תחזיקו דירה למקרה שזה לא יסתדר. אתם משדרים לצד השני שאתם רק בודקים ויש לכם גלגל הצלה למקרה שכמו שחששתם זה לא יקרה. מקסימום, תמצאו דירה אחרת, אבל חשוב שתשדרו שאתם מאמינים ומתכוונים לעשות הכל על מנת שזה יצליח.

 

4. גלו גמישות

אם חשוב לצד השני הפוסטר מהתיכון, האגרטל של הסבתא או מה שזה לא יהיה, מוטב כי תמצאו מקום עבורם. אל תנסו למחוק את העבר של הצד השני או להכניע את טעמו האישי.

 

5. אל תתעסקו בפרשנויות מיותרות

אם הוא הולך לשחק כדורסל - זה לא אומר שהוא לא רוצה להיות איתך, אלא שהוא רוצה לשחק כדורסל. קבלו את הדברים כפשוטם, זהו שיעור באמון שבא לנצח על חוסר הביטחון שלנו.

 

6. קופה משותפת

על מנת להימנע ממלכודת הכסף, צרו קופה משותפת להוצאות הבית. לא חייבים להפריש אליה בדיוק את אותו הסכום אלא משהו שקבעתם מראש. זה מונע המון מחלוקות ומייצר שקט עוד לפני הסערה.

 

החלום על בית משותף לא חייב להסתיים בפרידה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
החלום על בית משותף לא חייב להסתיים בפרידה(צילום: shutterstock)

 

7. העניקו ספייס

הייתם כל כך רגילים ללבד שהשינוי הזה יכול להיות מאוד קשה. דאגו לתת ספייס האחד לשניה. זה בסדר גמור ואף מראה על אינטימיות רבה אם את רואה טלוויזיה והוא במחשב. לא חייבים להיות כל הזמן ביחד כשאתם בבית.

 

8. הזמנת אורחים בהתראה מראש

גם אם היית רגיל שהבית שלך הוא הקומונה של החבר'ה והיא ידעה את זה כשעברתם לגור ביחד – עדיין, עדכנו כשבאים אורחים וודאו עם הצד השני שזה מתאים לו/ה.

 

 

9 . שמרו על כבוד הדדי

גם אם אתם חושבים שהצד השני טעה, הפריז, סתם מתעצבן – הקשיבו לו וכבדו את מה שהוא אומר. אתם לא חייבים לשנות או להשתנות, עצם ההקשבה וההבנה הרבה פעמים מרככת את האווירה.

 

10. תנו תחושה טובה

אז עבר עליכם יום מחורבן בעבודה, הראש מתפוצץ ובא לכם שקט, לגיטימי. העבירו את המסר לצד השני בהמון אהבה ורכות. קל נורא לטעות ולחשוב "שיורד לכם" ושאתם כבר לא אוהבים. בכלל, דאגו להחמיא, להשאיר פתקים, לבטא את רגשותיכם – כולנו אוהבים להיות נאהבים!

 

שיהיה מעבר קל!!

 

 

הכותבת היא מאמנת לזוגיות מבית "נקודותיים-מרכז לתהליכי זוגיות" - המשמשת כחלק מצוות מומחי JExperts מבית JDate

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אל תתנו להתרגשות מהמעבר להפוך לשגרה אפורה
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים