שתף קטע נבחר

השותפה לרווחים של ריהאנה - רשות המסים

למה הכרטיסים להופעות הכוכבים מחו"ל יקרים כל כך? מסתבר שמלבד הרצון להרוויח כמה שיותר, גם האמנים הזרים חייבים בתשלום מס מלא בישראל שגובהו עד 52% מההכנסות. ומי משלם את עיקר המס? רוכשי הכרטיסים

מי משלם את המסים על הופעות הכוכבים שמגיעים לארץ? בעיקר אתם, רוכשי הכרטיסים. מדובר במקור הכנסה חביב נוסף לקופת המדינה, שהאמנים והאמרגנים מגלגלים על רוכשי הכרטיסים שכנראה לא נרתעים מהמחיר – עובדה, הכרטיסים אוזלים במהירות.

 

החלטת ממשלה: ייבחן צמצום השימוש במזומן 

קיבלתם מתנה? ייתכן שתצטרכו לשלם מס

תעשו לנו לייק בפייסבוק ותישארו מעודכנים 

 

אמנים מחו"ל חייבים במס בישראל על ביצוע הופעותיהם בארץ למרות שבדרך כלל הם שוהים כאן ימים ספורים בלבד.

 

גם שחקני כדורסל

על פי הוראות דיני המס בישראל, שיטת החיוב נקבעת על בסיס טריטוריאלי לתושבים זרים, כלומר, תושב זר יהיה חייב במס בישראל על הכנסותיו שהפיק בתוך גבולות שטח המדינה, ולפיכך זמרים זרים ואמנים אחרים – כולל שחקני כדורסל וכדורגל זרים, חייבים בתשלום מס בישראל על הופעותיהם.

 

על אף האמור בהוראות החוק בישראל, הסכמי מס שונים, ובין היתר, ההסכם בין ישראל לארה"ב, אשר לו עדיפות על הוראות החוק בישראל, קובעת סעיף מיסוי ספציפי לזמרים ואמנים אחרים.

 

"בהתאם לכללים שנתקבלנו לאחרונה – בעיקר בפסיקה - בנושא של מיסוי כדורסלנים זרים, גם אם המוזיקאי שהה מספר ימים בודדים בישראל, הכנסתו בישראל חייבת במס כל עוד ההכנסה עולה על 400 דולר ביום", מסביר רו"ח אלי אליס, שותף ומנהל מחלקת מיסוי בינלאומי בפירמת רואי החשבון BDO זיו האפט. "לכן, גם לפי רוב הסכמי המס של ישראל עם מדינות אחרות, זמרים זרים חייבים בתשלום מס בישראל בשיעורי מס שוליים של עד כ-52%".

 

מכיוון שבדרך כלל זמרים נוטים לדרוש תשלום נטו (בדרך כלל כשמדובר באמן בעל שם עולמי, הסכום יעמוד על כמה מאות אלפי שקלים), המפיק ייאלץ לשלם להם סכום שיכול להיות אף כפול מזה שהיה משלם לו לא היה חל מס בישראל.

 

ריהאנה תרוויח ככל הנראה יותר מ-400 דולר ולכן תשלם מס בארץ (צילום: MCT) (צילום: MCT)
ריהאנה תרוויח ככל הנראה יותר מ-400 דולר ולכן תשלם מס בארץ(צילום: MCT)

 

תכנון מס? לא עובד

אז מי מרוויח מכך? "למרות שהזמרים הזרים משלמים מס בישראל, הם בדרך כלל יהיו זכאים להזדכות במדינה שלהם על המסים ששולמו בישראל (במסגרת הסכמי המס בין המדינות)", מציין אליס, "בכך למעשה ימנעו ממצב של כפל מס, אלא שבמקרה זה הם עשויים להרוויח פעמיים - לדרוש תשלום בנטו, ולבקש מרשויות המס במדינה שלהם זיכוי בגין המס ששולם בישראל. במקרה זה כולם ירוויחו, למעט רוכשי הכרטיסים".

 

ואמנם, קיימת ברמה התיאורטית דרך עוקפת לתשלום המס. האמן, נותן השירות, יכול להקים "חברת שירותים" שבאמצעותה הוא נותן את שירותיו. התשלום מתבצע עבור החברה ולא עבורו. בכך יהיה פטור מתשלום מס בישראל וחבות המס תהיה במדינת המקור, על פי הכללים הנהוגים שם (מס נמוך יותר).

 

"במודלים השונים של הסכמי המס קיימת הוראה המונעת תרגיל זה", אומר מייקל גולדברג מנהל מחלקת ניוד עובדים, ב BDO זיו האפט, "במקרה של ריהאנה, אלישיה קיז וזמרים אמריקאים נוספים, ההסכם בין ישראל לארה"ב סוגר את הפתח לתכנון מס כאמור וקובע סעיף אנטי תכנוני לפיו זמר הפועל באמצעות חברה לא יזכה בפטור ממס".

 

בשורה התחתונה, אין מנוס מתשלום מס מלא, שימומן על ידי ציבור המעריצים קוני הכרטיסים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages imagebank
ריהאנה
צילום: gettyimages imagebank
צילום: יוסי צבקר
אלי אליס BDO
צילום: יוסי צבקר
מומלצים