שתף קטע נבחר

מחקר: מה בריא יותר - ירקות טריים או קפואים?

הירקות והפירות בסופרמרקט מפתים בהבטחה שלהם לטריות, אבל בפועל הם מוחזקים זמן רב במחסנים ולאחר מכן במקרר בבית. שני מחקרים חדשים מגלים מתי עדיף לרכוש מוצרים קפואים, כדי ליהנות ממרב נוגדי החמצון

עדיף טרי או קפוא? פירות וירקות קפואים יכולים להיות בריאים יותר עבורכם מאשר תוצרת טרייה, כיוון שהם משמרים רמות גבוהות של ויטמינים ונוגדי חמצון הנלחמים בסרטן.

 

שני מחקרים בלתי תלויים שנערכו בבריטניה מגלים שירקות קפואים מכל סוג, החל בפרחי ברוקולי, דרך אוכמניות וכלה בגזר, נהנים מיותר יתרונות תזונתיים. בשני שלישים מהמקרים פירות וירקות קפואים השיגו תוצאות טובות יותר מבחינת רכיבים נוגדי חמצון, כולל ויטמין C, לוטאין, בטא קרוטן, פוליפנולים ואנתוציאנינים. צריכה של נוגדי החמצון האלה נחשבת יעילה למניעת סרטן, לשיפור תפקודי המוח, מראה עור והראייה.

 

 

עוד על תזונה בריאה:

 

ירקות ופירות שקונים בסופרמרקט אמנם נראים צבעוניים ומפתים, אך המציאות היא שהסחורה מוחזקת זמן רב ברשתות השיווק ואז עומדת במקרר עוד כמה ימים עד שאוכלים אותה. ככל שחולפות השעות מאבדים המוצרים מערכיהם התזונתיים החשובים.

 

לעומת זאת, ירקות ופירות קפואים מצוננים מיד לאחר שהם נקטפים כך שהם משמרים רמות גבוהות של ויטמינים ונוגדי חמצון עד רגע האכילה.

 

שני צוותי המחקר, האחד ממכון Leatherhead לחקר המזון באנגליה והשני מאוניברסיטת צ'סטר, ערכו 40 בדיקות כדי לבחון את ערכיהם התזונתיים של מוצרים ששהו במקרר שלושה ימים, לעומת מוצרים קפואים מקבילים.

 

ממצאי הבדיקות מוכיחים כי ירקות ופירות שנקטפו סמוך לאכילה הם הבחירה הבריאה ביותר, אם כי מוצרים קפואים לעתים קרובות טובים באותה המידה - ולעתים אף יותר ממה שמוצג כ"טרי".

 

"עלינו לזנוח את התפיסה השגויה שלפיה מזון 'טרי' הוא תמיד טוב יותר מקפוא", אומרת ד"ר רייצ'ל בורץ', מעורכי המחקר במכון. הצוות שלה גילה שברוקולי קפוא מכיל רמות גבוהות יותר של ויטמין C ולוטאין, ופי ארבעה יותר בטא קרוטן. עם זאת, ברוקולי טרי הוכח כמכיל יותר פוליפנולים, הידועים בתרומתם למלחמה בסרטן.

 

בגזר קפוא נמצא פי שלושה יותר לוטאין ופי שניים בטא קרוטן, וגם רמות גבוהות של ויטמין C ופוליפנולים. גם בכרוב ניצנים קפוא נמצאו ערכים תזונתיים טובים יותר, אם כי תרד טרי התגלה כבריא יותר מאשר הקפוא בחלק מהערכים.

 

המחקר שנערך באוניברסיטת צ'סטר מצא רמות גבוהות יותר של ויטמין C, אנתוציאנינים ופוליפנולים באוכמניות קפואות ובשעועית ירוקה. הנתונים הנוגעים לאפונה ולפטל היו דומים למדי, אך בכל הנוגע לתירס גמדי ולכרובית לא נמצא מנצח חד-משמעי.

 

על פי החוקרים, נוגדי החמצון נעלמים בעקבות הקירור בעיקר כשמדובר בפירות רכים יחסית. 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הסחורה מוחזקת זמן רב ברשתות השיווק
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים