שתף קטע נבחר

דרום תל-אביב: 14 דירות בשכירות מפוקחת

עיריית ת"א-יפו יוצאת בעוד מודל לשכירות מוזלת בדרום העיר, הפעם בשכונת נווה שאנן הסמוכה לתחנה המרכזית הישנה. במסגרת הפרויקט, בעלי דירות ישכירו אותן לדיירים במודל של "שכירות הוגנת" - שכולל עקרונות כמו שכירות ארוכת טווח לעד 3 שנים, פיקוח על העלאת שכר דירה וחוזה אחיד לכולם

עוד מודל לשכירות מוזלת בתל-אביב יוצא לדרך. עיריית תל-אביב-יפו הודיעה היום (א') על יציאה לפועל של פרויקט "שכירות הוגנת" בשכונת נווה שאנן בדרום תל-אביב. לדברי העירייה, מודל זה מאפשר לשוכרי דירות לשכור דירה מבעלי נכסים פרטיים שנמצאים תחת פיקוח עירוני, אשר אמור להבטיח כי "כל זכויות המשכיר והשוכר יישמרו".

 

 

למעשה, בניגוד לפרויקטים של דיור בר-השגה שמקדמת העירייה בשכונות שפירא ויד אליהו, בהם העירייה היא הבעלים והיא זו שקובעת את הקריטריונים לזכאות, את שכר הדירה ואת דמי הניהול; במודל שכירות הוגנת מדובר בנכסים פרטיים שבעליהם מוכנים לשתף פעולה עם העירייה, וכולם יכולים לשכור דירה - בהתאם להחלטת בעלי הנכס.

 

הפרויקט, שיוצא לפועל בבניין מגורים ברחוב הגר"א 39-41 בשכונה הסמוכה לתחנה המרכזית הישנה, מגיע לאחר שכבר יושם בבניין מגורים ברחוב אייגר 20 באותה השכונה. בעירייה אומרים כי הבניין עבר שיפוץ יסודי, וכעת עומדות להשכרה 14 דירות מתוך 40 הדירות בבניין:8 דירות בנות שני חדרים בטווח מחירים של 3,100-3,150 שקל בחודש; ועוד 6 דירות בנות 3 חדרים בטווח מחירים של 3,500-3,800 שקל לחודש.

 

עוד מוסיפים בעירייה כי בעלי הדירות הסכימו לעמוד בעקרונות שגיבשה להבטחת שכירות הוגנת: שכירות ארוכת טווח עם אפשרות להארכת החוזה עד 3 שנים; פיקוח על העלאת שכר הדירה (מגבלת עלייה של עד 5% בשכר הדירה בשנה); חוזה אחיד לכל הדירות המעגן את זכויות השוכרים ודורש ביטחונות ריאליים; שכר דירה אחיד; ושמירה על סטנדרטים תחזוקתיים נאותים.

 

הבניין ברחוב הגר"א בנווה שאנן. 14 דירות פנויות (צילום: גיא יום טוב) (צילום: גיא יום טוב)
הבניין ברחוב הגר"א בנווה שאנן. 14 דירות פנויות(צילום: גיא יום טוב)

 

הבניין ברחוב אייגר בשכונת נווה שאנן שכבר הושכר (צילום: גיא יום טוב) (צילום: גיא יום טוב)
הבניין ברחוב אייגר בשכונת נווה שאנן שכבר הושכר(צילום: גיא יום טוב)

 

להגן על השוכרים, לשרת את המשכירים

את הפרויקט יזמו סגן ראש העיר אסף זמיר, מרכז הדיור של בית הצעירים העירוני "מזא"ה 9" וחברת נכס, החברה הכלכלית של אגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל-אביב, שאחראית על איתור השוכרים ותחזוקת הדירות. מעיריית תל-אביב-יפו נמסר כי "שוק השכירות בישראל אינו מוסדר בחוק, בניגוד לנעשה ברוב מדינות המערב. על כן, מטרת המודל היא להגן על השוכרים, אבל הוא משרת גם את המשכירים".

 

לדברי זמיר, "בנוסף לפרויקטים של דיור בר-השגה ומלגות לסבסוד שכר הדירה בעיר, יצאנו לדרך עם פרויקט השכירות ההוגנת, במסגרתו העירייה משדכת שוכרים לבעלי דירות פרטיות כדי להשפיע על אופי החוזה כך שיהיה הוגן ככל הניתן, על פי מודל השכירות ההוגנת שבנינו בעירייה. מדובר בפוטנציאל גדול, שהרחבתו יכולה להשפיע מאוד על חיי השוכרים בעיר".

 

מיכאל וולה, מנהל יחידת הצעירים בעירייה, הוסיף כי "הסדרת היחסים בין השוכר למשכיר היא קריטית לשיפור איכות החיים של הצעירים, ולכן אנו מקדמים מול הממשלה את חוק שכירות הוגנת. עד שיחוקק החוק, פרויקטים כמו אלה מאפשרים באופן נקודתי פתרונות פרקטיים לשוכרים".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיא יום טוב
הבניין ברחוב הגר"א. עבר שיפוץ יסודי
צילום: גיא יום טוב
צילום: אורות
שכונת נווה שאנן. אם תסכימו לגור פה, זה יעלה לכם החל מ-3,000 שקל
צילום: אורות
מומלצים