שתף קטע נבחר

shutterstock

ויתר על לחם: בני רזה 45 ק"ג בחצי שנה

כשבני יחזקאל הבין שהמשקל שלו עלול לגרום לו לנזקים בריאותיים, הוא החליט לוותר על הדבר שהוא אוהב מכל - לחם. החלטה קשה בעיקר לאור העובדה שהוא בעלים של מפעל לכריכים. אולם ההתמדה וההקפדה הובילו אותו להצלחה והיום הוא אומר: "מדובר בשינוי מחשבתי לפני הכל"

לא פשוט למישהו שיש לו מפעל לכריכים לרדת במשקל. זה בדיוק הסיפור של בני יחזקאל בן ה-38 מתל אביב. "אני זוכר את עצמי כילד מלא, שהמאכל האהוב עליו היה איך לא, כריכים. היו ימים שהייתי אוכל 3 לחמניות ביום, והתוצאות לא איחרו לבוא".

 

הוא מספר כי בתקופת הצבא הוא עלה וירד במשקל. "עלייה של חמישה קילו, עשרה קילו ואז ירידה", הוא נזכר. "את תקופת השירות עשיתי בבסיס פתוח, והלחם הלבן והפשוט שחילקו בצבא לא "הועיל" כלל למצב, והאהבה שלי ללחם רק העמיקה.

 

"שנים אחר כך גדלה ההתמכרות למרחבים וממדים חדשים, כלומר לסוגי פחמימות נוספים כמו פסטה ופיצות אשר נכנסו היישר לתפריט היומיומי והמשקל רק עלה. החלטתי להיכנס למשטר של דיאטה וכושר גופני, ובכל פעם שזה הצליח, חזרתי לאכול בלי חשבון שוב.

 

בגיל 24 שקלתי 96 קילו. זאת הייתה הפעם האחרונה בה שקלתי את עצמי מיוזמתי. התחלתי להתאכזב מהניסיונות הכושלים לרזות, מאז אני יודע מה המשקל שלי רק לפי גיליונות רפואיים".

 

עוד כתבות דיאטה מעוררות השראה

ממידה 42 למידה 34 בשנה. השינוי של סול

חצי בנאדם: איך מיטש רזה 34 ק"ג בשנה? 

מ-160 ל-70 ק"ג בלי ניתוח. הסיפור של איריס

 

הוא נשאר 7 שנים באותו משקל. "בשלב מסוים חבר לחץ עליי ושיכנע אותי לבסוף לעשות מנוי לחדר כושר ביחד. רזיתי עד למשקל 73 קילו בזכות ספורט מטורף ודיאטת כסאח. שיחקנו הרבה סקווש וזה שרף הרבה קלוריות. היינו הולכים במשך כל יום פעמיים. הכל במשך שנה אחת מרוכזת.

 

"כתוצאה מהמשחק נשחקה הפיקה בברך ובקושי יכולתי להזיז את הברך, אז הבנתי שאני צריך להפסיק עם הספורט ובעקבות כך עליתי למשקל שיא של 118 קילו תוך 5 שנים בהדרגה. בפסח 2013 התחלתי להרגיש עייף, מותש פיזית והחלטתי שאני שם לזה סוף".

 

בני יחזקאל. מכין כריכים אבל לא אוכל אותם (צילום: Takeat) (צילום: Takeat)
בני יחזקאל. מכין כריכים אבל לא אוכל אותם(צילום: Takeat)

 

"החלטתי להיגמל מהלחם"

הוא מספר כי ידע שהגיל לא בא לקראתו. "שמעתי כי ככל שמתבגרים, חילוף החומרים מאט וקשה יותר לרזות. הייתי הולך לחנויות בגדים ולא מוצא מידות מתאימות ובשלב מסוים החלטתי לעשות שינוי. שקלתי אז 118 ק"ג והבנתי שזה יותר מדי. ואני חייב לשנות את החשיבה שלי בנוגע לעצמי.

 

"קיבלתי החלטה קשה להיגמל מהאהבה הראשונה שלי לאכילת ללחם ולפחמימות. ניסיתי לעשות פעילות גופנית אבל הכאבים בברך לא הרפו. כחלק מתפריט נכון ומאוזן הפחתתי ב-90% מהפחמימות שצרכתי עד כה. הקפדתי לאכול מאכלים עתירי חלבון. המשכתי לאכול גבינות אבל רק רזות. עם הזמן הבנתי שחשוב לצמצם בגודל הארוחה.

 

"כשצמצמתי כמויות הייתי נשאר רעב, מה שגרם לי להיות עצבני, בעיקר לאור העובדה שסדר היום שלי מאוד קצבי וספונטני וקשה לשמור על ארוחות מסודרות, בנוסף הייתי צריך להישמר מהרבה אוכל טוב ומשמין שהייתי נחשף אליו כחלק מעבודתי".

 

עבר לתזונה בריאה יותר

הוא מודה שההתמדה והנחישות השתלמו. "הצלחתי לבסוף לרדת 45 קילו בחצי שנה. היום, אני פותח את היום עם גבינה רזה או יוגורט. לארוחת עשר אני אוכל ביצה קשה או חביתה או קופסת שימורים של דג או חזה עוף במנות קטנות. ככה אני שומר על מחזוריות של 6 ארוחות במהלך היום".

 

המהלך שעשה לא נעלם מעיני המשפחה והם תומכים בו ומפרגנים. "הם אמרו שאני נראה טוב ועודדו אותי להמשיך. תמיד אמרו לי לעשות משהו לגבי המשקל, אך העדפתי לפעול כשזה יבוא ממני ומתוך שלמות והנאה.

 

"גם בעבודה תמכו והחמיאו על השינוי. הם העירו לי שעכשיו זה ניכר שאני משקיע יותר במראה ובלבוש. גם תומכים בי על שינוי התזונה שהפכה לבריאה יותר. ברגע שידעתי שהגעתי למקום הנכון שמתי לב יותר לאיך הגוף שלי מגיב ופחות לתגובות של הסביבה.

 

"והשינוי הפרטי שלי משפיע גל על העסק שלי. אני מיישם את התובנות שלי לגבי אוכל מזין ובריא בהכנת הכריכים אותם אני מוכר בחנות".

 

עצות הדיאטה של בני

ארוחות קטנות. להקפיד על ארוחות קטנות כל 3 שעות. ההקפדה עוזרת לשמור על סדר יום, ויציבות מבלי לאכול נשנושים באמצע.

 

לאכול במשך זמן נכון. משך הארוחה לא יפחת מעשר דקות ולא יעלה על 20 דקות. חשוב לאכול בצלחת קטנה ולאט וללעוס טוב, בלי כף העוזרת לגרוף אוכל בכמויות כי לגוף לוקח זמן לשדר תחושת שובע, וכך נמנעים מזלילה ותחושת עומס. כשנגמר הזמן, חשוב לקבוע לעצמך שהסתיימה הארוחה לחלוטין.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Takeat
בני יחזקאל. החליט להיגמל מהאהבה הגדולה ביותר - לחם
צילום: Takeat
ד"ר רק שאלה
מומלצים