שתף קטע נבחר

דובאי: אתה לא מאושר? תקבל טלפון מהמשטרה

הנסיכות העשירה שבמפרץ רוצה להיכנס לרשימת 10 הערים המאושרות בעולם בתוך שש שנים. בשביל זה היא עורכת סקר לבירור מדד האושר המקומי, ומי שיביע אי שביעות רצון - יקבל טלפון משוטרים. יש מי שזה נראה לו מפוקפק

בדובאי, אם אתם לא מאושרים המשטרה עשויה להתקשר אליכם ולשאול – "למה?".

 

מדובר במשאל חדש ונרחב שעורכות הרשויות בדובאי, בניסיון להשיג פריצת דרך ולהיכנס לרשימת עשר הערים המאושרות בעולם עד 2021. זה רק האתגר האחרון בשורה של אתגרים שדובאי הציבה לעצמה – וגם עמדה בהם – בשנים האחרונות, כמו שבירת שיאים גרנדיוזיים כדוגמת המגדל הגבוה בעולם או מופע הזיקוקים הגדול בהיסטוריה.

 

עוד חדשות בעולם :

 

במסגרת המחקר שעורכת דובאי צריכים התושבים לבחור בין פרצוף זועף, פרצוף מחייך ופרצוף אדיש. המשטרה הודיעה כי היא תתקשר לכל אלה שבחרו באופציה "לא שמח". מומחים ופרשנים, בהם וויליאם דיוויס, מרצה בכיר באוניברסיטת לונדון שלאחרונה פרסם את הספר "תעשיית האושר: איך ממשלה ועסקים גדולים מוכרים לנו רווחה", תמהים על ההחלטה המוזרה.

קו האופק של דובאי (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
קו האופק של דובאי(צילום: רויטרס)

"לי זה נראה כמו ניסיון לנסות קצת להפחיד אנשים ולגרום להם: ראשית – להשיב על השאלה בסקר, ושנית – להשיב שהם שמחים, כי אנשים ממש לא רוצים שיתחילו לצלצל אליהם מהמשטרה ולשאול: 'ובכן, מה הבעיה?'", מסביר דיוויס. "אבל אני לא יודע, אולי יש משהו כן בכוונות שלהם".

 

הניסיון למדוד אושר ניכר במשרדי ממשלה ברחבי דובאי, אחת משבע הנסיכויות שמרכיבות את מדינת איחוד האמירויות הערביות. מחשבי טאבלט קטנים שמוצבים ליד פקידים ונותני שירות מאפשרים לתושבים לתת מיד משוב על החוויה שלהם. בשנה שעברה הרשויות בדובאי אף החלו לדרג משרדי רשויות מקומיות באמצעות דירוג של שני כוכבים עד שבעה כוכבים, בהתאם לאיכות שירות הלקוחות שלהם. זהו צעד במסגרת מבצע "ממשלה חכמה" של דובאי.

 

המאמץ להגביר את העושר של התושבים כלל גם את משטרת דובאי, שידועה מעבר לים בעיקר בשימוש שעושים אנשיה במכוניות יוקרה מנקרות עיניים. כעת הודעות שמפרסמת המשטרה בטוויטר כוללות לעתים קרובות את ההאשטאג "הביטחון שלך הוא האושר שלנו" בערבית ובאנגלית.

 

בתערוכת אלקטרוניקה שנערכה לאחרונה חשפה משטרת דובאי את סקר האושר שלה. היא שלחה הודעות לתושבים בדובאי, ובהן כללה קישור לעמוד אינטרנט שבו מופיעה תמונתו של שליט דובאי וברקע מגדל "בורג' חליפה", המגדל הגבוה בעולם, שנמצא כאמור בשטח דובאי. בעמוד נשאלים התושבים שאלה אחת, באנגלית ובערבית: "אתה שמח בדובאי?".

 

בהודעה ששלחה המשטרה היא טענה כי ביום הראשון לבדו השיבו על הסקר יותר מ-200 אלף איש, וכי 84% אמרו שהם שמחים, 6% הביעו אדישות ו-10% אמרו שהם אינם מאושרים. המשטרה לא חשפה כמה הודעות שלחה עד כה.

תצוגת אופנה בדובאי, שחולמת להיות "מילאנו של המזרח התיכון" (צילום: AP) (צילום: AP)
תצוגת אופנה בדובאי, שחולמת להיות "מילאנו של המזרח התיכון"(צילום: AP)

אבל זה לא הכול. גנרל חמיס מטאר אל-מזיינה, מפקד משטרת דובאי, אמר לתקשורת המקומית כי השוטרים שלו יתחילו להתקשר באופן אקראי לאנשים שהשיבו כי הם אינם מאושרים, כדי לשאול אותם מה גורם להם להיות לא מרוצים. "אם זה עניין שיש לנו סמכות לטפל בו – נעזור בכך, אבל אם זה קשור לגורם ממשלתי אחר – נעביר את העניין לגורם הרלוונטי", הוא אמר. הוא הדגיש כי המשטרה אינה יכולה לסייע לאנשים בנושאים אישיים.

 

איחוד האמירויות דורגה במקום ה-20 מתוך 158 מדינות במדד האושר של האו"ם לשנת 2015. אף שהיא הגיעה למקום הראשון בין מדינות ערב, המדינה אינה מסתפקת בכך, ומקווה להיכנס לעשירייה הראשונה של הדירוג העולמי הכללי עד לשנת 2021, אז ימלאו 50 שנים להיווסדה.

 

דיוויס מזהיר, עם זאת, שהתמקדות באושר לבדו, הן בדובאי והן בכל מקום אחר בעולם, עלולה להסתיר עניינים אחרים. "אני חושב

שזה מסיח את הדעת מגורמים פוליטיים או כלכליים רחבים יותר שעשויים להיות בעייתיים", הוא אומר. "אפשר לדמיין חברה שבה יש דאגה גדולה לאושר, אבל דאגה מעטה מאוד לזכויות אדם או לזכויות מיעוט למשל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
דובאי. האמירויות במקום ה-20 בעולם במדד האושר
צילום: רויטרס
מומלצים