שתף קטע נבחר

האיש שמגדל את הדור הבא של סוסי המרוץ

מסע בממלכת הסוסים, כתבה חמישית בסדרה: בגיל 29 בלבד, צ'רלי פלוז מיצב את עצמו כמאמן מצליח בניומרקט, ומטפח אצלו באורווה את הכוכבים העתידיים של הענף. אפילו תזונאית גויסה במיוחד למשימה

בשיתוף רייסר

 

צ'רלי פלוז הוא דמות מעניינת בנוף של ניומרקט, עיירת מרוצי הסוסים הציורית השוכנת כשעה וחצי מלונדון. יכול להיות שאת הפנים שלו לא הייתם מייחסים לענף - שלפעמים מתהדר בתדמית מעונבת ומבוגרת יותר. פלוז החייכן והלבבי הוא בן 29 שנראה צעיר מגילו, וכבר מחזיק באורווה יוקרתית, סנט גטיין קוטג', בה הוא אחראי לאימון הדור הבא של סוסי המרוץ.

 

  • כתבה ראשונה בסדרה: פסטיבל גראנד נשיונל
  • כתבה שנייה בסדרה: הרוכבת שפרצה גבולות

    כאשר הפך רשמית למאמן מוסמך בגיל 27, הוא היה הצעיר ביותר בניומרקט ואחד הצעירים בבריטניה, לצד ותיקים ומנוסים ממנו שכבר הביאו קבלות עם סוסים שאימנו והגיעו רחוק. אבל אחרי שנים ששימש כשוליה, הוא הרגיש מוכן לעשות את הצעד בעצמו. מעט יותר משנתיים עברו, והוא כבר מתגאה במספר הצלחות על המסלול של סוסים שטיפח (12 מנצחים כבר בעונה הראשונה).

     

    צ'רלי פלוז. פנים צעירות בנוף של ניומרקט (צילום: יאיר קטן) (צילום: יאיר קטן)
    צ'רלי פלוז. פנים צעירות בנוף של ניומרקט(צילום: יאיר קטן)

     

    הצלחה מיידית כזו היא עניין משמעותי בניומרקט, בה פועלים עשרות מאמנים. כשבעל סוס מחליט באיזו אורווה הסוס שלו יקבל הכשרה וטיפול, האופציות העומדות לפניו אינסופיות ומאמן חייב להתבלט כדי לתפוס את מקומו.

     

    פלוז מספר שהעבודה מתפרשת על פני זמן. קודם כל, על המאמן להעריך לאיזה סוג מרוצים יתאים הסוס - מרחקים קצרים או ארוכים יותר, משוכות - ולתהחיל להכשיר אותו בהתאם. הסוסים עוברים שלבים שונים בדרך, בהם הם מתרגלים לאט לאט לנוכחות של הציוד ומאוחר יותר הרוכב עליהם. הם מסתובבים בקרוסלות מיוחדות בהן הן משחררים את הרגליים, יוצאים מדי בוקר לרכיבה, וזוכים למעטפת כמו כל ספורטאי.

     

    אחד החניכים של פלוז (צילום: יאיר קטן) (צילום: יאיר קטן)
    אחד החניכים של פלוז(צילום: יאיר קטן)

    סנט גטיין קוטג' (צילום: יאיר קטן) (צילום: יאיר קטן)
    סנט גטיין קוטג'(צילום: יאיר קטן)

     

    נגענו בנקודה הזו מוקדם יותר בסדרת הכתבות, כשדיברנו על ההערצה לה זוכה הסוס המנוח "רד רום". חשוב להדגיש זאת שוב ושוב לאורך הדרך: חובבי הענף וכל מי שעוסק בהיבטים השונים בו לא מתייחסים בסוס רק כאל בעל חיים, אלא כספורטאי לכל דבר ועניין. זו הסיבה שלחלק מהסוסים אפילו יש חשבונות בטוויטר, וטקסי "סוס השנה" נוצצים כמו כל טקסי בחירת מצטיינים אחרים.

     

    אצל פלוז, למשל, השימוש בתזונאית הוא חלק חשוב מהתהליך. הוא מקפיד להתייעץ איתה בקביעות, והיא נותנת עצות בנוגע למזון שהאלופים שבדרך צורכים. סתם קש? תשכחו מזה. במתחם של פלוז קיים מחסן מיוחד בו הקש שאוכלים הסוסים עובר הרתחה וטיפול. הערכים התזונתיים בו עולים בזכות זאת, הטפילים נעלמים ובנוסף, ואל תשאלו אותנו איך הם יודעים את זה, המומחים טוענים שהקש הופך מתוק וטעים יותר. על הדרך גילינו גם שאחד מהסוסים המצטיינים של פלוז, "פרינס אוף אראן", נהנה גם מלעיסת ז'קטים של עיתונאים שמתקרבים אליו יותר מדי.  

     

    עמדת הרתחת הקש (צילום: יאיר קטן) (צילום: יאיר קטן)
    עמדת הרתחת הקש(צילום: יאיר קטן)

    יום אביבי באורווה (צילום: יאיר קטן) (צילום: יאיר קטן)
    יום אביבי באורווה(צילום: יאיר קטן)

     

    כל העסק הזה אינו זול. בעל סוס שרוצה לתת לנכס שלו הכשרה איכותית משלם כ-25 אלף ליש"ט בשנה עבור התענוג. האורווה של פלוז אינה מונומנטלית, רק כשלושים סוסים, והוא מעניק לכל אחד יחס אישי ואהבה יחד עם הצוות שלו.

     

    פלוז גדל באזור, לא רחוק מניומרקט, והגיע בקביעות עם אמו למרוצים בעירה (אביו, לדבריו, "העדיף לצפות בצבע מתייבש"). שם הוא התאהב, עוד כילד, בענף המרתק. בעזרת הרבה אנשים שהאמינו בו, הוא זינק מוקדם (משחק מילים מייאש ומחייב) לתחרות וכבר נראה מצוין על המסלול שלו. עכשיו נותר לראות אם הפתיחה החזקה גם תוביל אותו לתהילה אמיתית כאחד הגדולים בתחום בעתיד.


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים