שתף קטע נבחר

סיכון באוויר: דיילים נוטים לחלות יותר בסרטן

מחקר חדש מגלה כי צוותי אוויר נמצאים בסיכון מוגבר לתחלואה בסרטני שד, רחם, מעיים, בלוטת תריס ועור. ההשערה: החשיפה לקרינה הקוסמית, ההפרעה בשעון הביולוגי והחשיפה לשמש בין הטיסות מגבירים את הסיכון

התפקיד אולי נשמע זוהר, אך יש בו גם סכנות: מחקר חדש מאוניברסיטת הרווארד מגלה סיכון מוגבר לסרטן בקרב דיילי אוויר. בין סוגי הסרטן השכיחים - מלנומה, סרטן עור שאינו מלנומה וסרטני רחם, שד, מעיים ובלוטת התריס. המחקר פורסם בכתב העת Environmental Health.

 

המחקר החדש כלל ניתוח נתונים של 5,366 דיילים ודיילות בשילוב עם נתונים מהמרכז האמריקני לבקרת מחלות. 80% מדיילי האוויר במחקר היו נשים, בהתאם לסטטיסטיקה של רוב חברות התעופה. החוקרים השוו את הדיווחים ל-2,729 מבוגרים בעלי רקע סוציואקונומי דומה.

 

דיילת (צילום: shutterstock)
עבודה בסיכון גבוה. דיילים בנמל תעופה(צילום: shutterstock)
 

בהשוואה לנשים אחרות, דיילות האוויר היו בסיכון גבוה ב-51% ללקות בסרטן השד, וכלל הדיילים היו בסיכון כפול ללקות במלנומה. עוד נמצא כי הדיילים נמצאים בסיכון פי 4 ויותר ללקות בסרטני עור אחרים. הדיילות היו בסיכון פי 1.5 ללקות בסרטן צוואר הרחם, ובסיכון פי 3.8 ללקות בסרטן הרחם. הסיכון לסרטן בלוטת התריס היה פי 1.2, ולסרטני מערכת העיכול – עמד הסיכון על פי 1.7 בהשוואה לקבוצת הבקרה.

 

עוד כתבות:

דיילות בסיכון לסרטן השד? אל על מסרבת לבדוק

המספרים נחשפים: כמה חולות סרטן שד יש בישראל?

מחקר חדש מרגיע: הריון אחרי סרטן השד לא מסוכן

 

אף שתוצאות המחקר מאשרות מחקרים קודמים שמצאו סיכון מוגבר לסרטנים מסויימים בקרב דיילי אוויר, במיוחד סרטני שד ועור, המחקר לא הוכיח ישירות כיצד העבודה על המטוס גורמת ישירות להתפתחות סרטן.

 

החוקרים גם לא קבעו בוודאות אם הגידולים התפתחו לפני או אחרי שצוותי האוויר החלו בעבודתם. המחקר גם לא בדק את שיעורי ההישרדות מהמחלה, אלא רק את העובדה שאובחנו כחולי סרטן.

 

הסיכון המוגבר כבר נמצא במחקרים קודמים

אין זו הפעם הראשונה בה נקשרו צוותי האוויר לסיכון מוגבר לסרטן: על סמך מחקרים בעבר, שיערו מדענים כי טייסים ודיילים נמצאים בסיכון מוגבר לסרטן בשל חשיפתם לרמות קרינה בגבהים, השינוי באיזורי זמן הגורמים להפרעות שינה, העבודה במשמרות, זרימת האוויר הלקויה במטוס והחשיפה לכימיקלים כמו אדי דלק.

 

עם זאת, מחקר שנערך בחודש אפריל וכלל 6,100 דיילי אוויר, לא מצא קשר משמעותי בין קרינה קוסמית או הפרעה בשעון הביולוגי, לבין סוגי סרטן שונים.

 

ראש צוות החוקרים, ד"ר לין פינקרטון מהמכון לבטיחות תעסוקתית בסינסינטי שבאוהיו, לא שוללת את האפשרות שחשיפה לקרינה בגובה רב או הפרעות שינה עלולים להיות הגורמים לסיכון המוגבר לסרטן.

 

עם זאת, היא הבחינה כי שיעורים גבוהים של סרטן השד נמצאו בקרב דיילות אוויר שילדו פחות פעמים, כשהלידה הראשונה התרחשה בגיל מבוגר. שני גורמים אלה היו ידועים בעבר כמגבירים את הסיכון לסרטן.

 

סיבה אפשרית נוספת היא החשיפה המוגברת לשמש ביעדים אליה מגיעים צוותי האוויר בין הטיסות. חשיפה זו ידועה כגורם משמעותי המגביר את הסיכון ללקות בסרטן העור.

 

ומה באשר לסיכון לנוסע המתמיד? החוקרים הסבירו כי אין מספיק מידע על נוסעים שטסים בשכיחות גבוהה, אולם ההגיון מורה על כך שגם הם נמצאים בסיכון דומה לזה של צוותי האוויר.

 

ואלו זיהומים מסכנים אתכם בטיסה? צפו:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סיכון גבוה ב-51% לסרטן השד
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים