שתף קטע נבחר

סקירת מחקרים מראה: אומגה 3 עשויה למנוע לידת פג

חוקרים שסקרו 70 מחקרים שכללו אלפי נשים מצאו כי נטילת אומגה 3 הפחיתה בעשרות אחוזים את הסיכון ללידת פג. כמו כן החוקרים מצאו כי נטילת אומגה 3 מפחיתה גם את הסיכון למשקל לידה נמוך (פחות מ- 2,500 גרם) ב-10%

התוסף שעשוי למנוע לידה מוקדמת: סקירת עשרות מחקרים בהם השתתפו אלפי נשים מצביע על כך שנטילת אומגה 3 במהלך ההריון מפחיתה את הסיכון ללידת פג. המאמר החדש פורסם בכתב העת הרפואי BMJ.

 

לידה מוקדמת היא אחד מגורמי המוות העיקריים בקרב ילדים מתחת לגיל חמש שנים: על פי ההערכות, קרוב למיליון תינוקות מתים כתוצאה מפגות. גם פגים ששורדים, נמצאים בסיכון מוגבר למגוון רחב של סיבוכים רפואיים, ובהם פגיעה בראייה, עיכוב התפתחותי וקשיי לימוד.

 

אומגה 3 מפחיתה הסיכוי ללידת פגים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אומגה 3 מפחיתה הסיכוי ללידת פגים(צילום: shutterstock)

 

צוות החוקרים מהמרכז למחקר רפואי בדרום אוסטרליה, סקרו 70 מחקרים שכללו 19,927 נשים, ושבחנו את הקשר בין לידה מוקדמת ונטילת אומגה 3. החוקרים מצאו כי נטילת אומגה 3 מפחיתה את הסיכון ללידה מוקדמת (לפני שבוע 37) ב- 11%, מ-134 לאלף לידות ל-119 לכל אלף לידות.

 

נשים שנטלו אומגה 3 היו בסיכון מופחת ללידה מוקדמת עוד יותר, לפני השבוע ה-34, ב-42%, מ-46 לידות של פגות מוקדמת על כל אלף לידות, ל-27 לכל אלף לידות. נטילת אומגה 3 הפחיתה גם את הסיכון למשקל לידה נמוך (פחות מ- 2,500 גרם) ב-10%.

 

"מניעת לידה מוקדמת היא אתגר"

המחקר הראה כי המינון האופטימלי היה תוסף המכיל בין 500 ל-1000 מיליגרמים של חומצות שומן אומגה 3 ארוכות שרשרת (המכילות לפחות 500 מיליגרמים של המרכיב DHA) החל מהשבוע ה-12 להריון.

 

"הממצאים החדשים חשובים מאוד עבור נשים הרות ולגינקולוגים המטפלים בהם", אמרה פרופ' פיליפה מידלטון, ראש צוות החוקרים, "עדיין איננו מבינים את הסיבות ללידה מוקדמת, כך שמניעתה היוותה תמיד אתגר. זו אחת הסיבות לכך שאומגה 3 מסקרנת כל כך את החוקרים ברחבי העולם".

 

אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית שאינה מיוצרת על ידי הגוף ויכולה להגיע אליו רק באמצעות מזון. היא מסייעת להוריד את רמת הכולסטרול בדם ועוזרת בספיגה של ויטמינים מסיסי שומן כגון A, D, E ו-K, ויטמינים אלה מפחיתים את הסיכון ללקות במחלות כרוניות, מחלות לב, אלרגיה, דיכאון, עייפות וזיהומים. מקורות עשירים לאומגה 3 הם דגי סלמון, סרדינים, פורל, מקרל, טונה או תזונה עשירה בדלעת ופשתן.

 

המלצות ארגוני הבריאות בעולם קבעו כי יש לשלב דגים שומניים המכילים אומגה 3 באורח קבע בתזונה, אך לא יותר מארבע מנות בשבוע למבוגר ושתי מנות בשבוע לילדים, לנשים הרות או מיניקות, משום שהדגים עלולים להכיל כמויות רעילות של כספית ודיוקסין. אין כל המלצה בקרב ארגוני בריאות בעולם ליטול תוספי תזונה המכילים אומגה 3.


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
היתרון של אומגה 3
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים