איך הופכים דירה לבית, מה הפריט הכי אהוב בחלל, ומה הסיפור שמאחורי השולחן בסלון? "כאן גרים" הוא מדור שמציע הצצה לדירות אורבניות יפהפיות, עם טאץ' ייחודי שלא רואים בכל יום, פריטים מיוחדים, רהיטים מרהיבים, אוספים מעניינים, ובעיקר – סיפורים מרגשים. הדירות יכולות להיות מפוארות ומהודרות או קטנות ושכורות, כל עוד האנשים שגרים בהן הם המעצבים העיקריים.
100 מ"ר של עיצוב אקלקטי במגדל
(צילום: נועם רון)
כאן גרים במגדל, אבל מרגישים בקאנטרי סייד של ניו יורק:
העיסוק: היא מעצבת פנים, הוא מפיק מוזיקלי.
המיקום: רחוב החשמונאים, תל אביב
השטח: 100 מ"ר
הוותק: ארבע שנים וחצי
הסטטוס: בבעלות
דניאלה ודניאל חיפשו במשך שלוש שנים דירה נעימה וחדשה עם חנייה ומעלית, אך בתקציב מוגבל, מה שנשמע כמו משימה בלתי אפשרית בעיר כמו תל אביב. הם ראו 93 (!) דירות עד שהבינו כי על משהו הם יצטרכו להתפשר – ומצאו את עצמם משפצים דירה במגדלי גינדי. דניאלה לקחה את הדירה כפרויקט והצליחה להפוך את דירת הקבלן הצפופה והבסיסית לממלכה מרווחת ואקלקטית, מלאה בפריטים מיוחדים ובאמנות ישראלית.
"חוויית המגורים במגדל היא מעניינת. באופן מפתיע, יש פה המון שקט", מספרת דניאלה. "לא שומעים שכנים, לא מסיבות, לא את הכביש, לא שיפוצים. זאת חוויה אורבנית מאוד, רואים מפה את כל העיר עד לים וזה מהמם. מבחינה עירונית זה להיות עם ולהרגיש בלי, מה שנקרא".
"הדירה הייתה פרויקט עיצוב הפנים הראשון שלי", אומרת דניאלה. "לקח לי חצי שנה לתכנן אותה ועוד חודשיים לשפץ אותה. הדירה הייתה במקור דירת חמישה חדרים שהפכנו לשלושה, לטובת מטבח גדול וסלון גדול כי אנחנו אנשים שמארחים המון, ושנינו אוהבים מאוד לבשל. עיצוב של בית זה תהליך, לקח לי הרבה זמן להבין מה נכון לחלל, מה עובד טוב יחד, כשאת רוב האלמנטים והרהיטים תכננתי בעצמי עם אנשי מקצוע שליוו אותי בדרך. היום אני יכולה להגיד שהבית מייצג את הסגנון שלי באופן מדויק".
המטבח
"לקח לי יותר מחודשיים לבחור את הגוון של המטבח. ידעתי שהוא יהיה ירקרק כי זה צבע מרגיע ונעים, ובחנתי פה שעות על גבי שעות פיגמנטים, עד שמצאתי את האחד", מספרת דניאלה. "היה לי חשוב להפריד בין החלק העליון לתחתון שלו, לכן יצרתי פס פליז במפעל מיוחד. הוא ממלא את החלל שנוצר בין החלקים ומוסיף עוד חלוקה. גם את המקרר יצרתי בעיצוב אישי ורציתי שהוא יהיה לבן כדי שיעבוד עם התנור האיטלקי. על הקיר תלויה עבודה של יגאל מאייר שקיבלנו במתנה לחתונה שלנו".
13 צפייה בגלריה


אפילו המקרר הותאם ספיציפית, והוויטרינה הוכנה במיוחד בשיטת שכבות וקילופים
(צילום: נועם רון)
פינת האוכל
"היה לי חשוב מאוד שיהיה בבית מקום לשולחן אוכל גדול, והוא הוצב במרכז המטבח", מסבירה דניאלה. "את השולחן מעץ טיק מצאתי ב'פנטהאוז', וצירפתי לו מיקס כיסאות עץ מ'זארה הום', כשאחד מהם הוא כיסא DENT שקיבלנו במתנה לחתונה. זה כיסא שעוצב על ידי הסטודיו השוודי Blå Station בטכנולוגיית כיפוף חדשנית. השטיח הוא וינטג' בעבודת יד משנות ה-80 שסחבתי איתי ממרוקו, ומעל השולחן תלוי גוף תאורה נורווגי שעשה אף הוא עלייה. את הוויטרינה עיצבתי עם הנגר שלי, חנוך מ"דרך העץ", בהשראת רפרנס של ויטרינה עתיקה, ועבדנו עליה בשכבות צבע ובקילופים כדי להגיע למראה הישן. בתוכה נמצא סרוויס שסבתא שלי קיבלה לחתונה שלה ונתנה לנו במתנה, ועוד כלים שאספנו מטיולים שלנו בעולם".
לכתבות קודמות במדור:
הסלון
"היה לי חזון להפוך שידת תרופות ישנה לשידת טלוויזיה, ויצרתי אותה עם חנוך הנגר שלי בהתאמה אישית מעץ אלון מגוון", אומרת דניאלה. "את זוג כורסאות הבורדו קניתי ב'אלמנטו', ואת הכורסאות הבהירות עיצבתי עם בעל מלאכה בפלורנטין, על בסיס השראה שראיתי באיזה בית אוסטרלי. השולחן הוא פיס מטורף של האמן אלברטו ג'קומטי שעובר במשפחה של דניאל וקיבלנו במתנה. את הכריות מצאתי אצל ספק טורקי שמתמחה במשי, ואת השטיח הזמנתי ממרוקו, אחרי שהיו פה כמה שלא עבדו לי מספיק טוב. את שולחנות הצד קניתי ב'זארה הום', והוספתי להם פלטת שיש טרוורטין".
הם ראו 93 (!) דירות עד שהבינו כי על משהו הם יצטרכו להתפשר – ומצאו את עצמם משפצים דירה במגדלי גינדי. דניאלה הצליחה להפוך את דירת הקבלן הצפופה והבסיסית לממלכה מרווחת ואקלקטית
המסדרון
"במסדרון מסגרנו כרטיסי כניסה למקדשים ביפן. הטיפוגרפיה שלהם מהממת וכתובות עליהם כל מיני ברכות למזל ולשפע", אומרת דניאלה. "בהמשך תלינו עבודה של משה רוזנטליס שקיבלנו מההורים של דניאל לחנוכת הבית והיא אחת האהובות עליי. לצידה יש עבודה של מיכל נאמן. באופן כללי, כל האמנות שיש לנו בבית היא של אמנים ישראלים".
חדר הרחצה של דניאל
"לכל אחד מאיתנו יש חדר רחצה נפרד וזאת הממלכה של דניאל, כי אין דבר שהוא אוהב כמו אמבטיות", מגלה דניאלה. "עיצבנו אותו בהשראה יפנית עם יחידת הרחצה הרטובה, שכוללת גם אמבטיה וגם דוש באזור אחד. את שידת הכיור עיצבתי עם הנגר שעבדתי איתו בהשראת רפרנס של שידה אוריינטלית עתיקה שאהבתי. את כל התאורה בחדר הרחצה ובבית באופן כללי הרכבתי בעצמי במפעל שמתמחה בפליז ובזכוכית".
חדר השינה
"זה החלל האהוב עליי בבית. משהו בשילובי הצבעים בו מרגיע אותי ועושה לי טוב. אני אוהבת צבע, טקסטורות וטקסטיל. לבן מאיים עליי. חלל לבן זה כמו סקיצה, זה כמו דף ריק, זה אף פעם לא ירגיש לי כמו משהו גמור", מציינת דניאלה. "את המיטה והכריות ריפדתי מחדש בבד שקניתי ב'אלמנטו'. הטפט על הקיר שייך לחברה צרפתית, ועל הקיר ממול הוספתי מסגרות קרניזים כדי לתת לחדר מראה חם ואירופאי יותר. את שידות הצד קניתי אצל ניסו (NISO) בפלורנטין, ואת המראה הסגולה הזמנתי מהמעצב השוודי Gustaf Westman".
חדר הרחצה של דניאלה
"חדר הרחצה שלי נמצא בחדר השינה, ובחרתי לו דלת זכוכית כדי להכניס אליו יותר אור וכדי לייצר תחושת מרחב בחדר", מסבירה דניאלה. "את שידת הכיור יצרתי בעיצוב אישי עם חנוך הנגר ועשינו לה המון טסטים בכל מיני גוונים וחומרים עד שהגענו לאחת המדויקת. יש עליה מגש מוזהב עם כל הבשמים שלי כי גם אני וגם דניאל מכורים קשות לבשמים ולריחות, ומתחזקים אוסף משותף".
נועם רון - אדריכלית, מעצבת, צלמת וכותבת, שמספרת את סיפורן של דירות אורבניות מעניינות. רוצים להשתתף במדור? פנו במייל kangarim.info@gmail.com
פורסם לראשונה: 16:15, 06.02.25