איך הופכים דירה לבית, מה הפריט הכי אהוב בחלל ומה הסיפור שמאחורי השולחן בסלון? "כאן גרים" הוא מדור שמציע הצצה לדירות אורבניות יפהפיות, עם טאץ' ייחודי שלא רואים בכל יום, פריטים מיוחדים, רהיטים מרהיבים, אוספים מעניינים ובעיקר, סיפורים מרגשים. הדירות יכולות להיות מפוארות ומהודרות או קטנות ושכורות – כל עוד האנשים שגרים בהן הם המעצבים העיקריים.
כאן גרים בריזורט: שי אזולאי, מיכל שולמן ובנותיהם נורי ודיה.
העיסוק: שי - צלם חתונות, אדריכלות ועיצוב (Luz), מיכל – עוסקת באופנה ובטכנולוגיה.
המיקום: יהודה ימית יפו
השטח: 145 מ"ר
הוותק: שלוש שנים
הסטטוס: בבעלותם
שי ומיכל הם אנשים שחיים עיצוב ואסתטיקה בנשמתם, כך שהיו להם סטנדרטים גבוהים לבית שאותו חיפשו לקנות - אור, חנייה, תוכנית וחלוקה טובה, אבל בעיקר חלל עם הרבה אופי ונשמה שיוכלו לקחת על עצמם כפרויקט עיצובי. הם ראו כ־60 דירות עד שמצאו את האחת שבכישרון רב הצליחו להפוך אותה לדירה יוצאת דופן ביופייה, שמצליחה להפגיש בין מקסיקו ובין המזרח התיכון. "בשנייה שנכנסתי לפה ידעתי שזה הבית. ראיתי את הכיפה הכחולה של הכנסייה המרונית, את הים, את הנמל, את הבתים של יפו, וידעתי שזה הנוף שאני רוצה לקום אליו כל בוקר", מספר שי.
"כשחתמנו על הדירה, התחלנו לחפש השראות, ונעזרנו במעצבת מדהימה בשם מאי מורגנשטרן מסטודיו MULA שהפרתה אותנו מאוד בכל תהליך היצירה", מספרת מיכל. "רצינו לייצר בבית אווירה של ריזורט ובגלל שהיינו בתקציב מוגבל, שילבנו פתרונות יצירתיים ומורכבים עם הרבה ייצור עצמי, שגרמו לשי להיכנס לתפקיד הקבלן". שי מוסיף: "הייתי פה כל יום במשך שעות ארוכות ועשיתי המון עבודות בעצמי. ממש כיף לייצר את הדברים ולראות איך הדמיון הופך למציאות – לדעת שזה שלך ושאין עוד כזה בשום מקום בעולם".
הסלון
"היה לנו ברור שאנחנו רוצים סלון עגול, מה שאומר גם ספה עגולה", מספר שי. "עשינו אותה בהזמנה אישית ב'אייטמס גאלרי', בהשראת ספת Snake האייקונית של De Sede. את השטיח גם עשינו בהזמנה אישית אצל Rugs & Co אחרי שבאנו אליהם עם השרטוט האמורפי המדויק שרצינו. את השולחן הכנו מפלטת זכוכית עגולה שחתכנו, ואת הרגליים עשינו מכדורי כורכר שקנינו במשתלה. החלקנו אותם עם דבק שיש וצבענו. עבור הקיר חיפשנו העתק לציור מפורסם של מירו, שהוא אחד האמנים האהובים עלינו. כל פרינט שראינו לא היה מספיק איכותי, אז החלטתי לצייר אותו בעצמי. את הערסל קנינו ב'טולמנ'ס', והוא התגלה כפתרון קסם להרדמה של הבנות. הכורסאות מ'פיק־אפ' ושמיכת הסלון מקולקציה מוגבלת של 'זארה הום' והמעצבת לוסינדה צ'יימברס".
המרפסת
"המרפסת היא למעשה הרחבה של הסלון", אומר שי, "השקענו המון בוויטרינות טובות שיכולות להיפתח לגמרי כדי להכניס את החוץ פנימה. הנוף הופך להיות המרכז של הבית, שמשמש לו כקנבס. את פינת הישיבה בנישה בנינו מגבס וטיח וריפדנו אותה בבד פסים צהוב־לבן שנותן את הווייב של איטליה. הקקטוסים הירוקים על רקע הקיר האדום היו שחזור של פריים שנחרט לי בזיכרון מצילומים שהיו לי במקסיקו. קקטוס זה צמח מעולה, הוא גם דורש אפס התעסקות וגם יוצר תמיד תחושה של חופש".
פינת האוכל
"שולחן האוכל נוצר בעיצוב אישי שלנו", מסביר שי. "את הרגליים ייצרנו אצל מסגר נירוסטה, ופלטת השיש הייתה שארית שמצאנו בחנות בחולון והתאימה לנו בול. את הכיסאות קנינו ב'פיק־אפ', ועל הקיר תלינו ציור של נורי, הבת שלנו, מגיל שנה. כל שנה אנחנו פורסים לה ניילון עם קנבס וצבעים ונותנים לה לשחק, היא עפה על זה ואנחנו יוצאים עם פיס חדש לבית. זה זיכרון מהמם עבור כולנו ואיכשהו גם תמיד יוצא מגניב".
המטבח
"את המטבח שינינו לגמרי כי רצינו לייצר יותר ספייס ולהכניס יותר אור פנימה", מספרת מיכל. "פתחנו שני חלונות בגג שמאירים את החלל מדהים, ובחרנו בארונות לבנים ונקיים. היה לי חזון ברור לאי אמורפי משיש שישמש לאחסון ולישיבה, שאותו נאלצנו ליצור בסוף בעצמנו כדי שיתאים לנו גם בצורניות וגם במחיר. שי יצר שרטוט במחשב שאותו חתכנו ב־CNC, בדקנו במרחב, ורק אז העברנו לחיתוך. גם את הרגליים שי בנה בעצמו מעץ עטוף בפלטת נירוסטה. את כיסאות הבר מצאנו אחרי המון חיפושים במחיר נמוך מאוד מיד שנייה. על הקיר תלויים מדפי נירוסטה שגם כן ייצרנו בהתאמה אישית, ועליהם ניצבים כלי תה שאספנו מיפן. לצידם יש גוף תאורה ממיורקה שראינו במלון ונטרפנו עליו. כיף שיש לנו התאמה מלאה בדברים שאנחנו רוצים לבית".
הספרייה
"המדרגות היו האזור הכי חשוך בבית, לכן החלטנו גם פה, כמו במטבח, לפתוח סקיילייט עגול בגג שעשה שינוי אדיר בחלל", אומר שי. "כדי לייצר את הספרייה השקועה, בנינו על הקיר הקיים קיר בלוקים נוסף, שחצבנו בתוכו את הפתחים לפי שרטוט שציירתי עליו במקום. בתוך הנישות שנוצרו מיקמנו כלי קרמיקה שאספנו מטיולים שונים בעולם".
חדר הרחצה 1
"חדר הרחצה, כמו גם כל הרצפה בבית, מחופה בטיח יווני מיוחד שמיושם בשבע שכבות, שהיה חלק מהותי מהתקציב ומההשקעה שלנו. העבודה עליו דרשה בעלי מקצוע מיוחדים, כמו חברת b2basic, והרבה סבלנות", נזכר שי. "את הארון בנינו אצל נגר בהתאמה אישית, מעליו יחידת גבס עם כיור יצוק, מחופים גם הם בטיח היווני".
חדר השינה
"את המיטה ושידות הצד בנינו עבור הדירה הקודמת שלנו, ולהם הוספנו הרחבה וצבענו בלבן כדי שיתאימו לחדר החדש", מסביר שי. "את מנורות הלילה הבאנו ממיורקה, את השטיח קנינו ב'זארה הום' ואת הכד ב'דאר מרקש'. בפינה ניצבת כורסה מ'סטטוס רהיטים', ומעליה תלוי צילום של הצלם האהוב עליי, ARAKI, שמיכל קנתה לי במתנה ליומולדת מגלריה בפריז. מהחדר יש דלת לחדר הרחצה ודלת לממ"ד. למרות מגבלות המיגון רצינו לשמור על שפה עיצובית אחידה עבור שתיהן, ולכן בנינו קיר נוסף עבור דלתות הזזה זהות נסתרות. הקשתות מכניסות את האופי שרצינו לחלל, שמרגיש ממש כמו חדר בבית מלון".
חדר הרחצה 2
"במלון שהיינו בו באיי סיישל הייתה מקלחת כפולה, נדלקנו על הרעיון והחלטנו שנעשה את זה גם בבית", אומר שי. "בנינו את קיר המחיצה ואת שידת הכיור מגבס בחיפוי הטיח היווני, ושילבנו תאורה נסתרת שעושה אווירה מדהימה. את כל התאורה בבית עיצבה מיכל בן לולו בכישרון רב".
חדר העבודה
"אני רוב הזמן עובד מהבית, מסתובב עם המון ציוד ולפעמים גם חוזר מאוחר מצילומים", מספר שי. "את הארון הכנתי בהתאמה אישית מעץ בירץ' (ליבנה) עם חלוקה לא סטנדרטית עבור כל הציוד שלי. הוא אפילו מכיל מקום לבגדי העבודה שלי, מה שמאפשר לי להחליף בגדים בלילה בלי להעיר את מיכל. את השולחן הכנו משאריות השיש של האי במטבח, ואת הציור שעל הקיר נורי ציירה בגיל שנתיים, באותה שיטת יצירה של הציור שתלוי בפינת האוכל".
נועם רון - אדריכלית, מעצבת, צלמת וכותבת, שמספרת את סיפורן של דירות אורבניות מעניינות. רוצים להשתתף במדור? פנו במייל kangarim.info@gmail.com
פורסם לראשונה: 09:34, 09.01.25