חומרים טבעיים משובצים בהלבשת הדירה

אחרי שהתמודדה עם מחלה קשה - הפכה את דירתה למרחב נעים ורגוע

"הקירות אוהבים אותי": מורה למוזיקה עברה לדירה בכפר סבא אחרי שנלחמה במחלה קשה, וביקשה ליצור לעצמה מקום מכיל שתוכל לקרוא לו בית. שתי המעצבות שהתגייסו למשימה השתמשו בחומרים טבעיים וצבעים נעימים, והקדישו תשומת לב מיוחדת בתחושות המטיבות שיכול לייצר המרחב הביתי

פורסם: 19.07.22, 11:49
בשנים האחרונות התגוררה בעלת הדירה שבתמונות, מורה למוזיקה בתחילת שנות ה-40 לחייה, עם הוריה. זאת בשל התמודדות עם מחלה קשה וצורך בעזרה תכופה. כשהרגישה חזקה מספיק לגור לבדה, עברה לדירה בת 100 מ"ר בכפר סבא שנמצאת בבעלות המשפחה ועד כה הושכרה. שם היא ביקשה ליצור לעצמה מרחב נעים משלה, חלל חמים שיטיב עם תהליך ההחלמה שלה.
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
שקט ורגוע: עיצוב דירה לפי ערכי הביופיליה
(צילום: דנה סטמפלר)
כדי לפתוח דף חדש, החליטה לערוך בדירה שיפוץ מחדש ולעצב אותה מאפס. היא פנתה לצורך כל לשתי מעצבות הפנים דניאל ברכאל ולילך צוריאל, שתיהן בעלות סטודיו לתכנון ועיצוב פנים. ברכאל, בעלת סטודיו בקריית טבעון, הייתה אמונה על התכנון ובחירת גומרי הגמר, וצוריאל, בעלת סטודיו בהרצליה, ליוותה את הפרויקט בזמן הביצוע והייתה אמונה על ההלבשה והסטיילינג.
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
הכניסה לדירה "ממוסגרת" באמצעות יחידת נגרות שמכילה גם ארון מעילים
(צילום: דנה סטמפלר)
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
מבט ימינה מהכניסה: המטבח ופינת האוכל על רקע הסלון
(צילום: דנה סטמפלר)
השתיים מאמינות כי לעיצוב הבית יתרונות תרפויטיים, ולא רק אסתטיים. "חומרים, צבעים, תאורה וצורניות יכולים לייצר רגשות ותחושות בחלל, ולהביא ערך מוסף של ריפוי", אומרת ברכאל. "תכנון ועיצובים יכולים לחולל שינוי מהותי בחיים, ולהשפיע גם על תחומי חיים נוספים". צוריאל מצטרפת לדבריה: "מרחב הוליסטי והומאני הוא מרחב שמציב את האדם במרכז ומחזק תחושת רוחה. אני מקפידה להשתמש בחומרים טבעיים ואקולוגיים כחלק מגישה שאני קוראת לה 'עיצוב חיובי', המשלבת בין עקרונות הגישה הביופילית ועיצוב טבעוני".
במקרה הזה, מספרות המעצבות כי בעלת הדירה רצתה בית שיהיה נוח, אסתטי ונגיש. עקב מצבה הבריאותי, אחת מהדרישות שלה הייתה שהבית כולו יהיה נגיש לכיסא גלגלים, למקרה שבעתיד תזדקק לכך. לכן, המעצבות וידאו שכל המעברים והדלתות רחבים מספיק, וששני חדרי הרחצה מותאמים לכיסא גלגלים. "התכנון כולו סבב סביב הרצון לייצר בית שיתמוך בבריאות של בעלת הדירה, ויעזור לה להשתקם ולהבריא", מספרת ברכאל. "רציתי ליצור חלל שיאפשר לה להרגיש נקייה, רעננה, ושייצר לה שמחה בלב. מרחב שיתמוך ב-Well Being שלה. כאשר לילך הצטרפה לפרויקט, היא התחברה מיד לחזון ואף מינפה אותו קדימה באמצעות ההלבשה והסטיילינג".

להרחיב את המרחב

האתגר העיקרי בפרויקט היה התקציב. בעקבות הקורונה הייתה עלייה במחירי חומרי הגלם שנדרשו לשיפוץ, והלקוחה נאלצה לפרוץ את התקציב שתוכנן מראש. התקציב הראשוני עמד על כ-200,000 שקל, ולבסוף הגיע לכ-350,000 שקל. הפרויקט ארך כ-8 חודשים מתחילת התכנון עד סיום הביצוע. הסלון, המטבח, חדר השינה ושני חדרי הרחצה עברו שיפוץ טוטאלי. הכל בהם השתנה, לבד מהריצוף - בחלקו אבן טבעית, ובחלקו טרצו "של פעם". בשל אהבתה של בעלת הדירה לריצוף הקיים, הוחלט להשאירו את כמו שהוא.
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
המטבח נפתח והפך לחלק מהחלל הציבורי
(צילום: דנה סטמפלר)
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
פורניר עץ אלון במטבח משרה חמימות ותחושה טבעית
(צילום: דנה סטמפלר)
בדירה המקורית, המטבח והסלון היו מופרדים זה מזה בקיר. "הדבר הראשון שהיה ברור לנו שצריך לעשות, הוא להוריד את הקיר על מנת לפתוח את החלל וליצור תחושת מרחב ואווריריות", משתפות המעצבות. "בסלון תוכננה ספריית נגרות גדולה לאורך הקיר כולו, המשלבת ארון כניסה למעילים, תיקים וחפצים שונים, וכן משמשת פונקציות שונות: מדפים פתוחים לספרים ואביזרי נוי, ארונות סגורים לאחסון, עמדת עבודה מובנית, ויש אפילו מקום ייעודי במיוחד למטאטא ומגב.
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
מבט מדלת הכניסה אל הסלון המינימליסטי
(צילום: דנה סטמפלר)
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
ספריית האחסון והתצוגה מתחילה בפינת האוכל ונגמרת בפינת הפסנתר בצד השני
(צילום: דנה סטמפלר)
הספרייה מרשימה ומייצרת תחושת עומק ומרחב בעיצוב הבית, ונותנת מענה לצרכים פונקציונאליים רבים. המטבח גם הוא תוכנן מחדש בצורה פונקציונאלית שתתן מענה לכל הצרכים האישיים של בעלת הדירה. כך למשל, הוא כולל מקום להנבטות, תוספי מזון ולשלל סוגי חליטות תה. במטבח תוכנן דלפק אכילה שמיועד לארוחות היומיומיות. עיצוב המטבח בפורניר עץ אלון יוצר עוגן של תחושה חמה וטבעית בבית. חדר השינה נצבע כולו בירוק - צבע החיות והצמיחה. למיטה הקיימת של הלקוחה, הוספנו גב מיטה מבמבוק. בחדר יש תחושה רעננה ומרגיעה, והוא עושה חשק לנוע".
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
הריצוף, בחלקו אבן טבעית ובחלקו טרצו, נשמר בדירה
(צילום: דנה סטמפלר)
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
מבט אל חדר השינה שנצבע בירוק עדין. גב המיטה עשוי במבוק
(צילום: דנה סטמפלר)
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
מבט אל חדר הרחצה מאזור המיטה
(צילום: דנה סטמפלר)

חיים חדשים

שני חדרי הרחצה שופצו באופן מלא ותוכננו מחדש על מנת לתת מענה עתידי במידת הצורך לכיסא גלגלים. לדברי המעצבות, אריחי הטרצו ושילובם עם חיפוי הטיח המינרלי העדין, נבחרו בקפידה על מנת לייצר תחושה צעירה וחיה, אך גם מרגיעה: "הרעיון היה לייצר תחושה טבעית, פשוטה ושלווה. לא רק חדר רחצה, אלא חדר טהרה והירגעות שיזכיר ספא".
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
מבט אל חדר הרחצה הפרטי
(צילום: דנה סטמפלר)
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
חדר הרחצה הכללי בבית רוצף כולו באריחי טרצו גדולים
(צילום: דנה סטמפלר)
בתהליך ההלבשה והסטיילינג התבססנו על עקרונות הגישה הביופילית, אשר מעודדת רוחה נפשית ופיזית באמצעות שימוש נרחב באלמנטים מהטבע. רהיטי עץ, חבל, במבוק, ראטן, בדי פשתן, אבן טבעית, חימר ואפילו ענפים שונים ואצטרובלים המשמשים כדקורציה, וכמובן, המון צמחייה. כל אלה מייצרים מרחבים בריאים וחיוביים, על-זמניים, אלגנטיים ומרחיבי נפש, שיש בהם אמירה אישית ואנושית".
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
שימוש נרחב באלמנטים מהטבע בכל פינה בבית
(צילום: דנה סטמפלר)
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
הטפט הבוטני בפינת האוכל מהווה ניגוד משלים לקווים הישרים של הספרייה שלידו
(צילום: דנה סטמפלר)
הטפט הבוטני בקיר פינת האוכל יוצר בעיצוב והזמנה אישית, על פי טעמה של בעלת הבית, והוא מהווה ניגוד משלים לקווים הישרים של הספרייה הסמוכה, בהיותו אורגני ואמורפי: "יחד עם שאר האלמנטים הצומחים בבית ובמרפסת, נוצרת אווירה מלאת חיים, פריחה ושגשוג בבית".
19 צפייה בגלריה
דירה ביופילית כפר סבא
דירה ביופילית כפר סבא
מבט אל המרפסת: חומרים טבעיים ושפע של צמחייה
(צילום: דנה סטמפלר)
כשבעלת הדירה חזתה בחלל החדש אחרי שזה קרם עור וגידים, היא הרגישה שהשינוי גדול יותר משתיארה לעצמה. "אני עוברת בדלת ומשהו משתנה", היא מספרת. "אני נמצאת בבית ומרגישה שהקירות אוהבים אותי. כשהתחלתי את הפרויקט רציתי לעשות שיפוץ, ולא חשבתי שאסחף למקום של למידה והתפתחות. תהליך התכנון והשיפוץ היה עבורי תהליך תרפויטי, והבית החדש היה אחד המרכיבים המשמעותיים שתמכו בשיפור מצבי".
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.