סויה לא מקילה תסמינים של גיל המעבר
למרות שכולם מדברים בשבחה, בכל מה שקשור לגיל המעבר, אל תסמכו על הסויה
סויה וזרעי פשתה - לפחות בצורת מאפינס - לא מפחיתים את תסמיני גיל המעבר. כך עולה ממחקר שערכה ד"ר ז'קלין לואיס מאוניברסיטת טורונטו והוצג בכנס השנתי לגיל המעבר שהתקיים בשיקגו. במחקר השתתפו 99 נשים שנמצאות בגיל המעבר מזה שנה עד שמונה שנים, וסובלות מסימפטומים אופייניים, כמו גלי חום. במשך 16 שבועות הן אכלו מדי יום מאפינס מקמח סויה או מזרעי פשתה, או מאפינס מחיטה (ששימשו כפלסבו). בבדיקת שתן שנעשתה להן נמצאה אצל כל הנשים רמה גבוהה של איזופלבונואידים, מה שמעיד על כך שהגוף ספג את הסויה וזרעי הפשתה והפך אותם לאסטרוגן. עם זאת, משום מה לא היה שיפור משמעותי בסימפטומים כמו גלי חום, מצב רוח ותפקוד מיני.
פולי סויה, לא מועיל לגיל המעבר
מומלצים