שתף קטע נבחר

בחירת מאמן כושר אישי

אז החלטתם להתחיל להתאמן. קניתם בגדי ספורט ונרשמתם למכון כושר. עכשיו צריך לבחור את האדם שיעמוד לצדכם, לפחות בתקופה הראשונה, וידריך אתכם בנבכי מכון הכושר. קבלו שישה כללי הברזל לבחירת מאמן הולם ולעבודה פוריה איתו



1. המלצות

בדקו עם אנשים שהתאמנו עם מאמן כושר אישי וקבלו מהם המלצות אישיות (אין חכם כבעל ניסיון).

2. כימיה

היפגשו פנים אל פנים עם המאמן. כמו בכל "בליינד דייט" רצוי שתהיה כימיה עם הפרטנר כבר בהתחלה. בדקו עמו כמה זמן הוא כבר בתחום הכושר, היכן למד, היכן עבד, האם יש לו תחום התמחות מסוים בתחום הכושר וכו'.

3. החלטות

"בעל המאה הוא בעל הדעה", ובמקרה הזה – אתם. אתם משלמים ולכן עליכם להגדיר לעצמכם את המטרות שאתם רוצים להשיג (הרזייה, פיתוח גוף, עיצוב, חיטוב, כושר, שיפור מצב בריאותי מסוים, הווי חברתי וכו'). בנוגע לדרך להגיע לכך – השאירו זאת למאמן.

4. גיוון

עמדו על כך שהאימון יהיה מגוון ולא משעמם על מנת שתוכלו להתמיד בו לאורך זמן (שינוי מקום האימון, תרגילים שונים, מתן דגש על סוגים שונים של אימונים אירוביים ואן-אירוביים, מאמן אנרגטי ומעודד).

5. בדק בית

"אל תקנו חתול בשק" – סכמו עם המאמן על תקופת ניסיון (נניח שלושה שבועות) כדי לוודא שהרושם הראשוני החיובי שהשאיר המאמן לא יתבדה והכימיה בינכם ממשיכה לאורך זמן. כמו כן, בזמן זה עשו "בדק-בית" עצמי ושאלו את עצמכם את השאלה - האם אתם מרגישים שינוי כלשהו ומתחילים לראות תוצאות.

6. קשר טוב

קשר טוב עם המאמן הוא דבר חשוב מאוד ובמידה ומצאתם מאמן כזה שמעבר לידע המקצועי שלו גם אכפת לו מההתקדמות האישית שלכם והגעתכם לתוצאות מכסימליות בזמן מינימלי אז מומלץ להישאר עמו לאורך זמן.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רונן מחלב
כדאי לדעת איך לבחור מאמן
צילום רונן מחלב
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים