שתף קטע נבחר

זהירות: גלולות

מחקר רחב היקף שהופסק באיבו מצא עלייה בשכיחות מחלות סרטן ולב בקרב המשתתפות הנוטלות גלולות גיל המעבר

תחליפי ההורמונים הנשיים המקלים משמעותית על תסמיני גיל המעבר עשויים להיות קטלניים: מחקר מקיף שפורסם לפני כשנה ובדק את השפעתם של תחליפי ההורמונים הנשיים מצא כי התחליפים גרמו לעליה בתחלואה מסרטן שד, מחלות לב, שבץ ותסחיפים ריאתיים, כולם – מחלות קטלניות.
מתוצאות המחקר עולה כי שילובם של ההורמונים הביא לעלייה בת 26% בסיכון ללקות בסרטן שד, עליה בת 29% בסיכון לאוטם שריר הלב, ועלייה בת 41% בסיכון ללקות בשבץ מוחי. הטיפול ההורמונלי אף הכפיל את הסיכון להיווצרותם של קרישי דם. הרשויות האמריקאיות שהביעו דאגה רבה מתוצאות המחקר, הורו על הפסקה מיידית של המחקר שאמור היה להימשך 3 שנים נוספות.
המחקר רחב ההיקף אשר בדק את ההורמונים הנשיים אסטרוגן ופרוגסטין, כלל מעל 15 אלף נשים בגילאי 50 עד 79 בעלות רחם. מטרתם הראשונית של החוקרים הייתה לבחון את השפעתם של ההורמונים על מניעת שברי ירך, מחלות לב, והסיכון ללקות בסרטן השד או המעי.
תחליפי ההורמונים הניתנים לנשים בגיל המעבר, מסייעים לשיפור בתסמינים של יובש בנרתיק, בריחת סידן, ירידה בחשק המיני, כאבים בעת קיום יחסי מין, הזעות לילה וגלי חום. תחליפי ההורמונים השכיחים בישראל נמכרים תחת השם "פרמרין" ו"ארגסט", והם ניתנים לרוב לתקופה של כ- 4 שנים.
לדברי ד"ר זק רוסו, מנהל "היוזמה לבריאות האישה" בארצות הברית, אשר מימנה את המחקר, על נשים הנוטלות את תשלובת ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטין להתייעץ ברופאיהן כדי לבדוק האם עליהן להמשיך בטיפול, לאור תוצאות המחקר. "שימוש ארוך טווח בהורמונים עלול לטמון בחובו סכנה לבריאות האישה" אמר רוסו, "יש לבחון את השימוש לעומק במחקרים נוספים".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
"על הנשים להתייעץ ברופאיהן"
צילום: צביקה טישלר
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים