שתף קטע נבחר

מחקר: משככי כאבים עלולים לגרום להפלה

מחקר חדש מצא כי נשים הנוטלות משככי כאבים מגבירות את הסיכון להפלה בשיעור של 80 אחוזים ויותר. גינקולוג: תוצאות המחקר יביאו לשינוי מהותי בטיפול

מתכננות להביא ילד לעולם? בפעם הבאה שתיטלי משכך כאבים, כדאי שתחשבי שוב: מחקר חדש מזהיר כי אספירין, נקסין, וולטרן ותרופות אחרות המשמשות לשיכוך כאבים עלולות לגרום להפלה. המחקר בפורסם בגליון האחרון של כתב העת British Medical Journal. עם זאת הרגיעו החוקרים כי פראצטמול (אקמול, דקסמול ואחרים) בטוחים לשימוש.

 

המחקר הנוכחי תומך במחקר קודם שנערך ע"י חוקרים מדנמרק בשנת 2001. כבר אז מצאו החוקרים כי קיים קשר בין תרופות משככות כאבים מסוג NSAIDS (תרופות נוגדות דלקת ללא סטרואידים) לבין סיכון מוגבר להפלה. קבוצת תרופות זו כוללת עשרות סוגים ותתי סוגים הנמכרים גם בישראל. הן משככות כאבים באמצעות מנגנון המעכב את יצירת תהליכים דלקתיים בגוף.

 

המחקר החדש מבוסס על סקר שנערך בקרב 1,055 נשים הרות ע"י חוקרים מקליפורניה שבארה"ב. החוקרים מצאו כי נשים אשר נטלו משככי כאבים מקבוצת ה- NSAIDS הגבירו את הסיכון להפלה בשיעור של 80 אחוזים. סיכון דומה היה לנשים אשר נטלו אספירין. החוקרים הזהירו כי נטילת התרופות בסמוך להפרייה היא המסוכנת ביותר.

 

עוד מצאו החוקרים כי נשים אשר נטלו משככי כאבים בתחילת ההריון היו בסיכון גבוה פי 5 להפלה בהשוואה לנשים אשר נטלו את התרופות בשלבים מאוחרים יותר. נשים בסיכון גבוה במיוחד להפלה היו אלו אשר נטלו את התרופות במשך שבוע ויותר. החוקרים לא ציינו באילו מינונים של תרופות מדובר.

 

כאמור, החוקרים לא מצאו כי פראצטמול (אקמול, דקסמול ואחרים) מגביר את הסיכון להפלות. הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שהפרצטאמול פועל אך ורק על מערכת העצבים המרכזית, בעוד שתרופות ה- NSAIDS פועלות על הגוף כולו.

 

החוקרים מאגודת המחקר קייסר אמרו כי דרושים מחקרים נוספים לאימות התוצאות, אולם הציעו כי על נשים להימנע מלקיחת תרופות מסוג NSAIDS לפני ההריון או במהלכו.

 

"תוצאות המחקר עלולות להביא לשינוי דרמטי בטיפול בנשים הרות", אומר ל-ynet ד"ר יגאל גת, גינקולוג מהמרכז הרפואי רבין, "התוצאות מעניינות במיוחד, כיוון שאנו נותנים אספירין לנשים בהריון כטיפול בקרישיות יתר. אם התוצאות אכן יאומתו, נצטרך לקחת בחשבון את מגוון התרופות האסורות לנשים בתחילת ההריון ובהריון עצמו, וזה יביא לשינוי מהותי בחשיבה במיילדות ובגינקולוגיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי גל
בהריון? ותרי על משככי כאבים
צילום: איתי גל
מומלצים