שתף קטע נבחר

"החלטת בג"ץ היא נקודת שבר איומה"

נציגי ההורים השכולים והלוחמים בקרבות בג'נין תוקפים חריפות את הפסיקה המאשרת הקרנת סרטו של בכרי "ג'נין ג'נין"

נציגי ההורים השכולים והלוחמים בקרבות בג'נין יוצאים בחריפות נגד החלטת בג"ץ להתיר הקרנות מסחריות של הסרט "ג'נין ג'נין".

 

עו"ד ישראל כספי, מלוחמי הקרב בג'נין ומי שייצג את 15 הלוחמים בעתירה לבג"ץ, אמר: "ההחלטה מנתצת את העולם הערכי שבו חייתי, היא מערערת ופוגעת בכל היסודות עליהם מושתתת החברה הישראלית. זהו שבר איום עבורנו. אנו מרגישים שבית המשפט פגע בנו בצורה הקשה ביותר האפשרית, הפנה לנו עורף והתנכר לכל טיעונינו. החלטת בג"ץ הקשה והמכאיבה היא מתן לגיטימציה לסרט של ארגוני הטרור שבא להעליל עלילת דם על 23 חברינו שנפלו בקרבות, עלינו - 2,000 לוחמי צה"ל שהשתתפו בקרב - ועל צה"ל ומדינת ישראל".

 

לדברי כספי "בית המשפט בחר להתעלם באופן בלתי מובן לחלוטין מכל הראיות הקשות שהובאו בפניו והצביעו באופן חד-משמעי שהסרט הוא מעשה ידי ארגוני הטרור, מחבלים שדם על ידיהם הפיקו אותו ומשתתפים בו - ומכך שמוחמד בכרי בחר לשתף איתם פעולה וביודעין לשמש להם עלה תאנה מכורח אזרחותו הישראלית ובכך לנסות ולהכשיר את הסרט החמור הזה. בית המשפט התעלם גם מחוות דעת קשות וחמורות ביותר של גורמים בטחוניים בכירים ובהם שר הביטחון, היועץ הקודם למלחמה בטרור, הרמטכ"ל לשעבר וגורם בכיר בשירות הביטחון הכללי, שקבעו בחוות דעת שהגישו כי הסרט יביא בוודאות קרובה לפיגועי דמים וקורבנות".

 

כספי הוסיף כי "בג"ץ התעלם מקריאה ציבורית פומבית עליה חתמו עשרות אנשי רוח, אנשי ציבור ואקדמיה, 90 חברי כנסת ולמעלה מ-120 מג"דים ומח"טים במילואים שלא להתיר את הקרנת הסרט. מעבר לכך התעלם בג"ץ מהחלטה של 102 ח"כים ואמירות ברורות של נשיא המדינה ויו"ר הכנסת בזכות קיום דיון נוסף בעניין. כל העובדות החמורות האלה מצביעות על נתק קשה וחמור ביותר בין בית המשפט העליון לבין הציבור הישראלי ותחושותיהם ורגשותיהם של לוחמי צה"ל והמשפחות השכולות, שהסרט בסיוע החלטת הבג"ץ טבע על מצחם אות קין של מבצעי פשעי מלחמה חמורים ביותר הזהים למעשי הנאצים".

 

עו"ד אילן בומבך שייצג את המשפחות השכולות בעתירה לבג"ץ אמר ל-ynet: "המשנה לנשיא בית המשפט העליון אליהו מצא לא נתן הכשר לסרט, ההיפך, הסרט מוקע אל עמוד הקלון לאורכם ולרוחבם של 16 עמודי פסיקתו וממנה עולה כי הוא אינו ראוי לבוא בשוק הרעיונות וכי מדובר בתעמולה ארסית, זדונית ומסיתה, שאין בה אמת. פסק הדין טופח על פניו של מוחמד בכרי ואומר קבל עם ועדה כי זהו סרט בדיוני ולכן אינו רלבנטי".

 

ד"ר דוד צנגן, רופא יחידת הלוחמים ששרתה במחנה הפליטים במהלך הקרבות, מגיב אף הוא להחלטת בג"ץ ואומר: "שקר והסתה הם חמורים ואינם מקובלים בודאי לא כשהם נעשית על-ידי אזרח ישראלי. במערכה זו אני חושב שצלחנו כי רוב הציבור בארץ כולל החוגים המחוברים לבכרי והברנז'ה התל-אביבית סלדה ועודה סולדת מכל עניין השקר וההסתה שבאים לידי ביטוי בסרט. הצלחה נוספת היא בכך שאיש שניסה להעליל עלילת דם ולהדביק את החיילים הישראלים בכתם נורא, בסופו שנדבק בו עצמו כתם של שקרן, מסית ומי שמעורר סלידה. הוא הפך במעשהו לאיש לא אהוד, לא רצוי ולא מקובל".

 

לדברי צנגן "מתוך הפסיקה עולה כי השופט מצא רואה עין בעין כמונו את הדברים והוא אינו נרתע מלומר זאת במפורש. עם זאת חבל שבית המשפט לא התעלה מעל השיקולים הטכניים ולא צעד את הצעד הנוסף של ללכת לדיון נוסף בעניין ולהבהירו. בסופו של דבר זה בית משפט שלנו והסרט הזה הוא כלי תעמולה במלחמה. ברגע שהוא מציג שקרים וכלל בתוכו אלמנטים מסיתים, הוא הופך לחלק מהמלחמה. בית המשפט העליון של מדינת ישראל הוא לא בית הדין בהאג, הוא מונע מערכים שעליהם מבוססת המדינה ובראשם הגנה על תושביה מפני רצח והתאבדויות. נדמה לי כי בית המשפט בהחלטתו הולך בצורה דווקנית לקידוש של חופש הביטוי שיכול לעתים לפגוע ביסודות הקיום של מדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים