שתף קטע נבחר

סקר: במגזר החרדי לא נזהרים ממוות בעריסה

סקר ישראלי חדש מגלה כי חרף האזהרות מפני סכנת מוות בעריסה, הורים במיגזר החרדי אינם מקפידים להשכיב את תינוקם על הגב. בישראל נרשמים כארבעים מקרי מוות בעריסה בשנה

הסיוט הגדול של כל הורה הוא החשש מפני מוות בעריסה, בו מוצא ההורה המבועת את תינוקו חסר רוח חיים בבוקר.

אף שהמחקרים הוכיחו חד משמעית כי השכבה על הגב מפחיתה משמעותית את הסכנה, מראה סקר חדש כי הורים ישראלים, רבים מהם במיגזר הדתי והחרדי, עדיין אינם מקפידים על כך. הסקר פורסם בכתב העת IMAJ של ההסתדרות הרפואית בישראל.

 

בישראל נרשמים מידי שנה כארבעים מקרי מוות בעריסה. רב הנסתר מהגלוי על התסמונת הזו, וחרף מאמצים רבים לאתר את המנגנון, לעולם הרפואה אין עדיין תשובות מהם הגורמים המביאים למות התינוק באישון ליל.

 

עם זאת, ידוע היום כי השכבת התינוק עד גיל חצי שנה לפחות, על גבו, הורידה משמעותית את מספר הדיווחים על מוות בעריסה ברחבי העולם. משרד הבריאות הישראלי הצטרף בעניין זה להמלצות ארגון הבריאות העולמי, והנחה להשכיב את התינוקות על הגב.

 

הסקר החדש אותו ערכו רופאי בית החולים לילדים "דנה", מגלה כי הורים רבים, בעיקר במיגזר החרדי, עדיין משכיבים את תינוקם על הבטן, בניגוד להמלצות. במחקר נכללו 670 תינוקות, אחריהם עקבו החוקרים בגיל חודשיים, ארבעה חודשים ושישה חודשים. מהתוצאות עולה כי רק כ-40 אחוז מהתינוקות הנבדקים הושכבו על גבם במהלך שנתם.

 

רק 37 אחוז מההורים סיפרו כי קיבלו הנחיות מרופאיהם או מאחיות טיפת חלב כיצד יש להשכיב את התינוק. החוקרים עוד מצאו כי ככל שהיה מספר הילדים במשפחה גדול יותר, כך גברה הנטיה להשכיב את התינוקות על הבטן, כאמור – בניגוד להמלצות הרפואיות. החוקרים דיווחו כי רוב המקרים הללו, נרשמו בקרב המיגזר החרדי.

 

"קיים צורך במסע הדרכה לאומי לחינוך בריאות הילד" כתבו החוקרים במאמרם, "המסקר צריך להיות מופנה בעיקר לאוכלוסיית החרדים, או משפחות מרובות ילדים". עוד הוסיפו החוקרים כי על רופאי הילדים להדגיש תמיד בפני ההורים את חשיבות תנוחת השינה, ואת הסיכון לחנק ומוות בעריסה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
תינוק. השכבה על הגב מפחיתה את הסיכון
צילום: סי די בנק
מומלצים