שתף קטע נבחר

יוסי ורדי: כישלון הוא אחד החלקים החשובים בניהול

לדעתו של "הגורו" של חברות הסטארט-אפ בישראל, ישראל היא אחד המקומות הטובים ביותר בעולם לחברות סטארט-אפ בעיקר "הודות לטולרנטיות הגבוהה יחסית הקיימת בתרבות העסקית שלנו לכישלון"

"כישלון הוא אחד החלקים החשובים בניהול. אם אני מביט על ההיסטוריה הפרטית שלי בהקמת חברות סטארט-אפ, אני רואה ששליש מהן כשלו לחלוטין, שליש היו למעיין 'מת מהלך' ורק שליש עדיין מתקיים. מתוך השליש האחרון רק כעשירית מחברות הסטארט-אפ מוגדרת כמצליחות". כך אמר "הגורו" של חברות הסטארט-אפ בישראל, ד"ר יוסי ורדי, במפגש בוגרי הפקולטה לניהול של אוניברסיטת תל אביב, שהתקיים ביום חמישי האחרון.

 

"למזלנו, בתחום ההיי-טק החלק הקטן של ההצלחות מחפה על החלק הגדול של הכישלונות" אמר ורד. "אם אתה רוצה להיות יזם טוב אתה צריך לדעת להתמודד גם עם כשלון, להיות סובלני עם הכישלון ולדעת גם לכבד את הכישלונות של האחרים.

 

"ביפן אם אתה נכשל פעם אחת אתה עושה חריקירי. זו דרך מאוד יעילה לצאת מכישלון, אבל לא כל-כך מומלצת, כי אחרי שעשית חרקירי לא יהיו לך יותר כישלונות. בגרמניה ובאופן כללי באירופה, שיעור הכישלונות כמעט ולא קיים. למה? כי שם ממעטים לקחת סיכונים. מי שלא לוקח סיכונים לא נכשל, אבל גם לא מצליח".

 

ורדי ציין, כי ישראל היא אחד המקומות הטובים ביותר בעולם לחברות סטארט-אפ בעיקר "הודות לטולרנטיות הגבוהה יחסית הקיימת בתרבות העסקית שלנו לכישלון".

 

יוסי ורדי מנה בהרצאתו שלוש סיבות עיקריות לכישלון בהי-טק ובעולם העסקי הכללי. תאוות בצע, פחד ותזמון רע. "שלוש אלו הן כנראה שלוש הסיבות הכי משמעותיות שמובילות בכישלון", אמר והוסיף: "על מנת להצליח צריך לפתח את הגישה הפסיכולוגית שאם תיכשל זה לא יהרוס את האגו שלך ואת הרצון לנסות שוב ושוב. חשוב להיות כמו מטפס הרים. ככל שהוא נכשל כך הוא מאותגר לנסות שנית". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ישראל הדרי
ורדי. נכשלתי בשליש
צילום: ישראל הדרי
מומלצים