שתף קטע נבחר

מחקר מוכיח: קפאין מסייע לפעילות גופנית

חוקרים בריטיים מצאו כי קפאין מגביר את ספיגת הפחמימות בגוף בזמן פעילות ספורטיבית בשיעור של 26 אחוז. תזונאית: למרות זאת - יעילות הקפאין באימון הכושר לא הוכחה חד משמעית

קפאין עשוי לסייע לספורטאים, באמצעות שיפור ספיגת פחמימות, כך גילו אתמול (ד') חוקרים מאוניברסיטת בירמינגהם שבבריטניה. במחקר קיבלו ספורטאים משקאות קפאין שהצליחו להגביר את ספיגת הפחמימות בשיעור של 26 אחוזים.

 

במחקר נבדקו שמונה רוכבי אופניים. אלה נתבקשו לבצע שלושה מקצים בני שעתיים רכיבה. בכל אחד מהמקצים קיבלו המשתתפים אחד משלושה משקאות: סוכר, סוכר המעורב בקפאין ומים. המשקאות שכללו קפאין, הכילו ריכוז השווה ערך לשתיית ארבע כוסות קפה בשעה. החוקרים הראו כי הקפאין הגביר את כמות הפחמימות שנספגה מהמשקה.

 

"אנו חוסכים בשימוש במאגרי הפחמימות של הגוף", אמר ד"ר אסקר ג'וקנדראפ, ראש צוות החוקרים, "אפשר לקבל הרבה יותר אנרגיה מהמשקה, אם משתמשים בפחות אנרגיה מהמאגרים שבגוף".

 

ד"ר ג'וקנדראפ ציין כי תוצאות המחקר אינן מוכיחות שהקפאין הוא חומר ממריץ. "רק הראנו כיצד הגוף משפיע על הפחמימות, לא מדדנו את יכולת הביצוע של הספורטאים. זו רק דרך להגביר את זמינות הפחמימות בגוף. ישנן כמובן עוד דרכים לעשות זאת, שהפשוטה בהם היא פשוט לצרוך יותר פחמימות".

 

בינואר 2004 הסירה הסוכנות העולמית למלחמה בסם את הקפאין מרשימת החומרים האסורים בשימוש בתחרויות ספורט, לאחר שנמצא כי לקפאין אין השפעה ממריצה על פעילויות ספורט.

 

"יש הרבה חוסר בהירות סביב נושא הקפאין", מסבירה ענב ברגר-שמש, תזונאית ספורט במכון וינגייט, "במחקרים מסויימים הראו שהקפאין יכול לסייע דרך מסלול די מיוחד לשחרר חומצות שומן מהר יותר לזרם הדם, כדי שישמשו לאנרגיה בדקות הראשונות של הפעילות. אבל ההסתייגות היא צריך להיות איזשהו רעב של הגוף לקפאין. אדם ששותה קפה כל יום, הגוף לא מגיע לאפקט של שריפת שומן מוגברת באימון".

 

אם כן, האם קפאין עוזר בפועל לפעילות הגופנית? ברגר-שמש מסתייגת: "תועלת הקפאין היא שולית יחסית וגם אינדיבידואלית. חלק מדווחים על פחות עייפות, בעוד שלאחרים צריכת קפאין לפני אימון לא משנה כלל. גם לאלה שמרגישים שהקפאין עוזר, אני מציעה לא לבנות על זה מגדלים, כיוון שהנושא לא הוכח חד משמעית".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קפה. סופג פחמימות
לא למהר להתלהב. ענב ברגר-שמש
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים