שתף קטע נבחר

מחקר הוכיח: לחץ נפשי עשוי למנוע סרטן שד

לחוץ לכן? זה מועיל לבריאות. לפחות במניעת סרטן השד: חוקרים בדנמרק מצאו כי נשים שהיו שרויות בלחץ נפשי ניכר היו בסיכון מופחת ללקות בסרטן השד. ככל שגדלה רמת הלחץ, כך פחת הסיכון ללקות במחלה

לחץ, מסתבר, לא תמיד פועל לרעתכם: חוקרים מדנמרק, שעקבו אחר 6,689 נשים במהלך תקופה של 18 שנים, גילו  שנשים השרויות בלחץ נפשי ניכר, נמצאות בסיכון מופחת ללקות בסרטן השד. על המחקר מדווח כתב העת היוקרתי BMJ בגליונו החדש.

 

בתחילת המחקר נתבקשו הנשים לדרג את רמת הלחץ הנפשי שהן חוות בחייהן, בשלוש דקות: נמוכה, בינונית וגבוהה. הלחץ הוגדר כמתח, עצבנות, חוסר סבלנות, חרדה או נדודי שינה. הנשים התאימו את התוצאות לגורמים אחרים כמו גיל בלות או הריון - שניהם עשויים להשפיע על רמת ההורמון אסטרוגן והתפתחות סרטן השד.

 

מתוך 251 הנשים שאובחנו בסרטן השד במהלך תקופת המחקר, אלה שדיווחו על רמות לחץ נפשי גבוהות, היו בסיכון מופחת ב-40 אחוז ללקות בסרטן השד, לעומת נשים שדיווחו על חיי יום יום רגועים יותר. על כל עליה ברמת הלחץ, בסולם של 1 עד 6, פחת הסיכון ללקות בסרטן ב-8 אחוז.

  

על אף תוצאות המחקר לפיהן ככל שרמות הלחץ הנפשי היו גבוהות יותר, כך קטן הסיכון ללקות בסרטן שד - ציינו החוקרים כי לחץ נפשי כשלעצמו אינו יפה לבריאות, וכי מחקרים רבים הוכיחו כי הוא מגדיל את הסיכון ללקות במחלות קטלניות אחרות כמו מחלות לב.

 

החוקרים מהמכון הדני לבריאות הציבור בקופנהגן משערים כי לחץ נפשי מדכא את הפרשת ההורמון הנשי אסטרוגן, המהווה גורם סיכון להתפתחות סרטן השד. עם זאת הם מציינים כי ההשערה עדיין לא נבדקה, וכי דרושים מחקרים נוספים כדי לאמתה. 

 

סרטן השד מהווה את גורם המוות הראשון בישראל בקרב הנשים. בשנים האחרונות מאובחנות מידי שנה כ- 4,000 נשים בישראל כלוקות במחלה. לפי נתוני משרד הבריאות, כ-6 אחוז מהחולות הן נשים צעירות, אולם שיעור החולות עולה בהתמדה משנה לשנה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
סרטן שד. עדיף להיות לחוצה
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים