שתף קטע נבחר
 

מחקר: פרוביוטיקה אינה יעילה למחלות מעיים של ילדים

מחקר חדש מגלה כי מוצרים פרוביוטיים לא מנעו ולא הפחיתו מעוצמתן ומשכן של מחלות מעיים אצל ילדים. מומחה ישראלי: "ישנם מחקרים שהוכיחו יעילות של פרוביוטיקה, אך בינתיים כדאי להנמיך ציפיות"

כואבת הבטן? מאמינים שיוגורט פרוביוטי יקל על הכאבים? מחקר חדש מגלה כי לתכשירים פרוביוטיים אין כל השפעה על מחלות מעיים. על המחקר שערכו מדעני הפקולטה לרפואה באוניברסיטת וושינגטון מדווח כתב העת האמריקני לתזונה קלינית בגליונו החדש.

 

במחקר השתתפו 161 ילדים בגילאי 3 עד 5 תושבי מאלאווי, מדינה באפריקה שבה קיימת שכיחות גבוהה של מחלת מעיים הקרויה אנטרופתיה טרופית. המדובר במחלה חמורה הגורמת להידלדלות של רירית המעי הדק. מתוך המשתתפים לקו 119 במחלה עד תום המחקר.

 

המשתתפים במחקר קיבלו פרוביוטיקה המכילה את החיידק הידידותי לקטובצילוס GG. במהלך המחקר נבדקו ריכוזים שונים של סוכרים שהופרשו ממערכת העיכול של הנבדקים. התוצאות הראו כי בהשוואה לקבוצת ביקורת שלא קיבלה כל טיפול, אצל הילדים שקיבלו פרוביוטיקה לא חל כל שינוי בשיעורה או במשכה של מחלת המעיים. החוקרים הסיקו מכך כי לפרוביוטיקה לא היתה כלל השפעה על המעיים.

 

"ישנן עבודות מחקריות בילדים שהוכיחו יעילות של פרוביוטיקה במחלות מעיים", אומר ל-ynet פרופ' יורם בוינובר, מנהל מחלקת ילדים והיחידה לגסטרואנטרולוגיה בבית-החולים לילדים "ספרא" בתל השומר, "חלק מהעבודות הראו כי פרוביוטיקה הצליחה למנוע או לקצר את משך השילשולים, שהם סימפטום מובהק של מחלות אלה, עבודות אחרות הראו כי לפרוביוטיקה יש יעילות גם במחלות מעיים דלקתיות".

 

האם לקחת או לא לקחת? הדעות חלוקות: "עדיין לא נאמרה המילה האחרונה בתחום", מסכם פרופ' בוינובר, "קיימים בשוק סוגים רבים של פרוביוטיקה, ועדיין אנו מתלבטים מהו הסוג הטוב ביותר ומהי הכמות האידיאלית. אפשר בהחלט להמשיך לקחת פרוביוטיקה, אבל בינתיים הציפיות מצריכתה צריכות להיות מתונות, עד להוכחות חד משמעיות".  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דלית שחם
גם אם כואב
צילום: דלית שחם
צילום: אביגיל עוזי
לא כדאי לבנות על היוגורט
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים