שתף קטע נבחר

 

צרפת כדוגמה: גולשים במהירות 28 מגה ועוד

חברה צרפתית בשם Free מציעה טריפל פליי אמיתי: אינטרנט מהיר באמת, שיחות טלפון פנים ארציות חינם, 100 ערוצי טלוויזיה, רדיו ועוד. מתי אצלנו?

שוק התקשורת הישראלי עובר לא מעט תהפוכות בשנים האחרונות ומדי כמה חודשים נחשפים שירותים חדשים ושיפורים בשירותים קיימים: טלפוניה קווית וסלולרית, אינטרנט בפס רחב וטלוויזיה רב ערוצית.

 

ישראל נמצאת במקום השני בעולם לאחר דרום קוריאה בשיעור חדירת האינטרנט המהיר, שעומד על כ-55% מבתי האב. צרפת לצורך השוואה, נמצאת במקום ה-17, קצת לפני אנגליה וארה"ב. האם שיעור החדירה יכול ללמד גם על ההתקדמות הטכנולוגית והרגולטורית? מסתבר שלא.

 

הוצאה חודשית על תקשורת בסך 350 שקלים

לתקציב התקשורת הביתי בישראל מספר מרכיבים: התשלום לספקית האינטרנט הוא כ-35 שקלים לחודש, וסכום דומה משולם לבזק או ל-HOT עבור תשתית כבלים או ADSL במהירות של 1.5 מגה. התשלום

הממוצע על טלוויזיה רב ערוצית עומד על כ-220 שקלים. וקו הטלפון עולה כ-50 שקלים בחודש.

 

בסך הכל ניתן לאמוד את הוצאות התקשורת בכ-350 שקלים, הנחלקים בין שתיים או שלוש חברות שונות.

 

נוסף על הנטל הכספי, יש להתקין מודם לאינטרנט המהיר ואולי גם מודם נוסף לטלפון (כמו בכבלים), ממיר דיגיטלי אחד או יותר לטלוויזיה, ונתב אלחוטי כדי לאפשר גלישה לכמה מחשבים בבית.

 

בצרפת: חבילה משולבת ב-30 אירו בלבד 

חברת התקשורת Free, הפועלת בצרפת, עושה זו בצורה קצת אחרת. עבור 30 אירו בלבד (כ-170 שקלים) לקוחות החברה נהנים מאינטרנט בטכנולוגיית +ADSL2 במהירות 28 מגה ביט, כולל נתב WI-FI מובנה, שיחות טלפון פנים-ארציות ול-28 מדינות (לקווים נייחים) בחינם, ללא הגבלה ושיחות מוזלות לחו"ל.

 

בטלוויזיה הרב ערוצית מציעה החברה כ-100 ערוצי טלוויזיה ו-30 ערוצי רדיו, ואפשרות רכישה של 100 ערוצים נוספים, כולל מדריך תוכניות מלא (EPG), מפענח לשידורי טלוויזיה דיגיטלית קרקעית (DVB-T), שירות VOD (הזמנת סרטים על פי דרישה) מתקדם, עם מבחר של עשרות אלפי סרטים ותוכניות, כולל תכנים בפורמט HD ותוכנה המאפשרת צפייה על גבי מסך הטלוויזיה בכל המדיה (סרטים, תמונות, מוסיקה) הקיימת במחשבים בבית.

 

הכל כלול – Triple Play

החברה הצרפתית מספקת שירות המכונה Triple Play, מתאר את מגמת חברות תקשורת לספק שלושה שירותים עיקריים במקביל: טלפוניה, אינטרנט מהיר וטלוויזיה רב ערוצית. השירותים יהיו שזורים זה בזה בעתיד, ויהוו מנוע צמיחה עיקרי של החברות.

 

ב-FREE לא ממתינים לעתיד, וכבר כיום לקוחות ה-Freebox יכולים להאזין להודעות שקיבלו בתא קולי ישירות דרך מסך הטלוויזיה או המחשב, להגדיר דרך המחשב צלצול שונה לכל מתקשר, לצפות בתמונות ובסרטים שהורדו מהאינטרנט בטלוויזיה, או להאזין לכל אוסף ה-MP3 במערכת האודיו בסלון.

 

כל הבידור והטלפוניה דרך קופסת ה-FreeBox

קופסת הפלאים של Free, פרי פיתוח ויצור עצמאי של החברה, מורכבת למעשה משני חלקים: Freebox ADSL ו- Freebox HD. החלק הראשון הוא מודם ADSL מתוחכם, הכולל בתוכו גם ראוטר WI-FI בטכנולוגית MIMO. על פי החברה, מהירות העברת הנתונים האלחוטית היא כ-180 מגהביט לשנייה. המודם מתחבר לקו הטלפון הביתי, למכשיר הטלפון ולמחשב (באמצעות כבל רשת, USB או WI-FI).

 

החלק השני, ה-FreeboxHD הוא המוח הבידורי – ממיר רב עוצמה המתחבר לטלוויזיה ולמערכת הקולנוע הביתי. מלבד חיבורי SCART ו-RCA סטנדרטים, בפאנל האחורי של המכשיר משולבת גם יציאת HDMI,

המאפשרת את החיבור האיכותי ביותר לטלוויזיות HD-Ready, חיבורי אודיו אופטי ודיגיטלי למערכת הקולנוע ביתית, וכמובן גם כניסות ויציאות אנטנה למפענח ה-DVB-T.

 

הממיר כולל בתוכו מפענח חומרה MPEG4 לצורך צפייה חלקה ומהירה בתכני HDTV. בשידורי הטלוויזיה, אגב, ניתן לצפות במקביל ובו זמנית על גבי כל מחשב בבית.

 

חיבור מושלם בין המחשב לטלוויזיה

נוסף לשילוב המודם-ממיר, מספקת FREE גם את תוכנת ה Freeplayer. התוכנה, המבוססת על פלטפורמת VLC, מגשרת למעשה בין המחשב לטלוויזיה, ומאפשרת לצפות בכל המדיה שעל המחשב בטלוויזיה, למשל, סרטי divx, תמונות מהחופשה האחרונה או להאזין לאוסף ה-MP3. כל זאת במאצעות באמצעות תקשורת אלחוטית.

 

השילוב בין הטלוויזיה למחשב הוא בעצם חלופה איכותית למחשב בידורי (HTPC). הפלטפורמה הפתוחה של התוכנה מאפשרת למשתמשים לפתח תוספים ושיפורים הניתנים להורדה, כמו קריאת RSS ישירות על מסך הטלוויזיה, צפייה בתחזית מזג האוויר ודיווחי תנועה.

 

חסרון משמעותי אחד הוא שהמכשיר מתחבר לטלוויזיה אחת בלבד, ובאמצעות WI-FI לכמות בלתי מוגבלת של מחשבים. כלומר, נכון לעכשיו, לא ניתן לצפות בטלוויזיה רב ערוצית ביותר ממכשיר טלוויזיה אחד, אלא רק במחשבים נוספים. חשוב לציין כי היצע הערוצים הפתוחים בצרפת (הנקלטים באמצעות אנטנה רגילה) עומד על שמונה, ובאמצעות ה-DVB – טלוויזיה דיגיטלית קרקעית – ניתן לקלוט כעשרה ערוצים נוספים.

 

קונסולת משחקים ומקליט דיגיטלי? 

עיצוב השלט של ה-FreeBox מזכיר את השלטים של קונסולות המשחקים, ולא בכדי: בעתיד הלא רחוק, תתאפשר הורדת משחקים דרך הטלוויזיה ישירות אל המכשיר. לא מדובר באיכות של Playstation 3,

 אבל בכל זאת מדובר בתוספת נחמדה. כצ'ופר נוסף דאגה חברת FREE לכלול בתוך המכשיר כונן קשיח של 40 גיגהבייט, מבלי להסביר למה הוא נועד. על פי הערכות, כנראה שבעתיד הקרוב ה-FreeBox יהיה גם מקליט דיגיטלי (PVR).

 

שירות נוסף שיופעל בעתיד הקרוב הוא טלפוניה ניידת על גבי WI-FI: כל מנוי אשר ירכוש טלפון נייד תואם (WIFI בלבד, או משולב GSM) יוכל לשוחח בביתו, ובכל מקום בו יהיו מנויי Freebox, דרך הרשת האלחוטית ולחסוך את מחיר השיחה הסלולרית היקרה.

 

רגולוציה מאפשרת תחרות

המוצר של Free הוא פרי התחרות הפתוחה בשוק התקשורת הצרפתית. כדי לאפשר תחרות שכזו, יש צורך ברגולציה אקטיבית ותקיפה.

 

בצרפת, בעקבות הקמתה של "הרשות לרגולוציה בתקשורת האלקטרונית (והדואר)" (ARCEP) הונהג תהליך המאפשר לחברות תקשורת, לאחר הקמת תשתית מתאימה, להעביר לאחריותן קווי טלפון שבעבר היו באחריותה הבלעדית של חברת הטלפוניה הצרפתית France Telecom (המקבילה לבזק בארץ).

 

על פי נתונים שפורסמו בסוף הרבעון הראשון של השנה, תהליך הפרטת הקווים בוצע בכ-60% מקווי הטלפון במדינה. מלבד Free קיימות בצרפת חברות נוספות המציעות שירותים דומים.

 

Free, שרוצה להאיץ את ההתקדמות נוקטת גם בפעולות נוספות: החברה הודיעה לאחרונה על פריסת רשתות WiMax באזורי הספר על מנת לאפשר גישה לשירותים מתקדמים גם במקומות אשר מרוחקים ממרכזיות הטלפון, ועד עתה לא יכלו ליהנות משרותי הDSL.

 

בדומה לפעולות חברת בזק בארץ, גם בצרפת נקטה France Telecom בהתנהגות מונופוליסטית בניסיון למנוע מהמתחרים להתרחב על חשבונה, וזאת, בעיקר על ידי הורדת מחירים דרסטית. החברה נקנסה לאחרונה על ידי בתי המשפט בצרפת בסכום של כ-60 מיליון יורו.

 

חשוב לציין שבצרפת הונהגה כבר בשנת 1996 תוכנית ניידות מספרים המאפשרת ללקוח להעביר את קו הטלפון שלו מחברה לחברה תוך כדי שמירה על מספר הטלפון הישן. תוכנית כזו עתידה להתבצע גם בישראל החל מספטמבר השנה.

 

בארץ

חברת HOT אמנם מספקת ללקוחותיה בארץ שרות טריפל פליי, אך השירותים השונים (טלוויזיה, טלפון, אינטרנט) עדיין נפרדים זה מזה ברמה הטכנית. החברה מתכננת לשלב ביניהם בעתיד ולאפשר, בין השאר,האזנה להודעות קוליות דרך הטלוויזיה ושירותים מתקדמים נוספים.

 

מצד שני, החברות YES ובזק מנועות בשלב זה מלספק סל שירותים כולל, על מנת שלא לפגוע בתחרות המתהווה בתחום התקשורת הנייחת.כפי הנראה, עדיין רחוק היום בו יכול הצרכן הישראלי לרכוש חבילת תקשורת כמו זו המציעה חברת Free בצרפת.

 

עוד ב-hometheater.co.il: מבוא למערכות בית חכם

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טכנולוגיות מתקדמות במחיר מוזל
hometheater.co.il
מומלצים