שתף קטע נבחר
 

2006: תעשיית קרנות הנאמנות חזרה לאחור

כלכלני מיטב: סך נכסי הקרנות ירד בשנת 2006 בשיעור של כ-10.4%. כחצי מהפדיונות היו בקרנות השקליות

לאחר שלוש שנים רצופות של גיוסים מרשימים, תעשיית קרנות הנאמנות משנה כיוון וחוזרת לאחור מבחינת היקף נכסיה. כך עולה מסיכום שנתי שערכו כלכלני מיטב. 

 

בסקירה נאמר כי "סך נכסי הקרנות ירד בשיעור של כ-10.4% מכ-124.8 לכ-111.8 מיליארד שקל. גם התשואה החיובית המשוקללת שהשיגה התעשייה, בשיעור של 5%, לא הצליחה לגבור על יציאת כספים מאסיבית בסך של כ-18.8 מיליארד שקל". 

 

מניתוח יציאת הכספים עולה כי כחצי מהפדיונות היו בקרנות השקליות: 9.2 מיליארד שקל. לעומת זאת הנהנות העיקריות מזרימת הכספים לתעשייה הן קרנות המתמחות במניות בחו"ל אליהן נכנס סכום של כ-800 מיליון שקל.

 

תעשיית קרנות הנאמנות ריכוזית מאוד

כלכלני מיטב מציינים כי "על אף שחשיפת הציבור לגופים הפרטיים גדלה, ובנתח השוק שלהם נרשם גידול חד נוסף, התעשייה עודנה ריכוזית מאוד: 25 קרנות (2.4% ממספר קרנות הנאמנות) מרכזות כ-25% מסך הנכסים".

 

בעקבות רפורמת בכר שאילצה את הבנקים למכור את נכסי קופות הגמל וקרנות הנאמנות, מציינים במיטב כי "חברות הביטוח כובשות את הבכורה ומשתלטות על כ-40% מתעשיית הקרנות הנאמנות".

 

"הציבור משנה במהירות את טעמיו: ב-40% מהקרנות נרשמו ב-2006 פדיונות בהיקף של יותר מ-25% מנכסיהן. 232 קרנות מתוך 1034 הפועלות כיום הינן קרנות קטנות מאוד שהיקף נכסי כל אחת מהן הוא פחות מ-10 מיליון שקל".

 

לסיכום אומרים במיטב: "לאחר שלוש שנים של גאות בתעשייה, במהלכן נכנסו סכומי עתק לקרנות הנאמנות וסך הנכסים המנוהלים הגיע לרמת שיא של כל הזמנים, החליט ציבור המשקיעים בשנת 2006 לקחת פסק זמן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי שאולי
חצי מהפדיונות בקרנות השקליות
צילום: אבי שאולי
מומלצים