שתף קטע נבחר

דו"ח: כמות הניקוטין בסיגריות עלתה ב-11%

מדיווחי חברות הסיגריות בארצות-הברית עולה כי רמות הניקוטין בסיגריות עלו בשיעור של 11 אחוז. חוקרי אוניברסיטת הארוורד שערכו את המחקר מזהירים מפני "מגיפת ניקוטין" שתקשה עוד יותר על הגמילה מעישון

כמות הניקוטין בסיגריות עלתה בשנים האחרונות בשיעור של 11 אחוז בממוצע, ועלולה ליצור "מגיפת ניקוטין" שתקשה על הגמילה מעישון עוד יותר, כך עולה ממחקר חדש שנערך באוניברסיטת הארוורד.

 

הנתונים עובדו מתוך מידע שהוגש על ידי חברות הסיגריות הגדולות למחלקה לבריאות הציבור במסצ'וסטס. החברות נדרשות להגיש דו"ח שנתי אודות כמויות הניקוטין בסיגריות המיוצרות, מאז שנת 1997.

 

כמות הניקוטין הנשאפת בכל סיגריה עלתה מאז שנת 1998 ועד שנת 2005 בשיעור של אחוז ושש עשיריות האחוז. המטרה העיקרית של חברות הסיגריות, כך טוענים החוקרים, היא להגביר את מספר השאיפות לכל סיגריה, על ידי יצירת תלות לה גורם החומר הממכר – הניקוטין. התוצאה: התמכרות חמורה יותר לעישון.

 

מהנתונים עוד עולה כי כמות הניקוטין בסיגריות עלתה כמעט בכל סוגי הסיגריות: מנטול, לייט, אולטרלייט וסיגריות רגילות. יצרנית הסיגריות הגדולה בעולם, פיליפ מוריס, אמרה בתגובה כי רמות הניקוטין משתנות מידי שנה, אך לא קיימת עלייה עקבית.

 

"הממצאים מעלים שאלות קשות", אמר ראש צוות החוקרים, גרגורי קונולי מבית הספר לבריאות הציבור בהארווארד, "השאלה היא האם תעשיית הסיגריות השתנתה כלל במאמציה להגביר את ההתמכרות לסיגריות".

 

לדברי קונולי, חברות הסיגריות לא הזהירו את הצרכנים בדבר העלייה ברמות הניקוטין, ולפיכך יהיה צורך בהגברת האכיפה והבקרה על תעשיית הסיגריות.

 

בחודש אוגוסט האחרון פורסם דו"ח נוסף במסצ'וסטס שמצא כבר אז כי שלושת מותגי הסיגריות הפופולריים בקרב צעירים – מרלבורו, ניופורט וקאמל, כוללים כמות ניקוטין גבוהה משמעותית מבעבר. ערכי הניקוטין בחפיסות הסיגריות Kool, מותג מנטול החביב על צעירים, עלה בשיעור של 20 אחוז.

 

לדברי מחברי הדו"ח, בשל העלייה ברמות הניקוטין יהיה על החברות יצרניות תחליפי הטבק להתאים את חוזק הניקוטין במדבקות ומסטיקי הניקוטין, בהתאם לרמות העולות של הניקוטין בסיגריות.

 

האגודה למלחמה בסרטן: הנתונים קשים

מהאגודה למלחמה בסרטן נמסר בתגובה למחקר כי הנתונים מוכיחים שוב כי חברות הסיגריות טומנות פח למי שמנסה את הסיגריה הראשונה, כאשר המטרה היא לגרום לכמה שיותר אנשים להתמכר. בכל שאיפה של עשן הסיגריה, נחשף הגוף ללמעלה מ-40 חומרים רעילים.

 

פרופ' אליעזר רובינזון, יו"ר האגודה: "מדובר בנתונים קשים. במקום להקטין את ההתמכרות ואת החשיפה לנזקים הקשים כתוצאה מהעישון, חברות הסיגריות מחפשות דרכים להעמיק את ההתמכרות. האגודה למלחמה בסרטן פועלת למען חיוב חברות הסיגריות לפרסם את מרכיבי הסיגריות, כדי שכל מעשן - מתחיל וותיק - ידע לאילו סכנות הוא נחשף".

 

בימים אלו דנה הכנסת בהצעת חוק שיחייב את חברות הסיגריות לדווח על כל מרכיבי הסיגריות. המאבק בעישון כרוך במלחמה ארוכת טווח. האגודה למלחמה בסרטן וארגונים נוספים פועלים במשך כל השנה, אולם המלאכה עוד רבה. יש לפתח דרכים יעילות לאכיפת החוקים שכבר חוקקו ולתקן חלק מהחקיקה ברוח הזמן, לרבות חוק הגבלת העישון במקומות ציבוריים. יש לקדם את תחום הגמילה מעישון וטיפול הולם בהתמכרות לניקוטין ולפעול ביתר שאת במוסדות חינוך למיגור מסעות הפרסום הקטלניים של חברות הסיגריות ותופעת מתן החסויות וחלוקת המתנות לצעירים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
עישון. מגיפת ניקוטין בדרך
צילום: גבי מנשה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים