שתף קטע נבחר
 

בירורי הרשות הובילו לצניחה של 67% במנית לייפוויב ביומיים

בעקבות פניית הרשות נמסר מהחברה, כי למיטב ידיעתם, בעלי השליטה או בעלי הענין בחברה לא מכרו מניות החברה למרות הזינוק המטאורי בחודשים האחרונים. שווי השוק של החברה נחתך ביומיים מרמה של 1.02 מיליארד שקל ל-380 מיליון שקל בלבד. בבורסה נסחרת כעת המניה בירידה של 32%

כחמישה חודשים בלבד לאחר הנפקתה, ולאחר עלייה מטאורית של 900% במהלך אותה התקופה, ממשיכה לצנוח גם היום מניית לייפוייב ומאבדת 32% במחזור ענק של 20 מיליון שקל. בכך משלימה החברה צניחה של 67% ביומיים, כאשר שווי השוק שלה נחתך מרמה של 1.02 מיליארד שקל ל-334 מיליון שקל בלבד. 

 

ברקע, נדרשה חברת המכשור הרפואי לייפוויב לספק הסברים לרשות ניירות ערך בנוגע לעליות השערים ולהיקפי המסחר הערים במניות החברה.

 

לייפוייב עוסקת בפיתוח ובייצור של מכשור רפואי לטיפול בפצעים כרוניים, כמו פצעי לחץ ופצעים סוכרתיים באמצעות גירוי חשמלי, והיא נרשמה למסחר לאחר שגייסה 7 מיליון שקל זאת ללא מעורבות חתמים.

 

בעלי השליטה לא מכרו

היום הדגישה החברה כי למיטב ידיעתה, בעלי השליטה או בעלי הענין בחברה לא מכרו מניות החברה וזאת חרף עליות השערים החדות בשבועות האחרונים. כמו כן, ציינו בחברה כי ימשיכו לפעול לפיתוח עסקיה וקידום מכירותיה וזאת ללא קשר לתנודות במחיר מניותיה. 

 

אתמול דיווחה החברה לבורסה, כי כל מזכרי הבנות/מסמכי עקרונות שנחתמו עם מפיצים בגרמניה, בלגיה ואיטליה דווחו בחודשים מרס ואפריל.

 

כאמור, מאז הנפקתה הודיעה חברת לייפוייב על הסכמי הפצה של מוצריה, שעשויים להניב הכנסות של 47 מיליון יורו ב-5 השנים הקרובות, אך קיומם מוטל בספק בשל התניות של עמידה ביעדי מכירות.

 

אף שבפועל לא מכרה החברה את מוצריה, כיום היא נסחרת בשווי של 1.025 מיליארד שקל - שווי שיכול להביא לחברות הנסחרות במדד ת"א 100. לעומת זאת ההון העצמי של החברה עמד בסוף 2006 על 8 מיליון שקל בלבד. נכון

 

בנוסף, הפנתה החברה את תשומת לב הרשות לניירות ערך, לתשקיף בו בו מוערך היקף שוק הפצעים הכרוניים. לפי הערכת החברה, שוק הפצעים הכרוניים בעולם מסתכם ב-19 מיליון פצעים כרוניים, מתוכם 10 מיליון פצעים כרוניים בעולם המערבי. עלות הטיפול הכוללת בעולם המערבי בפצע כרוני שאינו מצריך אשפוז מרגע תחילת הטיפול עד סיום הטיפול נעה בין כ-4,000 דולר ארה"ב לבין כ-40,000 דולר ארה"ב ועלות הטיפול בפצע כרוני שמצריך אשפוז מוערכת בכ-90,000 דולר.

 

להערכת החברה, חלק השוק הרלוונטי אליה מסתכם לכ-1.5 מיליארד דולר לשנה. הערכת החברה נגזרת משוק עולמי של פצעים הדורשים טיפול מתקדם בסך של 3.4 מיליארד דולר, כאשר 42% מתוכו הם פצעים כרוניים. למיטב ידיעת החברה, קצב הצמיחה העתידי של השוק בשנים הקרובות יעמוד על 7% עד 10% בשנה.


פורסם לראשונה 18/04/2007 11:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה טרי, יו"ר הרשות לניירות ערך
מומלצים