שתף קטע נבחר
 

הפועלים: בטווח של שנה השוק צפוי להמשיך ולעלות

כלכלני בנק הפועלים מזהירים עם זאת שעוד נראה "גלים של מימושי רווחים". גם בלאומי מזהירים לגבי הטווח הקצר "בו יתאפיין המסחר בשוק המקומי בתנודתיות" ומגלים אופטימיות לגבי הטווח הארוך. הדולר, מעריכים הכלכלנים ימשיך להיסחר בהתאם למגמה בעולם

"בטווח הסתכלות של שנה קדימה השוק צפוי להמשיך ולעלות, אם כי כמו תמיד ישנה סבירות כי בדרך נחזור ונראה עוד גלים של מימושי רווחים" - כך מעריכים כלכלני בנק הפועלים.

 

כלכני הבנק מציינים ש"הגורמים התומכים בשוק נותרו בעינם, ובראשם סביבה מקרו כלכלית מקומית חיובית, ריבית בשפל, שממשיכה להטיב עם שוק המניות, וצפי חיובי לדוחות החברות לרבעון הראשון".

 

ומה לגבי מכפילי הרווח הגבוהים? בפועלים חושבים ש"גם מכפיל הרווח של מדד תל אביב 100, שעומד על כ-17 על בסיס רווחי 2006, דומה לרמה הממוצעת שלו ב-4 השנים האחרונות, למרות העליות האחרונות, ובדומה למכפיל הרווח הממוצע העולמי".

 

מנגד, מזהירים הכלכלנים כי "אין להתעלם מכך שרמות הסיכון בשוק המניות עלו, וזאת לנוכח העליות החדות של החודש האחרון. שוקי המניות בארה"ב ממשיכים ליצור אי-ודאות, שעשויה להעיב על שוק המניות המקומי.

 

"לאור זאת, אנו ממשיכים להמליץ ללקוח בעל אורך נשימה על החזקה מלאה במניות (בהתאם להעדפות הלקוח), תוך נקיטת ההגנות המקובלות".

 

שבוע המסחר המקוצר הסתיים בעליות שערים כאשר המדדים המובילים רשמו שיאים חדשים. אתמול (ה') פקעו האופציות לחודש אפריל ובסיכום יום המסחר נשבר השיא במחזורי המסחר במניות בבורסה - נסגר על 4.94 מיליארד שקל.

 

בסיכום שבוע המסחר: זינק מדד הנדל"ן ב-6.3%, מדד המעו"ף עלה ב-2.6%, מדד ת"א 100 עלה ב-2.8%, מדד הבנקים עלה ב-1.75% ומדד התל-טק עלה ב-1.5%.

 

גם בלאומי מגלים אופטימיות

כלכלני בנק לאומי מזהירים לגבי הטווח הקצר "בו יתאפיין המסחר בשוק המקומי בתנודתיות רבה יותר וכיוונו יושפע מהתפתחויות בשוקי העולם, זאת לצד נתוני מאקרו בארץ", אך לגבי הטווח הארוך, גם בלאומי מגלים אופטימיות וסבורים שהשוק ישוב למגמה חיובית".

 

כלכלני הבנק מסבירים כי "הערכה זו נתמכת גם בהיות האפיק אטרקטיבי לנוכח העדר חלופות השקעה בשל רמת ריבית נמוכה והיעדר אינפלציה". עם זאת, מציינים הכלכלנים: "בשל רמות המחירים בשוק ורמת הסיכון הגלומה בהשקעה בו, עולה חשיבותה של הסלקטיביות בבחירת המניות להשקעה (stock picking)".

  

השבוע חגגנו את יום העצמאות ה-59 למדינת ישראל. המשק צמח ב-7 השנים האחרונות בשיעור מצטבר של 6.7% במונחים של תוצא לנפש. בבית ההשקעות אקסלנס נשואה סבורים שאנו יכולים יותר: "סינגפור צמחה באותה תקופה ב-40.9% וקוריאה ב-78.9% לתוצר לנפש. אז למה צמחנו פחות? "אחת הסיבות המרכזיות היא שבנק ישראל מדכא את הפעילות הכלכלית ופוגע בכושר התחרות של ישראל מול השווקים האסייתים".

 

הדולר בשפל של כמעט 7 שנים

בנק ישראל הפחית ביום א' את את רמת הריבית במשק ל-3.75%, אך ובכל זאת המשיך השקל להתחזק מול הדולר בשיעור חד של כ-1.65%. מדד המחירים לצרכן ירד ב-12 החודשים האחרונים ב-0.91% וקיים חשש שבנק ישראל לא יעמוד ביעד האינפלציה שהציב לשנת 2007: 1% עד 3%.

 

קריאות היצואנים על הפסדים וחשש לפיטורי עובדים כתוצאה מהיחלשות הדולר תורגמה השבוע לאזהרת רווח  לרבעון השני ששיגרה דיסקונט השקעות לבורסה. מדסק"ש, שבשליטת אי.די.בי, נמסר שצניחת הדולר צפויה להשפיע באופן מהותי לרעה על התוצאות.

 

כלכלני בנק הפועלים מעריכים כי "בטווח הקצר צפויה תנודתיות במסחר בשקל, בעיקר על רקע הרמות הנמוכות בהן נסחר הדולר כיום".

 

בטווח הארוך מציינים בפועלים כי "בנק ישראל ימשיך לעקוב אחר שער השקל ויפעל למנוע את המשך התחזקותו על ידי הורדת ריבית נוספת במידת הצורך, לאור הדברים שנאמרו בהודעת הריבית השבוע".

 

"נראה כי התיסוף קרוב למיצוי, על רקע הרמות הנמוכות בהן נסחר הדולר כיום, ויתכן אף שבהמשך השנה נראה מגמה של פיחות, אך בשיעור מתון בלבד. לכן אנו ממליצים להחזיק רכיב מט"ח בתיק ההשקעות, בשיעור של כ-10%, תוך פיזור למטבעות נוספים כגון האירו והליש"ט".

 

כלכני בנק לאומי צופים כי "בטווח הקצר ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי ימשיך הדולר להיסחר מול השקל בהתאם למגמות המסחר בעולם".

 

לגבי הטווח הבינוני והארוך, מעריכים בלאומי ש"המשך הגירעון במאזן התשלומים של ארה"ב וגיוון יתרות המטבע של הבנקים המרכזיים המובילים ימשיך להשפיע בכיוון החלשותו של הדולר בעולם".

 

עם זאת, צופים כלכלני הבנק "שיפור בגירעון במאזן התשלומים האמריקני, הסטת כספים של המשקיעים המקומיים לחו"ל והאטת זרם ההשקעות הזרות בארץ צפוי למתן מגמה זו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים