שתף קטע נבחר

כלכלני בנק הפועלים: "השוק אינו מנופח"

לדבריהם, "הכלכלה המקומית בכלל, וביצועי החברות בפרט, ממשיכים להיות חיוביים ולהנות מצמיחה". כלכלני בנק לאומי זהירים יותר: "רמת הסיכון הגלומה בהשקעה בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה"

"ניתן לומר בהחלט שהשוק אינו מנופח". כך אומרים כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית ומסבירים שלמרות הלחץ השלילי על שוק המניות בימים האחרונים, בנתוני ה יסוד לא חל שינוי של ממש. בסיכום שבוע המסחר ירד מדד המעו"ף ב-0.3%.

 

"הכלכלה המקומית בכלל, וביצועי החברות בפרט, ממשיכים להיות חיוביים ולהנות מצמיחה. גם רמות המכפילים בשוק ירדו השבוע לכ-14 בלבד על הרווח הנקי המצרפי במדד תל אביב 100", אומרים בבנק.

 

מנגד, מציינים הכלכלנים, "הגורמים שמעיבים על השוק הם בראש ובראשונה הנעשה בשוקי העולם, מה שהוביל לעליה ברמת העצבנות של המשקיעים הזרים. ההתפתחויות הביטחוניות אינן משפיעות לפי שעה, וגם אם ישפיעו - הנסיון מלמד כי זו השפעה קצרת טווח ".

 

לסיכום, אומרים בפועלים, "בטווח הקצר תתכן המשך התנודתיות בשוק המניות, אך בטווח הבינוני והארוך המגמה החיובית צפויה לחזור. לפיכך, למשקיע בעל אורך נשימה מומלץ להמשיך ולהחזיק ברכיב מנייתי מלא, תוך שימוש בהגנות המקובלות".

 

לאומי: רמת הסיכון גבוהה

כלכלני בנק לאומי זהירים יותר: "רמת הסיכון הגלומה בהשקעה בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה ובטווח הקצר יתאפיין המסחר בו בתנודתיות רבה יותר. כיוונו של השוק יושפע בעיקר ממגמת המסחר מעבר לים, מנתוני מאקרו ומהתפתחויות פוליטיות וביטחוניות בארץ.

 

 

"רמות המחירים שעדיין גבוהות יחסית לא מחייבות יציאה מהבורסה, אלא כעת עולה חשיבותה של הסלקטיביות בבחירת המניות להשקעה. בנוסף, ראוי לבחון פיזור הסיכון גם באמצעות הגדלת החשיפה לשווקים הבינלאומיים".

 

הדולר התחזק בכ-1% מול השקל והאירו

בנושא המט"ח כלכלני בנק הפועלים מציינים כי "השקל פוחת השבוע בשיעור חד ושער הדולר היציג טיפס ביום רביעי לרמה של 4.214 שקל, רמת שיא של למעלה משלושה חודשים. בחודש האחרון הדולר מטפס כמעט ללא הפסקה ומרמת השפל שנרשמה באמצע חודש מאי - 3.932 שקל - הדולר היציג עלה בכ-7%" .

 

השקל נחלש השבוע במקביל למגמת ההיחלשות של המטבעות בשווקים המתעוררים, בעקבות העלייה החדה בתשואות של אג"ח ממשלת ארה"ב. השקל רגיש להתפתחויות במסחר בעולם גם על רקע הפער השלילי הרחב שנפתח בין הריבית השקלית והדולרית וגם בשל אי הוודאות הביטחונית והפוליטית בישראל.

 

יחד עם זאת, לקראת סוף השבוע התהפכה מגמת המסחר והשקל חזר להתחזק, במקביל לבלימת התחזקותו של הדולר בעולם ולעליות השערים בבורסות, כולל בישראל.

 

כלכלני הפועלים מעריכים כי "בתקופה הקרובה המסחר בדולר בישראל ימשיך להיות מושפע בעיקר ממגמת המסחר במטבעות בשוק המט"ח הבינלאומי, אך בנוסף השקל צפוי לחזור ולקבל תמיכה מזרם ההשקעות הזרות לישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים.

 

"בשלב זה, השוק לא מתמחר העלאת ריבית בישראל ובבנק ישראל הדגישו, כי התערבות במסחר תתכן רק במקרה של משבר קיצוני או כשל שוק. השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, תוך נטייה להתחזקות".

 

כלכלני בנק לאומי מציינים כי "ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי צפוי הדולר להיסחר מול השקל סביב רמת המחירים אליה הגיע".

 

הלמ"ס דיווח השבוע כי בחמשת החודשים הראשונים של השנה הסתכם הגירעון המסחרי במונחים שנתיים בכ-6.4 מליארד דולר, בהשוואה לכ-7.6 מליארד דולר בשנת 2006.

 

"הצטמצמות זו בגירעון המסחרי תורמת לחיזוקו של השקל", אומרים בלאומי, "עם זאת, בחודשים מרץ-מאי גדל היצוא בקצב נמוך יותר מהייבוא, מה שהשפיע בכיוון הגדלת הגירעון המסחרי ונבע בין היתר משינויים חדים בחודש מאי בערך הדולר לעומת מטבעות אחרים בהן נערכו עסקאות היבוא והייצוא".

 

לסיכום אומרים כלכלני לאומי: "אנו צופים כי ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי, ימשיך הדולר בטווח הקצר והבינוני להיסחר מול השקל סביב רמת המחירים החדשה אליה הגיע".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בלאומי סבורים שהדולר ימשיך להיסחר ברמה הנוכחית
צילום: Index Open
מומלצים