שתף קטע נבחר

הפועלים: "בינתיים אין סיבה לשינוי במגמה בבורסה"

כלכלני בנק הפועלים ממשיכים להיות אופטימיים לגבי שוק המניות על רקע "התחדשות המגמה החיובית בבורסה המקומית, כמו גם ביתר השווקים בעולם". בבנק לאומי זהירים יותר: "רמת הסיכון הגלומה בהשקעה בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה ובטווח הקצר יתאפיין המסחר בו בתנודתיות רבה יותר"

"התחדשות המגמה החיובית בבורסה המקומית, כמו גם ביתר השווקים בעולם, מעודדת אותנו להמשיך ולהמליץ על אחזקה מלאה במניות בטווח הבינוני והארוך", כך אומרים כלכני בנק הפועלים בסקירתם השבועית.

 

בסיכום שבוע המסחר בשוק המניות נרשמו עליות שערים חדות שלוו במחזורי מסחר הולכים וגדלים, על רקע מגמת המסחר החיובית בבורסות מעבר לים: מדד המעו"ף עלה ב-2.4%, מדד הנדל"ן 15 עלה ב-6.3% ומדד התל-טק 15 עלה ב-3.7%.

 

בבנק הפועלים מסבירים שהחולשה שפקדה את השווקים מאמצע מאי ועד סוף יוני "נתפסת כתהליך בריא של מימוש רווחים ו'לקיחת אוויר' במגמה החיובית. כל זמן שלא נראה שינוי באווירה הכלכלית, אין סיבה לשינוי במגמה בבורסה, שכן גם רמות המחירים עודן סבירות".

 

מניות מדד המעו"ף נסחרות לפי מכפיל של 20.5, גבוה יותר מהמכפיל בו נסחר מדד ה-S&P 500 בארה"ב, ה-Dax בגרמניה או ה-Cac 40 בצרפת.

 

לסיכום ממליצים כלכלני הפועלים: "בטווח הבינוני והארוך המגמה החיובית צפויה להמשך ולפיכך מומלץ להמשיך לשמור על חשיפה מנייתית, תוך ביצוע סלקציה קפדנית בין המניות ושימוש בהגנות המקובלות".

 

לאומי: רמת הסיכון עדיין גבוהה

כלכלני לאומי זהירים יותר, "רמת הסיכון הגלומה בהשקעה בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה ובטווח הקצר יתאפיין המסחר בו בתנודתיות רבה יותר וכיוונו יושפע בעיקר ממגמת המסחר מעבר לים".

 

לגבי עליות השערים בשבוע האחרון, מסבירים כלכלני הבנק כי "יש להניח כי לעליות תרם גם הפדיון של אגרות החוב הממשלתיות בהיקף של כ-18 מיליארד שקל בסוף השבוע שעבר, שנראה כי בחלקו גם אם בדרך עקיפה מצא את דרכו לאפיק המנייתי".

 

לסיכום ממליצים כלכלני לאומי: "על רקע רמות המחירים שעדיין גבוהות יחסית עולה חשיבותה של הסלקטיביות בבחירת המניות להשקעה. בנוסף, ראוי לבחון פיזור הסיכון גם באמצעות הגדלת החשיפה לשווקים הבינלאומיים. 


שערי ריבית בעולם

שערי ריבית בעולם
מדינה ריבית
אנגליה 5.75%
ארה"ב 5.25%
אירופה 4%
ישראל 3.5%
יפן 0.5%

 

הדולר נחלש מול מרבית המטבעות המובילים

השקל נסחר במהלך השבוע במגמה מעורבת, אך בסיכומו הוא תוסף (התחזק) מול הדולר. שער הדולר היציג גבוה כעת בכ-7% מרמת השפל שנרשמה באמצע חודש מאי - 3.932 שקל.

 

כלכלני בנק הפועלים מציינים שהדולר נחלש השבוע בישראל במקביל למגמת ההיחלשות שאפיינה את המסחר בו בשוק המט"ח הבינלאומי. "התיסוף בשקל השבוע הקטין את הסיכוי להעלאת ריבית בישראל בתקופה הקרובה, וגם בארה"ב ההערכות מדברות על יציבות ברמת הריבית. בעקבות זאת נראה כי פער הריביות השלילי הרחב שבין השקל והדולר (1.75%), ישאר ללא שינוי בחודשים הבאים".

 

בפועלים ממליצים להחזיק רכיב מט"ח בתיק ההשקעות, בשיעור של כ-10%, תוך פיזור למטבעות נוספים כגון האירו והליש"ט.

 

כלכלני בנק לאומי מציינים כי "השבוע קטע הדולר את מגמת ההתחזקות שרשם מאז אמצע מאי ונחלש באופן חד יחסית מול השקל. החלשותו של הדולר בעולם בשבוע האחרון באה בעקבות התגברות ציפיות המשקיעים כי ה-FED יותיר גם בהמשך את הריבית ללא שינוי ברמה של 5.25%".

 

מנגד מציינים בלאומי, הריבית המונטרית במדינות אחרות כגון גוש האירו ובריטניה צפויה להמשיך ולעלות.

 

"ציפיות המשקיעים להותרת ריבית ה-FED ללא שינוי הושפעו ממספר פרסומי מקרו שביניהם ניתן למנות את נתוני ההכנסה וההוצאה הפרטית, מדד הצריכה הפרטית (ה-PCE) שהיו חלשים בארה"ב ומנגד מדד מנהלי הרכש באירופה שהיה חזק מהצפוי.

   

ללא התפתחויות מהותיות במישור הביטחוני והגיאופוליטי, צופים בלאומי כי "הדולר ימשיך בטווח הקצר והבינוני להיסחר מול השקל סביב רמת המחירים החדשה אליה הגיע ובהתאם למגמות המסחר בעולם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדולר נחלש השבוע מול השקל
צילום: index open
מומלצים