שתף קטע נבחר

אנטיביוטיקה לא מונעת דלקות דרכי שתן

הרופאים רושמים כמעט אוטומטית אנטיביוטיקה מונעת לדלקות שתן חוזרות אצל ילדים, אולם מחקר חדש מגלה שהיא לא עושה הרבה, חוץ מלגדל חיידקים עמידים

ילדים הלוקים בדלקות חוזרות בדרכי השתן, נדרשים להמשיך בטיפול אנטיביוטי מונע משך חודשים ואף שנים ארוכות. אלא שמחקר חדש מגלה כי הטיפול האנטיביוטי הזה אינו מונע דלקות חוזרות, ורק מגביר את הסיכון להתפתחות חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה. מחקר בנושא פורסם לאחרונה בכתב העת JAMA של ההסתדרות הרפואית האמריקנית.

 

החוקרים מאוניברסיטת פנסילבניה בדקו 74,974 ילדים בני 6 ומטה שאובחנו כלוקים בדלקת בדרכי השתן בין השנים 2001 ועד 2006. הילדים טופלו ב-27 מרפאות בשלוש מדינות בארה"ב. מתוך הנבדקים לקו 13% בדלקות שתן חוזרות.

 

החוקרים מצאו כי טיפול אנטיביוטי לא הפחית את הסיכון לדלקות חוזרות, גם אצל ילדים שסבלו מרפלוקס (ליקוי במבנה דרכי השתן הפוגם בזליגת השתן מהכליות אל שלפוחית השתן והחוצה מהגוף). מנגד, הסיכון לדלקות חוזרות שנגרמו על ידי חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה עלה פי 7 בהשוואה לילדים שלא קיבלו טיפול אנטיביוטי מונע. בין החיידקים העמידים נמצאו החיידק אי-קולי, אנטרוקוק וחיידקים נוספים אופייניים לדלקות דרכי השתן.

 

לדברי החוקרים, הטיפול האנטיביוטי המונע מגביר את הסיכון להיווצרות חיידקים עמידים, כפי שהודגם גם במחקרים קודמים. בתוך כך, האנטיביוטיקה לא מנעה את הסיכון לדלקות חוזרות או לפגיעה כליייתית. "חשוב שהרופאים ישוחחו על הסיכונים בטיפול מונע עם ההורים", סיכמו החוקרים, "ייתכן שעדיף פשוט לבצע בדיקות שתן תכופות, לפני שממליצים על אנטיביוטיקה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי גל
כדאי לבדוק לפני שמאבחנים
צילום: איתי גל
מומלצים