שתף קטע נבחר

רוצים ילד גאון? קלטות הן כנראה לא הדרך

מחקר חדש מצא כי קלטות דוגמת "בייבי איינשטיין" עלולות לפגוע בהתפתחות השפה של תינוקות

אם חשבתם שקלטות מהסוג של "baby Einstein" או "brainy baby" יעזרו לילדיכם לצאת גאונים - יכול להיות שאתם ממש טועים. לפי מחקר חדש, לא רק שהקלטות לא ממש עוזרות להתפתחות התינוק, אלא להיפך, הן אפילו עשויות לפגוע בהתפתחות השפה שלו.

 

במהלך המחקר, אשר נערך על ידי פרופ' דימיטרי כריסטקיס, מומחה ברפואת ילדים באוניברסיטת וושינגטון שבסיאטל, ערכו סקר בקרב 1,000 הורים בוושינגטון ומיניסוטה ושאלו אותם שאלות בנוגע לאוצר המילים של ילדיהם, על בסיס 90 מילים סטנדרטיות שתינוקות משתמשים בהן, כגון "אמא" ו"אף".

 

מהמחקר עולה כי בכל שעה שבה תינוקות בני 8-16 חודשים צופים בקלטות מסוג "baby Einstein" או "brainy baby" הם מפסידים בין 6 ל-8 מילים חדשות לאוצר המילים שלהם, בהשוואה לתינוקות בני גילם.

 

עוד גילו החוקרים כי מתוך 32 אחוז מהתינוקות שצפו בוידאו, 17 אחוז צפו בו יותר משעה ביום. התוכניות בקלטות אלו הופקו בצורה שתמשוך מקסימום תשומת לב מהפעוט. הן "קופצות" מקטע לקטע והדיאלוגים המושמעים בהן הם מינימאליים, כך שאינם תורמים כלל להעשרת השפה.

 

"הורים מנסים לשים את ילדיהם על המסלול המהיר, בזמן שהם עדיין לא למדו ללכת וקונים קלטות וידאו במאות מיליוני דולרים לשנה", אומר פרופ' כריסטקיס. "אבל למרבה הצער, מדובר בכסף שהולך לפח".

 

לדבריו, הורים שקוראים לתינוקות ספרים או מספרים להם סיפורים, מעשירים את אוצר המילים שלהם בצורה הרבה יותר משמעותית.

 

כריסטיס מוסיף וטוען שהוא מעדיף שהתינוקות יצפו יחד עם הוריהם ב"אמריקן איידול" מאשר בקלטות הוידאו הללו. הוא מסביר כי בצפייה משותפת במשהו שגם ההורים אוהבים, התינוקות מרוויחים מגע וקשר שידועים כמשפיעים לטובה על ההתפתחות שלהם יותר מהקלטות בהן הם צופים לבד.

 

האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים ממליצה לא לחשוף ילדים לטלוויזיה בכלל עד גיל שנתיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים