שתף קטע נבחר
 

כי"ל: עובדי מפעל רותם דשנים שבנגב פתחו בעיצומים

העיצומים פרצו על רקע אי הסכמות במו"מ על הסכם עבודה חדש לעובדי רותם, שבתגובה מונעים הוצאת והכנסת סחורה וחומרי גלם מהמפעלים ואליהם. שמעון סבן, יו"ר ועד העובדים ברותם: "ההנהלה הורתה לפטר ולהוציא לפנסיה כפויה כ-340 עובדים ותיקים - לא נסכים לכך"

עיצומי עובדים בחברת כימיקלים לישראל. הבוקר (א') פתחו העובדים במפעל רותם שבנגב בעיצומים ונסגרו מספר מתקני ייצור במפעל המרכז את פעילות הפוספט, הדשנים והחומצות של החברה.

 

ברקע, לעיצומים, אי הסכמות במשא ומתן על הסכם עבודה חדש לעובדי רותם, שבתגובה מונעים הוצאת והכנסת סחורה וחמרי גלם מהמפעלים ואליהם ונוקטים בפעולות, להורדת תפוקות.

 

שמעון סבן, יו"ר ועד העובדים, מסר כי "ההנהלה הורתה לפטר ולהוציא לפנסיה כפויה כ-340 עובדים ותיקים, מתוכם כ-200 יפוטרו באופן מיידי ו-140 עובדים נוספים יפוטרו עד שנת 2010. מדובר ב-30% מכח העבודה במפעל המונה כ-1,000 עובדים, כאשר 60% מהם עובדי דור ראשון שנתנו את מיטב שנותיהם לחברה".

 

סבן הוסיף, כי "בוועד העובדים לא יתפשרו אפילו לא על עובד אחד ואם לא יגיעו לפשרה עם ההנהלה, ייאלץ הוועד להורות על סגירת מתקני ייצור נוספים בימים הקרובים, עד להשבתה מלאה של המפעל".

 

מדובר בפעם השנייה מתחילת השנה בו נאלצת הנהלת כי"ל להתמודד עם עיצומים מכיוונם של העובדים. לפני כשלושה חודשים, נקטו עובדי מפעלי ים המלח בעיצומים כתוצאה מאי הסכמות בין הנהלת מפעלי ים המלח לבין מועצת העובדים בנוגע לחידוש הסכם העבודה הקיבוצי. בתגובה לעיצומים במפעלי ים המלח, פעלה ההנהלה באופן מיידי והגיעה להסכמה עם העובדים בתוך שלושה ימים בלבד.

 

בניגוד למפעלי ים מהמלח שתרומתו לרווח של כי"ל מסתכם ב-300 מיליון דולר, המפעל ברותם תורם כ-100 מיליון דולר, אך פעילותו מהותית בעיקר בתחום הדשנים. בשוק מעריכים כי במידה שיימשכו העיצומים למעלה משבוע תיתכן פגיעה משמעותית בפעילות של כי"ל.

 

מהנהלת רותם אמפרט נגב, נמסר: "כחלק מהמו"מ שקיים בין נציגי ועד העובדים לבין הנהלת המפעל, עלה נושא של פרישה מוקדמת לכמות מוגבלת של עובדים. בשום שלב לא הועלה נושא של פיטורי עובדים."

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עקיבא מוזס כימיקלים לישראל
מומלצים