שתף קטע נבחר

הפועלים: התנודתיות בבורסה תחדל רק אחרי רגיעה בעולם

על רקע ירידות השערים החדות ביום ראשון השבוע ולמרות ההתאוששות בהמשך, בסיכום שבועי מקוצר בשל ראש השנה רשמה הבורסה ירידות שערים במדדים המובילים. בנק הפועלים: "התנודתיות תמשך, תיתכן השפעה חיובית לאחר הפחתת הריבית הצפויה בארה"ב"

בסיכום שבוע המסחר המקוצר בשל ראש השנה, רשמה הבורסה התל-אביבית ירידות שערים במדדים המובילים: מדד ת"א 25 איבד 0.34%, מדד ת"א 100 ירד ב-0.72%, התל-טק הוסיף 0.21% ומדד הנדל"ן 15 איבד 0.9%.

 

הסיכום השבועי השלילי הושג בעקבות נעילה שלילית חדה של כ-1.5% במדדים המובילים ביום ראשון לאחר סוף שבוע של ירידות חדות בשווקי העולם ובראשם בוול סטריט על רקע נתוני התעסוקה שהצביעו על פיטורי 4,000 עובדים בחודש אוגוסט, אולם בהמשך השבוע התאוששה הבורסה וסגרה בשני ימים של עליות רצופות.

 

בסיכום שבועי, אומרים כלכלני בנק הפועלים, התנודתיות בשוקי ההון בעולם נמשכה, והמשיכה להקרין גם על שוק המניות המקומי כפי שצפוי גם בהמשך. שווקי העולם יהיו הגורם המרכזי שישפיע על הבורסה בטווח הקרוב, כשתיתכן השפעה חיובית לאחר הפחתת הריבית הצפויה בשבוע הבא בארה"ב, בשיעור של 0.25%-0.5%. אלא שעד שהשווקים בעולם לא ירגעו, אומרים כלכלני הבנק "קשה לנו לראות גם את הבורסה המקומית נרגעת מהתנודתיות הגבוהה וחוזרת למתווה העליות".

 

יחד עם זאת, סבורים בפועלים כי כאשר תוסר העננה הגלובלית - בטווח הבינוני והארוך, יחזרו הנתונים הכלכליים המקומיים להוביל את הבורסה המקומית. בהנחה כי המשבר הגלובלי הנוכחי לא יהפוך למשבר ריאלי תחזור האופטימיות לאחד העם

 

הדולר איבד השבוע 0.77% והאירו הוסיף 0.36% (בשערים היציגים של שלושת ימי השבוע הראשונים). בהמשך היום, תפרסם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט, אשר צפוי לעלות ב-0.6%-0.7% מה שלפי ההערכות בשוק יביא את נגיד בנק ישראל להותיר את הריבית במשק בסוף החודש על כנה ברמה של 4%.  

 

ביחס למסחר בדולר, אומרים כלכלני בנק הפועלים כי הוא יושפע בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, מעריכים בבנק כי הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים.

 

בנוסף, הורדת הריבית בארה"ב צפויה להכביד על הדולר. בינתיים אומרים בפועלים "המסחר במטבעות נמצא בעמדת המתנה עד לישיבת הפד הקרובה, כאשר כל נתון כלכלי שמתפרסם בארה"ב נבחן בעיקר בהקשר להשפעתו על המדיניות המוניטארית. אי הוודאות הינה רק לגבי שיעור ההורדה, רבע או חצי אחוז, כך שבשבוע הבא נראה צמצום פער הריביות השלילי בין השקל והדולר ל - 0.75% - 1%".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירידות שערים בסיכום שבועי
מומלצים