שתף קטע נבחר

FTSE: ישראל שודרגה לרשימת השווקים המפותחים

למעבר ממרשימת השווקים המתעוררים של הבורסה בלונדון וה-Financial Times לדירוג השווקים המפותחים חשיבות רבה כיוון ש-95% מההשקעות מופנות למדינות שנמצאות ברשימת השווקים המפותחים, ורק 5% מושקעים בשווקים המתעוררים

הבוקר פרסמה חברת FTSE Financial Times Stock Exchange)) , חברת בת של הבורסה בלונדון וה-Financial Times, כי ישראל שודרגה ועברה מרשימת השווקים המתעוררים לרשימת השווקים המפותחים, שהיא הרשימה הבכירה ביותר.

 

לדירוג זה חשיבות רבה כיוון שחלק ניכר מכיווני ההשקעות בעולם מתבססים על מדדי הדירוג. 95% מההשקעות מופנות למדינות שנמצאות ברשימת השווקים המפותחים, וה- 5% הנותרים מושקעים בשווקים המתעוררים. שדרוגה של ישראל ייכנס לתוקף בחודש יוני הקרוב.

 

רשימת השווקים המפותחים לא כוללת את כל מדינות ה- OECD, ישראל תצטרף לרשימת 24 המדינות אשר ביניהן ארה"ב, צרפת, גרמניה, יפן, קנדה ובריטניה. ישראל הינה המדינה הראשונה והיחידה לעת עתה מהמזרח התיכון שנכללת ברשימה המכובדת.

 

שר האוצר, רוני בר-און, מסר כי זו עדות נוספת לחוסנה של הכלכלה הישראלית ולהשתלבותה בכלכלה הגלובלית ולצורך להמשיך במדיניות כלכלית אחראית הנשענת על שמירת היעדים הפיסקאליים של הממשלה ועל הנהגת מדיניות מעודדת צמיחה.

 

שמואל בן–טובים, הציר הכלכלי ונציג משרד האוצר בלונדון, הוזמן לאירוע ונכח בעת ההכרזה הרשמית על שדרוג ישראל. הוא מסר כי המעמד היה מרגש וכי הוא מקווה שחברות אחרות שמפרסמות דירוגי השקעה בעלי השפעה עולמית יגיעו למסקנות דומות ויביעו הערכה דומה לכלכלה הישראלית.

 

אסתר לבנון, מנכל הבורסה לני"ע בתל אביב מסרה, כי "מדובר בקפיצת מדרגה חשובה. כעת, עד אמצע יוני 2008 אנו צריכים להבין כיצד לשווק את זה בכדי שהשקעה בחברות בבורסה תגדל ותביא לגידול הזרימת ההון לישראל".

 

באשר לטענה, כי זרימת הכספים העיקרית היא לכיוונן של השווקים המתעוררים, ציינה לבנון כי מדובר בטעות אופטית

שכן הכסף המכריע של הכסף בעולם זורם לשווקים המפותחים. "קרן פנסיה בלונדון לא משקיעה בשוק מתעורר" הוסיפה לבנון.

 

FTSE - מדד בשוליים עבור ישראל

בניגוד למנכ"ל הבורסה יש מי שחושב אחרת. האנליסט חיים ישראל מבנק ההשקעות מריל לינץ', התבטא בעבר כי למרות הכבוד שחולקים למדד ה-FTSE והטפיחות על השכם, אם חברת MSCI תעשה מהלך דומה זו תהיה קטסטרופה לשוק הישראלי.

 

 

לדבריו, 90% מהכסף בעולם מנוהל באמצעות המדדים של בנק ההשקעות מורגן סטנלי (מדדי MSCI) ומכאן ש-10% מהכסף העולמי שנותר נחלק למדדים האחרים ובכללם FTSE. לפיכך, שינוי מעמדה של ישראל לא יגרור שינוי משמעותי בזרימת הכספים.

 

יחד עם זאת, ציין ישראל כי שינוי הסטטוס של ישראל על ידי FTSE לא מחייב תגובה דומה גם מצד מורגן סטנלי, שכן כל בנק השקעות פועל על פי מתודולוגיה שונה.

 

בשורה התחתונה, סיכם ישראל את המהלך כמשמעותי יותר עבור פוליטיקאים בישראל ששידרוג ישראל בתקופת כהונתם יתרום להם הרבה מעבר תרומה האמיתית לשוק ההון הישראלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוני בר-און, שר האוצר - עדות נוספת לחוסנה של הכלכלה הישראלית
צילום: ארז קולומויסקי
מומלצים