שתף קטע נבחר

כך תתמודדי עם תופעות מטרידות בהריון

את מרגישה אותו צומח בתוכך. זו תקופה קסומה של אושר וציפייה. קסומה? לא ממש... כל מה שאת מרגישה זה דווקא צרבות, טחורים, רגליים נפוחות, בחילות ועייפות. איך מתמודדים? הנה כמה הצעות

תקופת ההריון אמנם מלאה קסם, אך גם כרוכה בלא מעט תופעות לא פשוטות. המומחים במחלקה לחינוך וקידום הבריאות בשירותי בריאות כללית מציינים כמה מהן ומציעים דרכים להקלה:

 

בחילות והקאות

ניתנות להקלה באמצעות אכילת ארוחות קטנות יותר ותכופות יותר. לא לוותר על ארוחת בוקר קלה של טוסט ותה. לשכב מעט אחרי האכילה, להימנע מאוכל שמן, מטוגן ומתובל מאוד ולשתות מעט אך לעיתים קרובות, כדי למנוע התייבשות.

 

טחורים, דליות והתנפחות הרגליים

חשוב לנוח לפחות לזמן מה במשך היום, להרים את הרגליים בעת מנוחה או בשינה על כריות, לשכב על הצד, להניח את הרגליים על שרפרף בזמן עבודה בישיבה.

 

צרבת

ניתן להקל באמצעות אכילת שקדים, שתיית חלב קר ושכיבה על כריות מוגבהות.

 

התכווצויות ברגליים

מומלץ לדרוך מיד על הרצפה בכף רגל יחפה ולעסות את האזור הכואב וכן לכופף את הרגל כלפי מעלה. תזונה עשירה בסידן עשויה להפחית את ההתכווצויות.

 

הפרשות מהנרתיק

מומלץ להרבות בשטיפת המקום במים ללא סבון ולשים לב לכמות, לצבע ולריח ההפרשות. במקרה של הפרשה חריגה או דימום יש לפנות לטיפול רפואי.

 

עייפות

העומס על מערכות הגוף והשינויים ההורמונליים גורמים לתחושת עייפות כמעט מתמדת. מומלץ להימנע ממאמצים פיזיים קשים ולתכנן סדר יום שיאפשר מנוחה, להשתדל לתת לרגליים לנוח ולשכב מדי פעם כשפלג הגוף העליון מוגבה מעט.

 

בצקת

אם הבצקת מלווה בכאב ראש חריף, טשטוש ראייה, התנפחות הפנים, הקאות או כאבים בבטן העליונה – חשוב לפנות לייעוץ רפואי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים