שתף קטע נבחר
 

לאומי והפועלים: הדולר לא יתחזק בקרוב

כלכלני הפועלים: הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים. לאומי: נתונים רבים עשויים להמשיך ולתמוך בשקל. לגבי הבורסה - בבנקים ממליצים להשקיע במניות של חברות גדולות ויציבות

כלכלני הבנקים הגדולים, לאומי והפועלים, מעריכים כי  בתקופה הקרובה הדולר לא צפוי להתרומם וכי השקל אף עשוי להמשיך ולהתחזק מול המטבע האמריקני.

 

כלכלני הפועלים מציינים בסקירתם השבועית, כי הדולר נסחר השבוע במגמה מעורבת מול השקל, אך בסיכומו (עד יום ה') הוא נותר כמעט ללא שינוי לעומת סיום המסחר בשבוע שעבר. זאת, במקביל לשינוי בשער הדולר מול האירו בשוק המט"ח הבינלאומי. כלומר, השער היציג של הדולר ממשיך לשייט סביב רמת השפל של 9 השנים האחרונות.

 

מתחילת השנה נחלש הדולר בכ- 7% ומרמת השיא השנתית שנרשמה בחודש יולי – 4.35 שקלים לדולר, הדולר נחלש ביותר מ- 10%. כאמור, המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי מושפע בעיקר ממגמת המסחר של הדולר בעולם והביצועים הטובים של הכלכלה הישראלית נדחקו לשוליים.

 

להערכת כלכלני הפועלים, המסחר בדולר בשוק המט"ח הישראלי יושפע גם בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ובשוקי המניות, ברחבי העולם. יחד עם זאת, הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים.

לאור האמור לעיל, אנו ממליצים להחזיק רכיב מט"ח בתיק ההשקעות, בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור למטבעות נוספים כגון האירו.

 

כלכלני בנק לאומי מציינים בסקירתם, כי בתחילת השבוע רשם הדולר התחזקות מול השקל שנמחקה בהמשך, כך שבסיכומו של השבוע נותר הדולר כמעט ללא שינוי מול השקל, כל זאת בדומה למגמת המסחר בעולם.

 

להערכת כלכלני לאומי, חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר ה-Subprime וכן הצפי להמשך הצטמצמות פער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקאי, עשויים להמשיך ולתמוך במטבע המקומי.

 

שוק המניות: "רמה נוחה להשקעה"

לגבי שוק המניות, בבנק הפועלים מעריכים כי הוא ימשיך להיות תנודתי בטווח הקצר, ויושפע בעיקר מהנעשה בשוקי ההון הגלובליים. עם זאת, אנו סבורים כי בטווח הבינוני קיימים מספר גורמים, אשר תומכים במגמה חיובית, כשהעיקריים שבהם:

צפי להמשך צמיחה מקומית גבוהה גם ברבעונים הבאים; ריבית נמוכה שאינה צפויה לעלות בחודשים הקרובים, על פי תחזית המחלקה הכלכלית של בנק הפועלים; תחזיות להמשך ביצועים טובים מצד החברות; מכפיל הרווח הנקי המשוקלל של השוק נמצא ברמה נוחה להשקעה.

 

מצד הסיכונים עומדים החששות מפני האטה כלכלית בארה"ב, שעלולה לפגוע גם בצמיחת המשק המקומי. גורם נוסף בעל פוטנציאל להעיב על השוק הוא מחיר הנפט, שכעת נסחר ברמה של מעל ל-90 דולר לחבית, ועלול בסופו של דבר להביא לפגיעה גם בכלכלה הריאלית.

 

לאור האמור לעיל, המלצתנו היא להמשיך ולהחזיק בעיקר במניות גדולות, במניות בעלות מדיניות דיבידנד ברורה, בסקטורים דפנסיביים, ותוך הקפדה על פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי בהתאם להקצאת הנכסים המומלצת בסקירת שוק

  

כלכלני לאומי מציינים כי בין הגורמים שתרמו לחוסנו היחסי של שוק המניות המקומי השבוע היו תחזיות בנק ישראל לשנים 2007 ו- 2008. הבנק עדכן את אומדן שיעור הצמיחה לשנה הנוכחית ל- 5.4% בהשוואה לנתון קודם של 5.1%. כמו כן, עדכן הבנק את תחזית הצמיחה לשנת 2008 משיעור של 4.1% לשיעור של 4.4%. נציין כי כלכלני בנק ישראל סייגו את התחזית באמרם כי במקרה של גלישת המשק האמריקאי למיתון ב- 2008 שישתקף בהאטה משמעותית בסחר העולמי, צפוי שיעור הצמיחה במשק המקומי לעמוד על 3.6% בלבד. כך או כך, נראה כי על אף שיעורי הצמיחה הנאים, בשנה הבאה תחל האטה בצמיחת המשק שעשויה לסמן את תחילת סופו של מחזור העסקים החיובי.

 

לגבי העתיד - כלכלני לאומי מציינים כי הרבעון האחרון של השנה ידוע לרוב בתשואתו החיובית. להערכת לאומי, בשל משבר האשראי שפקד את העולם וצפוי להשפיע על ביצועי הפירמות ובשל מחירי השיא של חומרי הגלם, ברבעון זה צפויות התשואות להיות מתונות יותר וכן צפויה תנודתיות רבה. בתוך כך אנו ממליצים על החזקה במניות ערך של חברות יציבות ובעלות מדיניות חלוקת דיבידנד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דולר. ימשיך להתכווץ?
צילום: index open
מומלצים