שתף קטע נבחר

הבנקים: "השקל ימשיך להתחזק בטווח הקצר"

כלכלני הפועלים: הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים. לאומי: נתונים רבים עשויים להמשיך ולתמוך בשקל. לגבי הבורסה - בבנקים ממליצים להשקיע במניות של חברות גדולות ויציבות

שבוע המסחר בשוק ההון המקומי ננעל בעליות שערים על רקע פרסומם של נתוני מאקרו חזקים בארה"ב שהביאו לעליות שערים נאות בבורסות מעבר לים.

 

בסיכום שבועי ובדומה לשבוע שעבר, רשם מדד היתר 50 את העליות החדות ביותר (5.6% ) ומנגד מדד התל טק 15 רשם ירידות חדות של כ-4.7% ובכך חזר לרמה נמוכה מעט מזו בה שהה בתחילת השנה. מדדי המעו"ף ות"א 100 חתמו את שבוע המסחר עם עליות של כ-1.5%.

 

לקראת שבוע המסחר הבקרוב, מעריכים כלכלני בנק לאומי, כי משבר האשראי בעולם ומחירי השיא של חמרי הגלם צפויים להשפיע גם השבוע על ביצועי הפירמות. יחד עם זאת, מציינים ביחידת המחקר של הבנק, המסחר בשוק המקומי יושפע בעיקר מן המגמה מעבר לים ומהחלטת הריבית בארה"ב שתתקבל בשבוע הבא. בתוך כך, ממליצים בבנק להתמקד בהחזקת מניות ערך של חברות יציבות ובעלות מדיניות חלוקת דיבידנד וכן על רכישת הגנות מתאימות.

 

כלכלני הפועלים, מעריכים אף הם כי שוק המניות המקומי צפוי להמשיך בתנודתיות הגבוהה המאפיינת אותו בתקופה האחרונה, הנובעת מהשפעת הבורסות בעולם. בהקשר זה סבורים ביחידת המחקר של הבנק, כי גם אם ימשך הלחץ השלילי בעולם, הרי שהוא יורגש גם בתל אביב אך במידה מתונה יותר.

 

במבט לעתיד, מציינים בבנק לחיוב את הנתונים הכלכליים הטובים של המשק הישראלי וביצועי החברות , הצפוים להמשיך ולהטיב עם המניות המקומיות.

 

"ההערכות הן כי הצמיחה בישראל צפויה להמשך גם ב-2008 (גם אם בקצב מתון יחסית לצמיחה החדה של 2007), וכמוה גם הצריכה הפרטית, כך שמבחינה זו אנו חשים נוח עם החשיפה המנייתית מעבר ללחצים האפשריים בטווח הקצר" הוסיפו ביחידת המחקר של הפועלים.

 

בשורה התחתונה, ממליצים כלכלני הפועלים להמשיך ולהחזיק בעיקר במניות גדולות, במניות בעלות מדיניות דיבידנד ברורה, ולהתמקד בחברות המוטות לצריכה המקומית, הצפויות להפגע פחות מהנעשה בעולם ולהמשיך ולהנות מהשיפור הכלכלי המקומי.

 

"השקל ימשיך להתחזק בטווח הקצר"

הדולר נסחר השבוע במגמה מעורבת מול השקל, בדומה להתפתחות המסחר בשוק המט"ח הבינלאומי, כאשר בסיכום המסחר השער היציג עלה, אך נותר קרוב מאוד לרמת השפל של 9 שנים, שנרשמה בשבוע שעבר. בסיכום שבועי התחזק הדולר בכ-0.8% מול השקל ובכ-1.3% מול האירו.

 

ביחידת המחקר של בנק לאומי, מעריכים כי חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר הסאב-פריים וכן הצפי להמשך הצטמצמות פער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקני, צפויים להמשיך ולתמוך במטבע המקומי בטווח הקצר-בינוני.

 

לעומת זאת, מציינים כלכלני לאומי כי בטווח הארוך יותר מגמת החלשותו של הדולר בעולם תגיע למיצוי, מה שיבוא לידי ביטוי גם מול השקל.

 

ביחידת המחקר של בנק הפועלים סבורים, כי המסחר בדולר בשוק המקומי יושפע גם בתקופה הקרובה מהתפתחות המסחר בדולר ברחבי העולם. יחד עם זאת, מציינים כלכלני הפועלים כי הגורמים התומכים במגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים.

 

"בשבוע הבא צפויה הישיבה המוניטרית של הפד ונכון לעכשיו הדעות חלוקות רק לגבי שיעור הפחתת הריבית, כאשר הסיכויים כמעט שווים להפחתה בשיעור של 0.25% או להפחתה בשיעור של 0.5%. בכל מקרה צפוי צמצום בפער הריביות ויתכן אף שהריביות בארה"ב ובישראל יעמדו על אותה רמה של 4%. שתי האפשרויות צפויות לספק לשקל תמיכה", הוסיפו כלכלני הפועלים.

 

היבט נוסף שמציינים בבנק נוגע להערכות כי הפד ימשיך להפחית את הריבית של הדולר גם בשנה הבאה -  מהלך שצפוי לספק לשקל תמיכה נוספת.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים