שתף קטע נבחר

הבנקים: הבורסה תמשיך בתנודתיות הגבוהה

בלאומי והפועלים ממליצים להשקיע במניות של חברות גדולות ויציבות על רקע המשך התנודתיות. לגבי הדולר - במזרחי-טפחות סבורים שאין מקום להתחזקות השקל, בעוד שבלאומי והפועלים צופים כי השקל ימשיך להיות חזק

שבוע המסחר בשוק ההון המקומי התאפיין במגמה חיובית ברובו, אך הסתיים בירידות שערים.

 

הפחתת הריבית בארה"ב, באמצע השבוע, בשיעור של 0.25% בלבד אכזבה את המשקיעים, שחלקם ציפו להפחתה בשיעור גבוה יותר, וגררה את הבורסות מעבר לים לירידות שערים חדות. בארץ הפגינה הבורסה איתנות מול ירידות אלו כשמחזור המסחר היומי הממוצע עמד על כ-2 מיליארד שקל, מעט גבוה מהמחזור הממוצע שנרשם מתחילת השנה.

 

בסיכום שבועי רשם מדד המעו"ף עלייה של כ-1.2% ומדד ת"א 75 רשם ירידה של כ-0.6%. מבחינת מדדי היתר 50 והתל טק 15 אשר בשבוע שעבר בלטו, האחד בעליות החדות ביותר והשני בירידות החדות ביותר, התהפכו היוצרות כשהשבוע רשם הראשון ירידה והשני חתם אותו בעלייה. מדד הבנקים הפתיע השבוע עם עלייה של כ-3.6% בהובלת מניית לאומי שהודיעה על חלוקת דיבידנד ענק.

 

לקראת שבוע המסחר הקרוב, סבורים כלכלני לאומי כי בטווח הקצר נתוני מאקרו ומיקרו טובים צפויים להמשיך לתמוך בשוק המקומי, אם כי מגמת המסחר צפויה להמשיך להיות תנודתית והיא תיקבע בהתאם למגמת המסחר בחו"ל.

 

בהקשר זה מציינים בבנק, כי משבר האשראי שפקד את העולם ומחירי השיא של חומרי הגלם, צפויים להמשיך להשפיע על ביצועי הפירמות. בתוך כך ממליצים ביחידת המחקר של לאומי, להתמקד במניות של חברות יציבות ובעלות מדיניות חלוקת דיבידנד, ולבצע הגנות מתאימות.

 

ביחידת המחקר של בנק הפועלים, סבורים אף הם, כי שוק המניות המקומי צפוי להמשיך בתנודתיות גבוהה בהתאם לשוקי המניות בעולם. עם זאת, מציינים כלכלני הפועלים, כי גם אם ימשך הלחץ השלילי בעולם, הרי שהוא יורגש גם בתל אביב אך במידה מתונה יותר.

 

בתוך כך, ממליצים בבנק להמשיך ולהחזיק בעיקר במניות גדולות, בעלות מדיניות דיבידנד ברורה, ולהתמקד בחברות המוטות לצריכה המקומית, הצפויות להיפגע פחות מהנעשה בעולם ולהמשיך ולהנות מהשיפור הכלכלי המקומי.

  

תחזית דולר

השבוע התחזק הדולר מול השקל בניגוד למגמת המסחר במטבעות המובילים בעולם. ההתחזקות נרשמה על רקע הפחתת הריבית בארה"ב בשיעור של רבע אחוז בלבד, וכן על רקע התנודתיות הרבה שאפיינה את שווקי ההון בעולם שהגדילה את רתיעת המשקיעים מהשקעה בשווקים מתעוררים לרבות ישראל. בסיכום שבועי התחזק הדולר בכ- 1.2% מול השקל ונחלש בכ-0.3% מול האירו.

 

"חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית, בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו למשבר האשראי והצפי להמשך צמצום פער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקאי, צפויים להמשיך ולתמוך במטבע המקומי בטווח הקצר-בינוני", אומרים ביחידת המחקר של בנק לאומי.

 

עם זאת, בטווח הארוך יותר מציינים כלכלני לאומי, כי מגמת החלשותו של הדולר בעולם מתקרבת למיצוי, מה שיבוא לידי ביטוי גם מול השקל.

 

במחלקת המחקר של בנק הפועלים, סבורים כי מגמת ההתחזקות של השקל עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים.

 

"ההערכות כי הפד ימשיך להפחית את הריבית של הדולר גם בשנה הבאה, צפויות לספק לשקל תמיכה נוספת, הוסיפו כלכלני הבנק.

 

בתוך כך, ממליצים בבנק להחזיק רכיב מט"ח בתיק ההשקעות, בשיעור של כ-10%, תוך פיזור למטבעות נוספים כגון האירו והליש"ט.

 

בניגוד לפועלים ולאומי, סבורים כלכלני מזרחי טפחות, כי לאחר ההתחזקות המהירה שנרשמה בשער ה שקל-דולר, אין מקום לייסוף נוסף במטבע הישראלי.

 

"ארה"ב תתקשה לנקוט הקלות מוניטאריות נוספות, בעוד בנק ישראל יצטרך להשתהות עם העלאת הריבית עד שהשלכות הייסוף תתפוגגנה והעליות במחירי המוצרים והשירותים בתוך המשק ובמחירי התשומות יותירו את חותמן במדד", מציינים כלכלני הבנק.

 

על רקע זה, מציינים במזרחי טפחות, כי מסתמנת היחלשות במטבע הישראלי, תוך עלייה בשיעור התנודתיות. זאת, בשל ריבאונד במטבע האמריקאי בשוקי העולם ולנוכח שחיקה בכוחות הבסיסיים שתמכו עד כה במטבע הישראלי - החשבון השוטף ותנועות ההון.

 

בראייה ל-12 החודשים הקרובים, צופים בבנק כי, שער החליפין ינוע בין 4.2-4 שקלים לדולר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בורסה. התנודות יימשכו
צילום: index open
מומלצים