שתף קטע נבחר
 

הדולר היציג נחלש ב-0.74% וירד ל-3.914 שקל

כלכלני הבנקים מעריכים כי בטווח הקצר ישמור הדולר על רמתו הנמוכה מול השקל. בבנק לאומי סבורים כי במהלך 2008 תתהפך המגמה וצפוי פיחות קל בשער השקל. אשר לבורסה - כלכלני שני הבנקים מסכימים כי גם שבוע המסחר הבא צפוי להיות תנודתי, אך הם ממליצים להמשיך להחזיק במניות של חברות יציבות ורווחיות

שער הדולר המשיך להיחלש גם היום (שישי). השער היציג של הדולר ירד היום (ו') ב-0.735% ונקבע על 3.914 שקלים. האירו ירד ב-0.47% ושערו היציג נקבע על 5.6207 שקלים.

 

שבוע המסחר החולף במטבע חוץ היה תנודתי, כמו הבורסה. בתחילת השבוע המשיך הדולר לעלות ואף חצה ליום אחד את רף 4 השקלים, אולם לקראת סוף השבוע שינה המסחר בשוק המט"ח המקומי כיוון והשקל שב והתחזק.

 

לקראת החלטת הריבית לחודש ינואר צופים כלכלני בנק הפועלים כי על רקע הציפיות להעלאת הריבית השקלית, יספק צמצום פער הריביות השלילי בין השקל והדולר תמיכה לשקל ויבטיח את יציבותו. הגורמים התומכים בשקל, אומרים בבנק הפועלים, עדיין תקפים, שכן המשקיעים הזרים צפויים להמשיך להשקיע בישראל, על רקע הציפיות כי הכלכלה המקומית תמשיך להפגין ביצועים טובים.

 

גם בבנק לאומי סבורים כי בטווח הקצר-בינוני צפוי השקל להתחזק על רקע "חוסנו הפיננסי של השוק המקומי וחשיפתו הנמוכה יחסית (בהשוואה לארה"ב ולגוש האירו) להשפעות הישירות של משבר הסאב-פריים  כמו גם הצפי להמשך הצמצום בפער הריביות בין השוק המקומי לזה האמריקאי".

 

יחד עם זאת אומרים בלאומי כי בטווח הארוך יותר נראה כי מכלול האלמנטים שתמכו במטבע המקומי הולכים ונחלשים, הן על רקע הצפי לתנועות הון מדודות יותר לשוק הישראלי בהשוואה ל-2007 (גם על רקע אי הוודאות העולה בשווקים) והן על רקע ההתקרבות של היחלשות הדולר בעולם לכלל מיצוי וצפי למגמה הפוכה במשך 2008. התפתחויות אלו צפויות לבוא לידי ביטוי בשערי החליפין בשוק המקומי, בו צפוי להערכת כלכלני לאומי, פיחות מסויים (לא דרמתי) בשקל.

 

במזרחי טפחות, סבורים בשלו התנאים לפיחות בשער החליפין שקל -דולר וכי אין מקום לייסוף נוסף במטבע הישראלי ומסתמת היחשלות בו, תוך עלייה בשיעור התנודתיות. ברקע, ריבאונד במטבע האמריקני בשוקי העולם וכן לנוכח שחיקה בכוחות הבסיסיים שתמכו עד כה במטבע הישראלי -החשבון השוטף ותנועות ההון.

 

לאומי והפועלים - תימשך התנודתיות בבורסה

המסחר בבורסה של תל-אביב התחיל השבוע בירידות חדות על רקע המדד הגבוה לחודש נובמבר וירידות חדות שנרשמו בארה"ב בסוף השבוע הקודם. אולם בהמשך השבוע, עברה הבורסה להיסחר במגמה מעורבת ואתמול (ה') ננעל המסחר בעליות שערים.

 

בסיכום שבועי ננעלו המדדים המובילים בירידות שערים. מדד ת"א 25 איבד השבוע 2.22%, ת"א 100 איבד 3.17%.  מניות הנדל"ן הן שסבלו בעיקר מהתנודתיות במסחר שהביאה את מדד הנדל"ן לסכם את השבוע בירידה חדה של 8.3%.

 

בשבוע הבא, יתרכזו ציפיות המשקיעים בהחלטת הנגיד על הריבית לחודש ינואר שתתפרסם ביום שני הקרוב, ואשר לפי רוב ההערכות בשוק צפויה לעלות ב-0.25%, בעיקר על רקע העלייה של 0.4% במדד המחירים של חודש נובמבר.

 

בסיכום שבועי סבורים כלכלני בנק הפועלים כי השבוע האחרון ממחיש את העליה ברמת הסיכון בשוק המניות, ומעריכים כי התנודתיות בשערים תמשיך להיות גבוהה נוכח המגמה הדומה בשוקי העולם. עם זאת, עד לסוף החודש, אומרים בפועלים, ינסה השוק לשמור על יציבות, המאפיינת אותו באופן מסורתי בסוף השנה.

 

לדעתם, הנתונים הכלכליים הטובים של המשק הישראלי בכלל, וביצועי החברות בפרט, צפויים להמשיך ולהיטיב עם המניות המקומיות. ההערכות הן כי הצמיחה הגבוהה יחסית בישראל צפויה להימשך גם ב-2008 (גם אם בקצב מתון יחסית לצמיחה החדה של 2007), וכמוה גם הצריכה הפרטית, כך שמבחינה זו, בטווח הארוך, ניתן לשיטתם להמשיך בחשיפה מנייתית.

 

בבנק לאומי סבורים בראייה לשבוע הקרוב כי התנודתיות הרבה במסחר צפויה להימשך בשל משבר האשראי שפקד את העולם ואשר צפוי להשפיע על ביצועי הפירמות, ובשל מחירי השיא של חומרי הגלם ותוך קורלציה גבוהה עם השווקים הבינלאומיים. בלאומי ממליצים להחזיק במניות של חברות יציבות ורווחיות, בעלות מדיניות חלוקת דיבידנד וכן על רכישת הגנות מתאימות.

 

לקראת השנה הבאה, צופים במזרחי טפחות כי האפיק המנייתי, בארץ ובחו"ל, יציע תשואה חד ספרתית נמוכה. היחלשות בצריכה הפרטית, ריסון מוניטארי קרב והשלכות נגררות של הייסוף בערך השקל יקשו על שוק המניות בישראל.

 

להערכת כלכלני מזרחי טפחות, תירשם בשנת 2008 היחלשות של ממש בשיעור ההתרחבות הכלכלית, אם כי נתונים כגון מדד הייצור התעשייתי והמדד המשולב מרמזים כי היא לא תורגש כבר בחודשים הראשונים של השנה אלא בהמשכה.


פורסם לראשונה 21/12/2007 10:07

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים