שתף קטע נבחר
 

יום א': הבורסה בעקבות שאר העולם: ת"א 25 ירד ב-2.5%

הבורסה של ת"א הלכה היום בעקבות הירידות התלולות שנרשמו בסוף השבוע בשאר הבורסות בעולם. מדד ת"א 25 ירד ב-2.54%, מדד ת"א 100 נחלש ב-2.34%, מדד הנדל"ן צנח ב-2.26% ומדד התל טק צנח ב-4.59%. בניגוד לציבור המשקיעים, מנהלי ההשקעות לא מתרגשים מהתנודתיות בשוק וממליצים על הגדלת החשיפה למניות ישראליות: "השוק מגיב כאן בצורה נורמלית ורגילה לחלוטין"

המסחר בבורסה של תל-אביב ננעל הערב (א') בירידות שערים חדות על רקע ירידות השערים החדות שנרשמו בסוף השבוע בוול סטריט לאחר שפורסמו מדדי התעסוקה שהגבירו את החשש למיתון במשק האמריקאי. מדד ת"א 25 ירד ב-2.54% לרמה של 1,177.73נקודות. מדד ת"א 100 ירד ב-2.34% לרמה של 1,117.45 נקודות. התל-טק צנח ב-4.59% לרמה של 331.08 נקודות ומדד הנדל"ן צנח ב-2.26% לרמה של 622.12 נקודות. מחזור המסחר הסתכם ב-2.591 מיליארד שקל.

 

"אני לא מוטרד ממצב השוק הישראלי"

בניגוד לציבור המשקיעים, מנהלי ההשקעות לא מתרגשים מהתנודתיות בשוק ואף מזהים הזדמנויות קנייה. רן שחם, מנהל הנוסטרו בבית ההשקעות אלטשולר שחם, אמר היום: "השוק המנייתי מגיב כאן בצורה נורמלית ורגילה לחלוטין. אני לא מוטרד ממצב השוק הישראלי ומזהה שנוצרות הזדמנויות קניה בשוק המקומי". 

 

 

קובי נבון, מנכ"ל כלל פיננסים ניהול השקעות, אומר היום כי "תגובת השוק מוצדקת, לאור מה שקרה בסופ"ש בארה"ב, בייחוד בפרספקטיבה של השיאים אליהם נשקו המדדים לאחרונה". נבון מדגיש כי "המניות הדואליות הן שמתדלקות את הירידות במדדים, בעוד שהמניות המקומיות יורדות בשיעורים נמוכים יותר של כ1% עד 2%". 

 

"להגדיל את האחזקה במניות בארץ"

איל סגל, מנכ"ל תכלית בית השקעות, מציין כי "נקודות מפנה בשוקי ההון מתאפיינות בדרך כלל במצב של רמות מחירים גבוהות וריביות גבוהות. כיום, הן רמות המחירים והן הריביות בארץ, בארה"ב ובאירופה אינן גבוהות. בנוסף, המדינות המתעוררות ימשיכו לתמוך בכלכלה העולמית ולחזק אותה. לכן, אני מעריך שלא מדובר בנקודת מפנה אלא בתגובה נקודתית לטווח קצר. משקיעים שמתלבטים כיצד לנהוג בימים אלה בהחלט יכולים להתחיל להגדיל את שיעור האחזקה במניות בארץ".

 

עידן אזולאי מנכ"ל בית ההשקעות אפסילון, "הנתונים שהתפרסמו ביום שישי בארה"ב הם רק ביטוי פורמאלי למצב המשק האמריקני. מצב השווקים בעולם כבר מתומחר בשוק המניות, כך שמי שמתחיל לקנות היום מניות עושה עסקה טובה לטווח ארוך".

 

עמיחי בומבך, מנהל מחלקת מחקר מניות בפסגות אופק, אומר כי "הכיוון בארה"ב הוא שלילי וברור. רואים את זה מבחינת כל המדדים הכלכליים שפורסמו לאחרונה. הנתונים הללו בצירוף העובדה שהנפט נשק ל-100 דולר ביום חמישי ובהמשך לעליות חדות במחירי הסחורות החקלאיות, מביאות לאפשרות של מיתון בארה"ב". באשר לתגובת שוק המניות המקומי להתפתחויות המתרחשות מעבר לים אומר בומבך, כי ההחלטות בשוק המניות הן לטווח ארוך - אסור לפעול מתוך רגש ביום של פאניקה בשווקים. בטווח הקרוב התנודתיות אומנם תימשך אך בארוך שוק המניות נותן תשואה עודפת", מסכם בומבך.

 

אלדד תמיר, מנכ"ל משותף, תמיר פישמן מאמין כי "השוק ימשיך להיות תזזיתי בחודשים הקרובים. השוק יגיב בהיסטריה לכל נתון שלילי ופחות לנתונים חיוביים. אינני מאמין שאנחנו בתקופת מיתון אלא בתקופת פחד. בסך הכל זוהי הזדמנות קנייה למניות שחוטפות כתוצאה מההיסטריה. חשוב מאוד בתקופות כאלו להתעלם מהמקרו ולבחון את המיקרו, את החברות עצמן ולהבין שרווחים עושים כשכולם פסימיים. סך הכל אנו מאמינים שהשנה תהיה חיובית והורדת הריבית הצפויה רק תעזור".

 

אורי רבינוביץ, המשנה למנכ"ל הראל פיא, "השוק מיועד לאנשים עם עצבי ברזל. צפינו שנה סוערת ב-2008 והסערה מורגשת כבר עכשיו, אבל התגובה חזקה מדי. אני צופה, שהמשך החודש יהיה טוב יותר משלושת הימים האחרונים. למשקיע המקומי כדאי להתייחס לירידות היום בתור הזדמנות ואף לאסוף מניות בסוף היום, על רקע ירידות המחירים. בכל מקרה מומלץ לחכות לסוף היום לפני ביצוע שינויים".

  

הסוחרים - אין פאניקה

"לכל היותר ניתן לומר שהשוק נכנס לעמדת התגוננות שמא באמת נמשיך לראות האטה בכלכלה האמריקנית והגלובלית בכלל" אומר בסיומו של יום המסחר השלילי במיוחד בבורסה של תל-אביב דניאל רפופורט יועץ למשקיעים זרים בלידר שוקי הון "אין פאניקה בבורסה. התחושה מזכירה את מה שאירע ביום שישי בארה"ב לא פאניקה ולא בהלה.

 

"גופי השקעה מקטינים את החשיפה שלהם למניות על רקע כמה נתונים מאכזבים והחשש מהאטה ומגדילים את בחשיפה לאג"ח ומזומן. בדרך כלל בימים כאלה המניות הסחירות פחות הן אלה שסופגות הכי קשה. והמשקיעים מנצלים את הירידות לקנות מניות שמתומחרות בחסר. תחום הכימיה נהנה היום מקניות של זרים שחושבים שלסקטור הזה יש עדיין פוטנציאל לעליות".

 

משה בן אסייג מחדר המסחר של כלל פיננסים בטוחה לא מזהה תחושות מיוחדות ביום המסחר הזה. "אין מוסדיים שיוצאים מהשוק להפך. המשקיעים ממתינים להחלטות שצפויות בתקופה הקרובה וישפיעו על המסחר. צריך להבין שהשוק יורד בגלל ארה"ב לא בגלל ישראל, הנתונים כאן לא רעים בכלל הבעיה מגיעה מבחוץ ולכן אין פאניקה, יש המתנה לראות לאיפה הדברים יתפתחו. המשקיעים דרוכים לקראת נתונים שיעזרו למצוא כיוון יותר ברור".

 

שיא של שנתיים באבטלה בארה"ב

ביום שישי כאמור ננעלו במדדים בוול סטריט בירידות שערים חדות: מדד הדאו ג'ונס ירד ב-1.98% לרמה של 12,797.82 נקודות; הנאסד"'ק רשם ירידה של 3.77% לרמה של 2,504.65 נקודות; ואילו מדד ה-S&P 500 רשם ירידה של 2.46% לרמה של 1,411.59 נקודות.

 

לירידות הביאו נתוני התעסוקה במשק האמריקני שהצביעו על שיא של שנתיים באבטלה לרמה של 5% ועל עלייה של 18 אלף מועסקים בלבד (נתון הנמוך ב-75% מהתחזיות) מה ששב והגביר את החששות ממיתון אליו צועד השוק האמריקני ומרמז כי בהחלטת הריבית הקרובה של סוף ינואר צפוי פיחות חד של 0.5%.

 

נתוני התעסוקה השפיעו גם על מחיר הנפט שרשם בסוף השבוע ירידה של 1.3% ל-97.91 דולר לחבית זאת לאחר שמוקדם יותר השבוע נגע כבר ברמה של 100 דולר לחבית.

 

בבנק מזרחי טפחות אומרים הבוקר כי יש לשים את דו"ח התעסוקה בפרספקטיבה הראויה ולהתייחס למכלול הנתונים על המשק האמריקאי, שאינם כה נוראיים וחלקם אף מהווים נקודות אור להמשך.

 

לשיטתם, "נתון זה זרע בהלה בשווקים, שייחסו לו השלכות של ממש לנסיגה כלכלית בארה"ב ולא בהכרח בצדק. נתון התעסוקה נוהג לשקף את תמונת העבר (לבטא בפיגור את הסביבה הכלכלית) ויכולתו להצביע על התרחשויות קדימה נמוכה יותר (לא נעשה בו שימוש כאינדיקאטור מוביל). נתון זה גם תנודתי מאוד ונוטה להיות מתוקן לאחור בשיעורים חדים". בשורה התחתונה אומרים במזרחי טפחות "נחיתה רכה כנראה תורגש, אך לאו בהכרח מיתון של ממש".

 

היום יום א' לא יתקיים מסחר במט"ח, אולם האופציות בשערו של הדולר יעוררו עניין על רקע השער אותו רשם המטבע האמריקני ביום שישי - 3.807 שקלים, שפל של כמעט 10 שנים. בסיכום שבועי נחלש המטבע האמריקני בכ-1.3%.

 

מוקדי מסחר

טבע ירדה ב-0.22% לאחר שפתחה את המסחר בפער ארביטראז' חיובי של 0.6% על אף הירידות בוול סטריט, לאחר שביום חמישי דיווחה על קבלת שני אישורי FDA לשיווק תרופות בהיקף של 378 מיליון דולר.

 

מדד התל טק הגיב כאמור לירידות בוול סטריט בצורה חדה לאחר שמניות רבות פתחו את המסחר בפערי ארביטראז' שליליים. מניית אלווריון צנחה ב-5.44% לאחר שפתחה את המסחר בפער שלילי של 6.43%, מניית נייס איבדה 4.9% לאחר שפתחה בפער שלילי של 5.05% ומניית אודיוקודס ירדה ב-4.27%  לאחר פער שלילי של 5.07%.

 

מניית סרגון זינקה ב6.82% לאחר שבית ההשקעות מורגן ג'וסף העלה את המלצתו למניה מ"החזק" ל- "קנייה". בתגובה להמלצה, מניית החברה זינקה בכ- 7% במסחר בוול סטריט.

 

הכנסו לפורום הבורסה של ynet.


פורסם לראשונה 06/01/2008 08:43

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ירידות חדות בבורסה
קובי נבון. "תגובת השוק מוצדקת"
אלדד תמיר. השנה תהיה חיובית"
צילום: סיון פרג'
מומלצים