שתף קטע נבחר

המנהל של U2: "הטכנולוגיה ההיפית הורסת את המוזיקה"

על פי פול מק'גינס, התרבות של עמק הסיליקון והמערכת האקולוגית שלה חוללה שינוי תרבותי המבוסס על "ערכי ההיפים" של החוף המערבי

אלטון ג'ון לא לבד. המנהל של להקת U2 קרא השבוע ליוצרים להצטרף אליו במאבק בטכנולוגיה "ההיפית" ובמנהלי חברות האינטרנט, האשמים, לטענתו בקריסת תעשיית המוזיקה.

 

פול מק'גינס, שעומד מאחורי ההצלחה המטאורית של המגה-להקה האירית ב-30 השנים האחרונות וכמו כן משמש המנהל של פי ג'יי הארווי, אמר בכנס המוזיקה Midem בקאן, כי ראשי חברות טכנולוגיה כמו סטיב ג'ובס, מנכ"ל אפל וביל גייטס, היו"ר היוצא של מיקרוסופט, הם המרוויחים הגדולים מהפיראטיות המקוונת ואינם עושים דבר כדי לעצור אותה.

 

"אני מציע כי נסיט את האש מגולשים פרטיים המשתמשים בתוכנות שיתוף קבצים כדי לגנוב קבצים לתעשיות המגלגלות מיליארדים של דולרים כתוצאה מהגניבות הקטנות של כל משתמש", הוא אמר.

 

חברות המוזיקה עדיין מחפשות את דרכן

במסגרת כנס המוזיקה הנחשב בקאן נדונו מודלים עסקיים שונים שעשויים לאפשר לתעשיית המוזיקה להתאושש מהמשבר שפקד אותה עקב הירידה בהכנסות ממכירות תקליטורים ואתגר האינטרנט. בתעשייה מעדיפים כמובן להאשים את הפיראטיות במשבר מאשר להודות בחוסר יצירתיות עסקית ברשת.

 

במסגרת הכנס נחשף ביום א' Qtrax, שירות שיתוף קבצים חוקי כביכול בגיבוי כל חברות המוזיקה הגדולות. על פי ההצהרות, השירות, שפותח במשך חמש שנים, אמור לכלול 25 מיליון שירים להאזנה חינם באמצעות מודל של חשיפה לפרסומות. אך בעוד גורמים בחברות המוזיקה אישרו כי מתנהלים מגעים בין הצדדים, לדבריהם, עדיין לא נחתמו החוזים המאפשרים לחברה להציע את השירים.

 

"על חברות הטכנולוגיה לקחת אחריות"

מק'גינס אמר כי בעידן בו קל מתמיד ליצור מוזיקה ולשתפה עם העולם וההופעות החיות משגשגות, חברות המוזיקה נכשלות בגלל שחברות הטכנולוגיה וספקיות האינטרנט מרוויחות מהורדות לא חוקיות. "אני קורא להם לעשות שני מהלכים: ראשית, לקחת אחריות להגן על המוזיקה שהם מפיצים; שנית, לשתף את יצרני התכנים ובעלי הזכויות בהכנסות העצומות שלהם".

 

ביטוי למגמה של הטלת האחריות על ספקיות האינטרנט ניתן לראות גם ביוזמת החקיקה האחרונה בצרפת, הנתמכת על ישי הנשיא, ניקולא סירקוזי, לפיה תוטל אחריות על ספקיות האינטרנט במדינה על הפרת זכויות יוצרים המתנהלת ברשתות שלהם ולחייבן לנתק מנויים לאחר עבירה שלישית של הפרת זכויות יוצרים. מק'גינס הביע תמיכה בקריאה של הפדרציה העולמית למוזיקה לפיה על ממשלות ברחבי העולם ללכת בעקבות צעדיו של נשיא סירקוזי.

 

מק'גינס, שחתם ב-2004 על הסכם לשיתוף פעולה עם אפל, במסגרתו שווקה מהדורה מוגבלת של iPod עם אלבום של U2, הגדיר את קשריו עם מייסד אפל, סטיב ג'ובס, "ידידותיים", אך אמר כי חברות טכנולוגיה לא יוכלו עוד לטעון כי הם מהווים צינור בלבד ואין להן כל אחריות לפיראטיות. הוא השווה את מעשיהם למוציא לאור של מגזין שמפרסם מכוניות גנובות ודואג למשלוח שלהן לקהל.

 

נתונים שפורסמו בשבוע שעבר מצביעים על כך שהכנסות תעשיית המוזיקה פחתו ב-10 אחוזים ב-2007, על רקע העובדה כי הגידול בהכנסות משירים דיגיטליים לא מצליח לפצות על הירידה בהכנסות מתקליטורים.

 

על פי מק'גינס, התרבות של עמק הסיליקון והמערכת האקולוגית שלה חוללה שינוי תרבותי המבוסס על "ערכי ההיפים" של החוף המערבי, על ברכיהם התחנכו חלוצי הטכנולוגיה בסוף שנות ה-70' ויורשיהם בסוף שנות ה-90'. לדבריו, הוא אינו פועל ממניע אישי, בהתחשב בכך ש-U2 מכרה יותר מ-150 מיליון אלבומים והרוויחה 35 מיליון דולרים בסיבוב ההופעות האחרון שלה.

 

יש לציין, כי ספקיות אינטרנט במדינות רבות מוגנות מאחריות משפטית להפרת זכויות יוצרים על ידי משתמשים. זאת, על פי חוקים המגדירים נהלים של "הודעה והסרה", לפיהם הספקיות יסירו תוכן מפר תוך זמן סביר עם קבלת תלונה בעניין. הצעת חוק דומה בישראל אושרה לאחרונה בקריאה ראשונה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
U2. מק'גינס טוען כי אינו פועל מאינטרס אישי
צילום: איי פי
אלטון ג'ון. רוצה לסגור את האינטרנט
צילום: איי פי
מומלצים