שתף קטע נבחר

"אלרון נסחרת כיום בדיסקאונט של 20%"

רינת רמלר, סמנכ"ל הכספים של אלרון תעשיות מקבוצת אי.די.בי, סבורה כי חלקן של החברות הפרטיות במחיר המניה מתומחר בחסר; לדבריה, ב-25 החברות הפרטיות טמון פוטנציאל אדיר, ובתוך כך רק אם מנפיקים את מדינגו צפוי שווי השוק של אלרון לגדול ב-50%

"אלרון נסחרת כיום בדיסקאונט של 20% לעומת השווי הנכסי", כך אמרה היום (ב') רינת רמלר, סמנכ"ל הכספים של אלרון תעשיות מקבוצת אי.די.בי במסגרת מסיבת עיתונאים שערכה החברה לקראת פרסום הדו"חות הכספיים לשנת 2007.

 

לדברי רמלר, חלקן של החברות הפרטיות במחיר המניה של אלרון מגלם שווי נמוך של כ-4.4 דולר בלבד למניה, בעוד ששוויין של חברות אלה על פי סבבי גיוס אחרונים, אילו היה מגולם במלואו במחיר מניית אלרון, הוא כ-7.4 דולר למניה, כלומר הפרש של כ-3 דולר למניה.

 

רמלר אף הוסיפה, כי מלבד הדיסקאונט הקיים השוק לא מגלם את הפוטנציאל הגדול של החברות הפרטיות, כאשר חלק גדול מהחברות כבר מוכרות או מצויות ערב השקת מוצריהן, ואילו מנגד החברות הצעירות מפתחות טכנולוגיות, שעשויות לחולל מהפכה בתחומן.

 

אלרון, המהווה את זרוע האחזקות של אי.די.בי בתחום הטכנולוגיה, משקיעה כיום ב-28 חברות, מהן 25 פרטיות. במרבית החברות מדובר בהשקעות חדשות מהשנים האחרונות, כאשר רק חמש מתוך החברות הן עם ותק של למעלה מחמש שנים.

 

דורון בירגר, מנכ"ל החברה, ציין כי האסטרטגיה של אלרון ממשיכה להתמקד בהשקעה בחברות, שיש להן פוטנציאל להפוך לחברות גלובליות מובילות בתחומן, תוך אחזקה מהותית לטווח ארוך.

 

מימושים של 2 מיליארד דולר   

לאחר למעלה מ-46 שנות פעילות בהיי-טק הישראלי ומימושים של יותר מ-2 מיליארד דולר בחברות ענק, כמו אלביט מערכות, פרטנר ואלביט הדמיה, ממשיכים בחברת האחזקות להאמין כי ביכולתם לשחזר גם בשנים הקרובות את הצלחות העשור האחרון.

 

מקור מרכזי להשקעות של אלרון נמצא בחברת הבת, ארדיסי, שהוקמה ב-93 בשיתוף עם רפא"ל ומתמחה בניצול ובאזרוח של טכנולוגיות צבאיות. החברה המכונה על ידי יו"ר אלרון, אריה מינטקביץ, "האוצר הסמוי הגדול של אלרון", היא למעשה שותפות בין גוף פיתוח צבאי, המספק את הטכנולוגיה, לבין חברת אחזקות, המספקת בסיס פיננסי ונגישות לשוק ההון.

 

בפרוטפוליו של אר די סי נמצאות כיום 2 מתוך 3 החברות הציבוריות בקבוצה. המוצלחת יותר מבין השתיים - גיוון אימג'ינג (9%), שהונפקה ב-2001 ונסחרת בבורסה בת"א ובניו יורק לפי שווי של 600 מיליון דולר.

 

חברה ציבורית נוספת היא סטרלינג (36%), המפתחת ומשווקת מערכת תקשורת לוויינים. למרות הנפקת החברה בת"א בחודש יוני אשתקד טרם החלה סטרלינג להציג מכירות והיא נסחרת כיום לפי שווי של 11 מיליון דולר, כאשר במהלך השנה היא צפויה להציג הזמנות ראשונות.

 

לצד החברות הציבוריות בפרוטפוליו של אר די אס מחזיקה החברה בעוד כ-5 סטארט-אפים: גליל מדיקל (17%), סלע (53%), 3DV (37%), סינכרוניקס (80%) ומדינגו (83%).

 

"מדינגו - ההבטחה הגדולה בקבוצה לטווח הקצר" 

"מדינגו זו החברה הכי מבטיחה שלנו לטווח של השנה-שנתיים הקרובות", אמר היום מנכ"ל אלרון, דורון בירגר, על מפתחת הפתרונות לחולי סכרת, המשתמשים באינסולין.

 

מדינגו, סטארט-אפ שהוקם ב-2005 על ידי אר די סי, מוערך כיום לפי שווי של 84 מיליון דולר על פי סבב הגיוס האחרון, כאשר חלקה של אלרון באחזקות עוד על 50%.

 

 

כדי להבין את הפתרון של מדינגו בקרב חולי סכרת יש להבין את התופעה הנובעת מהמחלה. ללבלב יש סנסור שחש את רמת הסוכר בגוף ובהתאם לכך מפריש אינסולין. לחולי סכרת יש בעיה בלבלב ולכן יש צורך בהזרקה. סכרת הנעורים היא הפוטנציאל הגדול, שכן השימוש בתרופה הוא כל החיים.

 

את עולם המכשירים בתחום הסכרת ניתן לחלק לשתי קבוצות: מכשירים המודדים סוכר, ומכשירים המחדירים סוכר לגוף. המכשיר שפיתחה מדינגו מבצע את שתי הפעולות יחד. בנוסף, ישנם החסרונות של המשאבות הקיימות, שהן גדולות ויקרות. לשם המחשת הפוטנציאל, המשאבה עולה כיום בין 5,000-7,000 דולר לחולה.

 

היבט נוסף, היוצר יתרון למוצר של מדינגו, הוא מימוש החלום של כל חולה סכרת - להסתובב עם מכשיר קטן ומוסתר מתחת לבגדים, בניגוד למכשירים הגדולים והגלויים כיום.

 

הנפקת מדינגו – תסריט אפשרי ל-2008 

לדברי בירגר, הצפת הערך העיקרית של מדינגו צפויה להתבצע עוד השנה עם קבלת אישור FDA והתחלת המכירות.

 

פוטנציאל השוק של המוצר מוערך כיום בכ-3 מיליון חולים, כאשר בחברה טוענים כי בהנחה שמרנית של שיעור חדירה של 5% תייצר מדינגו על פני 5 שנים רווח גולמי של מיליארד וחצי דולר.

 

במקביל, באלרון שואבים עידוד מהנפקת המתחרה העיקרית, אינסולט, במחצית השנייה אשתקד לפי שווי של 350 מיליון דולר. כיום, כחצי שנה לאחר ההנפקה, נסחרת אינסולט לפי שווי של 650 מיליון דולר – שווי הגבוה במאות אחוזים מהשווי של מדינגו, שעשויה לצאת לשוק עם מוצר זול וקטן יותר.

 

בהקשר זה ציינה רינת רמלר, סמנכ"ל הכספים באלרון, כי בהנחה שמדינגו תונפק לפי אותו שווי לפיו השוק תמחר את אינסולט, המשמעות היא הגדלת שווי השוק של אלרון ב-50% מהשווי בו נסחרת החברה כיום.

 

הפוטנציאל לא מתבטא בביצועי המניה

למרות הפוטנציאל הטמון בחברות הפרוטפוליו של אלרון, לבורסה חוקים משלה. מניית החברה איבדה בשנה החולפת כ-11% והיא נסחרת כיום קרוב לשפל של 5 שנים סביב שער של 12 דולר למניה.

 

בהקשר זה, מציין האנליסט ערן יעקובי מלידר שוקי הון, כי שנת 2007 התאפיינה בעיקר כשנה של השקעות בחברות חדשות וקיימות ובהשבחתן, ופחות במימושים. הראיה לכך היא השקת מוצרים חדשים ותחילת מכירות של מספר חברות פרטיות כמו סטרלינג, ווביון, סייפנד ועוד. לגבי השנה הנוכחית מעריך יעקובי, כי עיקר הפעילות תכוון להשבחת החברות הפרטיות הבולטות, ולכן מימושים צפויים רק לקראת סוף השנה.

 

עם זאת, מציין יעקובי, כי ההשקעות המגוונת של החברה מהוות הזדמנות להיחשף למספר תחומים טכנולוגיים צומחים. בתוך כך, ממליץ יעקובי "קניה" למניית החברה ונוקב במחיר יעד של 14.5 דולר, המגלם אפסייד של 24% על מחיר השוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים