שתף קטע נבחר

כתב האישום הוגש: מדינת ישראל נגד משה קצב

פרקליטות המדינה הגישה את כתב האישום המתוקן נגד הנשיא לשעבר - המבוסס על הסדר הטיעון שנחתם עמו - לבית משפט השלום בירושלים. האישומים: מעשה מגונה שלא בהסכמה, הטרדה מינית והטרדת עד. במקביל, יימשכו מחאות ארגוני הנשים נגד הסדר הטיעון שמביא לטענתן ל"אובדן אמון מוחלט במערכת המשפט"

סאגת קצב - בחזרה לבית המשפט. פרקליטות המדינה הגישה הבוקר (ה') את כתב האישום המתוקן נגד נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, לבית משפט השלום בירושלים. כתב האישום מבוסס על הסדר הטיעון שנחתם בסוף יוני 2007  בין עורכי דינו של קצב לבין פרקליטות המדינה.

 

הנשיא לשעבר מואשם בין היתר במעשה מגונה שלא בהסכמה תוך הפעלת אמצעי לחץ כלפי א', שעבדה תחתיו בעת שכיהן כשר התיירות. סעיפי אישום נוספים נגד קצב הם הטרדה מינית והטרדת עד כלפי ל', עובדת בבית הנשיא.

 

לקריאת טיוטת כתב האישום.

 

רק שלושה ימים מפרידים בין החלטת בג"ץ לדחות את העתירות נגד עיסקת הטיעון,

 לבין הגשת כתב האישום לבית המשפט. היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, החליט על כך למרות בקשת התנועה לאיכות השלטון, שדולת הנשים ועמותת "קולך" לדחייה שתאפשר הגשת בקשה לדיון בעיסקה בהרכב מורחב של בג"ץ.

 

במסגרת כתב האישום המבוסס על הסדר הטיעון המתוקן, קצב צפוי להודות בעבירות מין קלות יחסית, וזאת לעומת כתב האישום המקורי בו נאשם קצב במעשים מגונים תוך הפעלת לחץ והטרדה מינית. במידה ויאושר ההסדר, קצב לא ירצה עונש מאסר.

 

שאלה שנותרה פתוחה היא סוגיית הקלון, שלא הועלתה בהסדר הטיעון. פרקליטות המדינה, אולי בשל גל המחאה שעורר כתב האישום המתוקן, הודיעה שתדרוש מבית המשפט להכריע בנושא סעיף הקלון, ובכך למנוע מקצב את האפשרות לחזור אל החיים הציבוריים. מנגד, פרקליטיו של הנשיא לשעבר איימו כי הדבר יגרום לנסיגתו של קצב מהסדר הטיעון, אך טרם התקבלה החלטה סופית בעניין. בכתב האישום המתוקן לא מופיעה הסוגייה, שכן הנושא מועלה בדרך כלל בשלב הטיעונים לעונש.

 

"לא יודעת אם כדאי להתלונן"

בית משפט השלום בירושלים ידון בתיק בהרכב לא שגרתי של שלושה שופטים. חשוב לציין שאף שהערכאה העליונה - בית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ - הכשיר את הסדר הטיעון, בית משפט השלום יכול להחליט אחרת, אם יראה לנכון.

 

ארגוני נשים ומרכזי סיוע לנפגעות תקיפה מינית קיבלו באכזבה את החלטת בג"ץ, וכבר החלו

בסדרת פעולות מחאה, שבמרכזן ביקורת נוקבת על פרקליטות המדינה, ואובדן אמון במערכת המשפט. 

 

אתמול נערכה בתל-אביב צעדת מחאה בה השתתפו מאות בני אדם, בה נקראו קריאות כגון "הפרקליטות - הקצב של המדינה", "עבירה מינית - תופעה חברתית", וכן "קלון עכשיו - אין מצב לעסקת קצב". אחת המפגינות סיפרה כי הביטחון של הנשים בישראל התערער כתוצאה מהחלטת בג"ץ, וכי היא "לא יודעת אם להמליץ לנשים שנפגעו מינית להמשיך ולהתלונן במשטרה, לאחר הסדר הטיעון שנחתם עם קצב".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קצב. נאשם
צילום: איי אף פי
א'. חשפה את הפרשה אך לא מופיעה בכתב האישום
צילום: ניב קלדרון
מומלצים